Dag 1. Hemorten – Budapest
Vi flyger till Budapest. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till vårt hotell för incheckning. Vi bor fyra nätter på Hotel Hungaria City Center i bekväma superior-rum. 

Dag 2–4. Budapest
Frukost på vårt hotell ingår varje morgon. Under dagarna tar vår reseledare med oss på olika utflykter med lokala transportmedel. Från hotellet finns goda förbindelser med lokalbuss och spårvagn. Stadsrundturen dag 2 och i Raoul Wallenbergs fotspår ingår i resans pris, men eventuella inträden och biljetter för lokaltrafik tillkommer. Utöver våra utflykter finns det många möjligheter att ta sig runt på egen hand. Gemensam middag på hotellet dag 2.

Stadsrundtur
Efter frukost andra dagen gör vi en stadsrundtur med buss där vår lokalguide bland annat visar oss den vackra Mattiaskyrkan, Fiskarbastionen, Gellértberget, broarna, Hjältarnas torg, den magnifika parlamentsbyggnaden och operan. Efter stadsrundturen har vi fri tid i centrum för lunch och möjlighet att på egen hand besöka saluhallen som finns i södra änden av gågatan Váci utca. Här finns allt mellan himmel och jord, bland annat hundratals sorters ostar, korvar och kryddor. Utflykten ingår i resans pris.

I Raoul Wallenbergs fotspår
Vår reseledare tar oss med på en tur i den svenske diplomaten Raoul Wallenbergs fotspår. Wallenberg kom till Budapest 1944 för en räddningsaktion och lyckades rädda tusentals judar genom att utfärda skyddspass samt inhysa en del personer i byggnader som betecknades som svenskt territorium. Vi besöker de viktigaste platserna i Budapest med anknytning till Wallenberg. Utflykten ingår i resans pris.

Båttur på Donau
Vi gör en kvällskryssning på Europas näst längsta flod Donau, som passerar rakt genom hjärtat av Budapest. Turen passerar bland annat Géllerthöjden, parlamentsbyggnaden, Kedjebron och Slottsberget. Ombord serveras stor middagsbuffé med dryck. Pris cirka 500:-, betalas kontant på plats.

Ungerska pustan
Följ med ut på landsbygden för att uppleva något utöver det vanliga! Vi gör en heldagsutflykt till ungerska pustan där vi besöker en hästgård och bjuds på traditionell välkomstpálinka. Gården har cirka 120 hästar och vi får under dagen göra en tur med häst och vagn, besöka stallet och beskåda en fantastisk hästshow. Vi bjuds på traditionell trerätters lunch med bland annat gulaschsoppa, i en härlig lantlig miljö. Pris cirka 550:-, betalas kontant på plats.

Vi rekommenderar även att besöka ett av Budapests badhus. Staden har en rad anrika badanläggningar med en spännande historia. De mest populära är Gellértbadet vid Donau och Széchenyibaden i stadsparken. De försörjs med vatten från varma källor och båda har såväl utomhus- som inomhusbad. Inträde cirka 200:-

Dag 5. Budapest – Hemorten
Frukost och fri tid tills avfärd mot flygplatsen. Vi flyger till vår hemort.

Ingår: Flyg t/r · transfers · 4 övernattningar i superior dubbelrum · 4 frukostar · en middag · stadsrundtur · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 395:- · extra utflykter som kan betalas i SEK, EUR eller Forinter · entréer och biljetter för lokaltrafik
Resevaluta: Ungerska forinter

178 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Budapest

Budapest-Wien

Budapest

Fyra huvudstäder

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se