Dag 1. Hemorten – Bukarest
Vi flyger till Bukarest. Bukarest är Rumäniens huvudstad och landets kulturella, industriella och ekonomiska centrum. Staden ligger vackert beläget längs med Dâmbovița floden. Vi checkar in på vårt hotell i centrala Bukarest. Middag på kvällen.

Dag 2. Bukarest – Sibiu
Efter frukost gör vi en stadsrundtur i Bukarest. På 1400-talet var staden ett säte för furstar från regionen Transsylvanien. På 1800-talet kallades Bukarest för ”Lilla Paris” och blev en populär turistort. Vi ser den karakteristiska blandningen av boulevarder i parisisk stil och höghus i betong. Under dagen reser vi vidare till Sibiu, en av Transsylvaniens största städer. I Sibiu var tyskar i majoritet till slutet av 1930-talet. Det tyska namnet för den bergsomgivna staden, Hermannstadt, ses alltjämt. Vi checkar in för två nätter på hotell Continental Forum Sibiu. Middag på kvällen.

Dag 3. Sibiu
Efter en god frukost gör vi en stadspromenad i Sibiu tillsammans med vår lokalguide. Staden har ett välbevarat medeltida centrum med många vackra kyrkor och var 2007 Europas kulturhuvudstad. På eftermiddagen finns möjlighet att strosa runt på egen hand. På kvällen beger vi oss till landsbygden för vår gemensamma middag. Här smakar vi lokalt producerade råvaror.

Dag 4. Sibiu – Alba Lulia – Cluj-Napoca
Efter frukost åker vi till Alba Iulia, som under romartiden hette Apulum. Vi besöker fästningen Vauban i stadens övre del tillsammans med en lokalguide. Drygt tio mil ytterligare norrut finner vi Cluj-Napoca, Transsylvaniens största stad som låg i Ungern innan den 1920 blev del av Rumänien. Under den rumänska revolutionen 1989 var staden en viktig plats för oppositionen. Vi gör en stadsrundtur i staden innan vi checkar in på Hotel Golden Tulip Ana Dome. Gemensam middag på hotellet.

Dag 5. Cluj-Napoca – Poiana Braşov
Dagen inleds med frukost innan bussen tar oss mot Târgu Mureş. Under Ceauşescus styre var staden öppen enbart för rumäner. Vi fortsätter till den medeltida staden Sighişoara som finns med på Unescos världsarvslista. Här föddes Vlad Ţepeş som stått som förlaga till författaren Bram Stokers berömda vampyrgreve Dracula. Nästa anhalt blir Braşov i centrala Rumänien, nedanför berget Tâmpa. Vi bor två nätter på Ana Hotels som ligger i Poiana Braşov cirka 10 kilometer söder om Braşov. Middag på kvällen.

Dag 6. Heldagsutflykt Braşov
Efter frukost är det dags att utforska Braşov med Svarta kyrkan, stadens hjärta. Kyrkan byggdes på 1300-talet och hyser en unik mattsamling. Vår lokalguide berättar om Rumäniens första skola i S:t Nicholas-kyrkan från 1500-talet. I Prejmer ser vi den befästa kyrkan, byggd av en tysk riddarorden och fortsätter sedan till det så kallade Draculaslottet Bran. På kvällen besöker vi en lokal restaurang för en gemensam middag med folkmusik.

Dag 7. Poiana Braşov – Bukarest
Efter frukost lämnar vi vårt hotell och reser till huvudstaden Bukarest. Under färden besöker vi Peleşslottet, uppfört 1873. Sen eftermiddag når vi Bukarest och checkar återigen in på vårt centrala hotell. Kvällens gemensamma middag har folkloristiskt tema och intas på en restaurang i gamla stan.

Dag 8. Bukarest – Hemorten
Frukost och därefter fri tid att utforska Bukarest på egen hand. Transferbussen tar oss sedan ut till flygplatsen för hemresa. Vi flyger till hemorten.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 975:-
Resevaluta: Rumänska lei
Speciellt: På avresan 14/5 bor vi på Golden Tulip Ana Tower i Sibiu. På avresan 30/7 bor vi på Grand Hotel Napoca i Cluj-Napoca. På avresan 9/9 bor vi på Hotel Transilvania i Alba Iulia dag 2-4. Middagen på landsbygden dag 3 blir istället i form av lunch. På avresorna 9/9 och 18/9 avgår flyget på hemresan på morgonen för resenärer som flyger till Köpenhamn.

Andra liknande resor:

Bukarest

Donaudeltat – Wien

Vandring Bulgarien

Bulgarien & Rumänien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se