logo
  • Om Rolfs
    Om gruppresor
    Våra reseledare
    Nyheter och erbjudanden
    Anslutningar
    Egen grupp
    Evenemang
    Beställ katalog
    Köp presentkort
    Reklamation
    Pressrum
    Rolfsbuss appen
    Föreläsningar
    Hitta en rumskompis
    Delbetala din resa räntefritt
    Frågor och svar
    Ris och ros
    Lediga tjänster
    Reseledarkurs
    Media
  • Allmän information
    Villkor för paketresor
    Försäkring
    Din resa
  • Blogg
  • 0771-150000Öppet alla dagar 07-24
Apulien mat & vin
KalenderVärldskartaSista minuten

  • Nyheter
  • Säsong
  • Vår Sommar Höst Vinter Julmarknadsresor Julaftonsresor Nyårsresor
  • Restyper
  • Bussresor Cykelresor Dagsturer Event & musik Flygresor Familjeresor Golfresor Campingresor Kryssningar Långresor Shopping Singelresor Skidresor Smakresor Sparesor Sportevenemang Storstad Teaterresor Träning & sport Vandringsresor Äventyrsresor
  • Regioner
  • Afrika Asien Brittiska öarna Centralamerika Frankrike Grekland Italien Kroatien Medelhavet Mellanöstern Nordamerika Norge Norden Oceanien Polen Portugal Spanien Sydamerika Turkiet Tyskland Österrike Övriga Europa
Ring kundtjänst
8 dagar

Apulien mat & vin

full starfull starfull starhalf starempty star
Av 391 omdömen
fr.
15 975:-
8 dag | dagar
Apulien mat & vin
full starfull starfull starhalf starempty star
Av 391 omdömen
fr.
15 975:-
    Dagsprogram
    Avgångar
    Omdömen
    Hotell

Apulien mat & vin, 8 dagar

kultur och mycket gastronomi i södra Italien
Apulien mat & vin , 8 dagar – kultur och mycket gastronomi i södra Italien
I vackra Apulien på Italiens klack provar vi olivolja, lär oss göra hemlagad pasta, smakar på traktens vin och får en inblick i tillverkningen av burrataost. Vi färdas genom natursköna landskap med ett överdåd av olivträd och besöker söta små städer med slingrande gränder och historiska monument.
FlygresorItalienSmakresorMedelhavet

Dagsprogram i korthet

Dag 1 Hemorten – Santa Maria al Bagno
Dag 2 Upptäck Gallatina och Gallipoli
Dag 3 Lecce och Otramto
Dag 4 Manduria vinmuseum och Polignano a Mare
Dag 5 Alberobello och Ostuni
Dag 6 Mozzarellaproducent - Ostuni
Dag 7 Pastakurs och lunch med vin på en lokal gård - Polignano a Mare
Dag 8 Polignano a Mare – Hemorten
Gastronomiskt innehåll
Upplev Manduria och prova Primitivo di Manduria-vin
Besök trullistaden Alberobello och Ostuni
Mozzarellaprovning

Dagsprogram i korthet

Dag 1 Hemorten – Santa Maria al Bagno
Dag 2 Upptäck Gallatina och Gallipoli
Dag 3 Lecce och Otramto
Dag 4 Manduria vinmuseum och Polignano a Mare
Dag 5 Alberobello och Ostuni
Dag 6 Mozzarellaproducent - Ostuni
Dag 7 Pastakurs och lunch med vin på en lokal gård - Polignano a Mare
Dag 8 Polignano a Mare – Hemorten
Gastronomiskt innehåll
Upplev Manduria och prova Primitivo di Manduria-vin
Besök trullistaden Alberobello och Ostuni
Mozzarellaprovning
Dag 1 Hemorten – Santa Maria al Bagno
Karta
Vi flyger till Italien och tar oss vidare till Grand Hotel Riviera, där vi checkar in för tre nätter. Detta trevliga hotell ligger i orten Santa Maria al Bagno. Samtliga dagar på hotellet ingår frukostbuffé och middag.
Dag 2 Upptäck Gallatina och Gallipoli
Karta

Idag ska vi besöka två av Salentohalvöns populäraste städer. Dagen startar med en tur till Galatina, en “dold pärla” cirka 20 km söder om Lecce. Staden grundades redan på 1100-talet och här möts vi av eleganta byggnader i barockstil, rikt dekorerade dörrar och vackra balkonger, ett sant konstverk i sten.

Dagen avslutas med ett stopp i Gallipoli, som är känt som Joniska havets pärla. Den historiska stadskärnan ligger på en kalkstensö som är förbunden med fastlandet via en bro från 1600-talet. Här finns en labyrint av smala gator och gränder, en imponerande medeltida fästning och en barockkatedral byggd i den lokala gula kalkstenen. Njut därefter av lite fritid innan du återvänder till hotellet för middag.

Vid sen ankomst dagen innan kommer programmet att enbart omfatta ett besök i Gallipoli, på eftermiddagen. Utflykten till Galantina utgår.

Dag 3 Lecce och Otramto
Karta

Efter frukost åker vi inåt landet till Lecce, Salentohalvöns historiska och ekonomiska huvudstad med anor från romartiden. På Piazza Sant’Oronzo, stadens hjärta, ser vi rester av den romerska amfiteatern från 100-talet e.Kr. Lecce brukar kallas den apuliska barockens pärla. Denna särpräglade barockarkitektur utmärks av fantastiska skulpturdekorationer och en speciell varm och gyllene färg på kalkstenen.

I Lecce har vi tid att strosa runt på egen hand och kanske smaka stadens specialitet pasticciotto leccese, ett mördegsbakverk fyllt med vaniljkräm.

Från Lecce fortsätter vi till Otranto, en charmig kuststad med vidsträckta vyer över Adriatiska havet, ett imponerande normandiskt slott och inbjudande stränder. Stadens rika historia, medeltida stadskärna och livliga kultur gör den till ett perfekt resmål för en minnesvärd dag vid havet.

Dag 4 Manduria vinmuseum och Polignano a Mare
Karta

Efter frukost och utcheckning reser vi västerut mot Manduria, där vi gör ett stopp för att besöka stadens vinmuseum. Här visas bland annat föremål och redskap från slutet av 1800-talet och början av 1900-talet som användes i samband med områdets vinproduktion.

Besöket avslutas med en lättare lunch och provning av det smakintensiva vinet Primitivo di Manduria, som görs på druvan primitivo. Sedan fortsätter vi norrut genom ett flackt landskap, huvudsakligen på landsvägar kantade av olivlundar, små stenmurar och den för Apulien så karakteristiska röda jorden, till Pietrablu Resort & SPA, där vi checkar in för fyra nätter.
Det strandnära hotellet med flera pooler ligger utanför orten Polignano a Mare.
Dagen avslutas med ankomst till hotellet i Polignano och en italiensk husmanskost till middag.

Dag 5 Alberobello och Ostuni
Karta

Idag gör vi en tur i den natursköna Itriadalen bland olivlundar och vinodlingar. En av Apuliens mest besökta platser är trullistaden Alberobello som är upptagen på Unescos världsarvslista.
Trulli är de särpräglade vitkalkade stenhusen, byggda utan murbruk och med konformade tak. Det är en speciell upplevelse att strosa runt på stadens pittoreska gator som kantas av dessa unika konstruktioner.
Efter vårt besök i Alberobello åker vi till en ekologisk olivgård som producerar extra jungfruolivolja. Här får du se hur oliver skördas, pressas till olivolja och förvandlas till olika produkter – både för matlagning och för kosmetik.

Dag 6 Mozzarellaproducent - Ostuni
Karta

Efter frukosten besöker vi den magiska, vita staden Ostuni. Utforska dess charmiga, smala gator kantade av vitkalkade byggnader, som erbjuder pittoreska vyer vid varje hörn. Bland höjdpunkterna finns den imponerande Ostuni-katedralen med sin vackra gotiska fasad, den historiska stadsmuren och panoramautsikterna över Adriatiska havet. Missa inte att vandra genom livliga torg och upptäcka lokala hantverksbutiker.

Därefter beger vi oss till en traditionell masseria (lantgård) i området, där du får delta i en workshop med demonstration av hur mozzarella tillverkas. Besöket följs av en lunch med typiska produkter från Apulien. En riklig provsmakning av lokala delikatesser kommer att serveras tillsammans med gårdens eget vin.

Vi återvänder därefter till hotellet, där resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 7 Pastakurs och lunch med vin på en lokal gård - Polignano a Mare
Karta

Vi inleder dagen med ett besök på Tenuta Gemi, en gammal lantgård som numera fungerar som restaurang. Här får vi prova på att göra den typiska apuliska pastatypen orecchiette – små öron. Efter vår pastalektion är det dags för lunch, som består av just orecchiette ackompanjerade av lokalt vin. 

Vi återvänder därefter till hotellet, där resten av dagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 8 Polignano a Mare – Hemorten

Efter frukost checkar vi ut och åker till flygplatsen för hemfärd.

Se bilder från resenärer

Reseinformation

IngårIngårFlyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 3 luncher · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
TilläggTilläggEnkelrum från 2 375:-
ValutaValutaEuro
SpecielltSpecielltUtflykterna kan komma att utföras i annan ordning. På avresor med tidig hemresa blir vi tilldelade frukostbox. Middag uteblir för resenärer med sen ankomst till hotellet dag 1. På flyg med Ryanair ingår ej kabinväska eller bagage. Val av väska går att välja som tillval.
3,9 /5
full star
full star
full star
half star
empty star
Helhetsomdömen från 391 resenärer.
full star
full star
full star
full star
empty star
Anonym, Deltog på resan 2024-10-17

Pietrablu bör bytas ut till hotell mindre isolerat. Där var matsalens ljudvolym vidrig. Olivoljeprovningen var ingen provning utan avsmakning av en olja. Trevliga luncher med besöken. Besöken i början var för likartade, många gamla städer och kyrkor. Mycket bussåkande de första dagarna. Reseledare var social och trevlig men bör tala landets språk. Gärna div info om landet på bussen.

full star
full star
full star
full star
empty star
Mats J, Deltog på resan 2024-04-24

Resans rubrik var Mat och Vin men jag tycker att dessa områden fick för lite uppmärksamhet. Vi besökte nog fler katedraler än vi provade viner. Resan skulle bli mer intressant med ett tydligare fokus på de rubricerade områdena. Middagar på hotell blir sällan speciellt spännande eller utmärkande för området.

Se alla omdömen
Rolfs Flyg & Buss

Gruppresor med omtanke och erfarenhet sedan 1975.

Nordens störstagrupprese arrangör

Välplanerade äventyr med unika upplevelser, erfarna reseledare och likasinnade medresenärer.

Rolfsbuss
Om RolfsAllmän informationVillkor för paketresorFörsäkringDin resaHantering av personuppgifter
Information
Nyheter och erbjudandenGrupperBeställ katalogKöp presentkortReklamationPressrumRolfsbuss appenFrågor och svarReseledarkursLista över alla våra hotellArtiklarKampanjerLediga tjänster
Kontakta oss
Hjalmar Brantingsgatan 1, 417 06 Göteborg
0771-150000
info@rolfsbuss.se
Följ oss på sociala medier
Nordens störstagrupprese arrangör

Välplanerade äventyr med unika upplevelser, erfarna reseledare och likasinnade medresenärer.


Registrera till vårt nyhetsbrev