Dag 1. Hemorten – Edenbridge
Vi flyger till London och fortsätter till Edenbridge där vi checkar in för en natt på Best Western Plus Hever Hotel. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Edenbridge – Brighton – Salisbury
Efter frukost beger vi oss söderut till badorten Brighton. När prinsen av Wales, som senare blev Georg IV, flyttade hit och byggde lustslottet Royal Pavilion blev Brighton populärt. Vi besöker Royal Pavilion och gör en rundvandring med audioguide. Vi reser sedan vidare västerut mot den medeltida staden Salisbury i grevskapet Wiltshire. Här äter vi lunch på egen hand, och besöker därefter stadens berömda katedral som hyser en av endast fyra kopior av fördraget Magna Charta från 1215. Sedan checkar vi in på Best Western Red Lion Hotel där vi också äter middag på kvällen.

Dag 3. Salisbury – Stonehenge – Exeter
Efter frukost beger vi oss till Stonehenge som ligger en dryg mil norr om Salisbury. Stensättningen från yngre stenåldern är omgärdad av mystik och historiker tror att den har haft betydelse både inom astronomi och som kultplats. Därefter fortsätter vi västerut mot vårt hotell Jurys Inn i Exeter. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Exeter – Tintagel – Plymouth
Efter frukost möter vi vår lokalguide som följer med oss under hela dagen. Vi reser till Tintagel i Cornwall. På vägen passerar vi Dartmoor, den berömda heden som även är nationalpark. Det mytomspunna landskapet har inspirerat många författare. Bland dessa finns Sir Arthur Conan Doyle som skrev om Baskervilles hund. I Tintagel har vi tid för lunch på egen hand. Beläget på klipporna finns ruinerna av Tintagel Castle som enligt legenden ska ha tillhört kung Artur. Under dagen får vi även lära oss mer om Cornwalls keltiska historia. När romarna invaderade England trängde de undan de keltiska folkslagen till bland annat Cornwall. Än idag finns det invånare som behärskar det keltiska minoritetsspråket korniska. Under sen eftermiddag når vi Plymouth där vi checkar för två nätter på vårt hotell Jurys Inn Plymouth. Middag på kvällen. 

Dag 5. Heldagsutflykt Cornwall
Efter frukost beger vi oss ut på en heldagstur i Cornwall tillsammans med vår lokalguide. Vi besöker bland annat Land’s End. Udden med den storslagna klintkusten markerar Englands västligaste punkt. Vi fortsätter till närliggande St. Ives för lunch. Den pittoreska lilla staden var en gång en livlig fiskehamn men är idag främst en välbesökt sommarstad. Två gånger om dygnet är hamnen torrlagd då tidvattnets inverkan är mycket stor utmed Cornwalls kuster. Efter tid på egen hand återvänder vi under eftermiddagen till vårt hotell. Middag på kvällen. 

Dag 6. Plymouth – Torquay
Efter en god frukost reser vi österut till badorten Torquay som ligger på den så kallade engelska rivieran. Det var här som Agatha Christie föddes 1890. Efter William Shakespeare är hon världens bäst säljande författare med cirka fyra miljarder sålda böcker. Det är även i Torquay som tv-serien Pang i bygget utspelar sig. Karaktären Basil Fawlty baserades på hotellägaren Donald Sinclair som drev hotellet Gleneagles i Torquay. Under eftermiddagen checkar vi in på Best Western Livermead Cliff Hotel. Middag på kvällen.

Dag 7. Torquay – Hemorten
Under förmiddagen checkar vi ut från vårt hotell. Vi reser mot London och flyger till hemorten.

Ingår: Flyg t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 845:-
Resevaluta: Brittiska pund
Speciellt: På avresorna 27/5, 10/6, 29/7, 26/8, 2/9 bor vi dag 3 på Exeter Court Hotel. Vissa avresor har avvikande hotell och program utan att någon programpunkt uteblir.

Andra liknande resor:

England

Engelska höjdpunkter

Vandring Sydengland

Normandie

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se