Svenskbygderna

Med Chicago, Minneapolis och Karl Oskarbygden

Vi har för tillfället inga öppna avgångar på denna resa.

Minnena från den svenska emigrationen från Sverige till Amerika i mitten av 1800-talet fram till tidigt 1920-tal finns fortfarande kvar på många platser i USA. På denna resa från Chicago till Minneapolis får vi tal del av de svenska emigranternas öden i Mellanvästern. Vi besöker bland annat stadsdelen Andersonville i Chicago och orten Lindstrom där de svenska traditionerna lever kvar än idag.

5 /5

full star
full star
full star
full star
full star
3 personer ger den här resan helhetsomdömet 5 av 5
Johansson A
full star
full star
full star
full star
full star
5 / 5
Vi har fått vara med om en helt fantastisk resa runt i svenskbygderna i USA. Den rekommenderas verkligen att resa på. Vi har haft förmånen att få möta en oerhört engagerad reseledare. Karl Johan "Kalle" är kunnig, trevlig och har informerat och förberett oss på ett föredömligt sätt inför varje utflykt, med historia och innehåll kring vad vi skall få uppleva på plats och i området. Han har tagit hand om oss som om vi vore en stor familj, mån om alla lika mycket och inför varje dag förberett oss kring vad som skall ske nästa dag. Karl Johan har mött oss varje morgon med ett glatt humör och stämt av läget hos oss alla. Hoppas verkligen att den här resan får fortsätta finnas kvar i Rolfs utbud och att många tar chansen att få uppleva hur det var för svenskarna att komma till USA och kanske också som vi få möta ättlingar till andra svenskar och se den glädje de visar när de hör om oss svenskar som kommer till deras små boplatser.
Kinna V
full star
full star
full star
full star
full star
5 / 5
Vi hade velat ha mera tid i Chicago. För övrigt var resan toppen och vi kommer att rekommendera den för våra vänner.
IngårIngårFlyg t/r inklusive flygplansmåltider · inrikesflyg · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en välkomstmiddag · 5 luncher · utflykter enligt program · reseledare
TilläggTilläggEnkelrum från 5 995:- · dricks till guider och chaufförer
ValutaValutaAmerikanska dollar
SpecielltSpecielltAlla tider är lokala. När klockan är 12.00 i Sverige är klockan 05.00 i Chicago.