Dag 1. Hemorten – Trogir
Vi flyger till Split på morgonen. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Trogir och hotell Trogir Palace. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Utflykt Trogir och Split
Efter frukost gör vi en heldagsutflykt där vi besöker de båda spännande städerna Trogir och Split. Lokalguider berättar det mesta om städerna och det blir tid för lunch på egen hand. Framåt eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell där vi äter middag.

Dag 3. Trogir – Mostar – Dubrovnik
Frukost och därefter avresa mot Dubrovnik. På vägen stannar vi för ett besök i Mostar. Mostar anses av många vara en av de vackraste städerna i Bosnien och Hercegovina med gammal osmansk arkitektur kombinerad med österrikisk stil. Efter lunch på egen hand gör vi en kort promenad och ser bland annat den berömda bron. Framåt sen eftermiddag når vi Dubrovnik och Hotel Adria. Middag på kvällen.

Dag 4. Dubrovnik
Frukost. Under förmiddagen upplever vi den fascinerande staden tillsammans med en lokalguide. Staden härstammar från medeltiden och har ett stort antal historiska minnesmärken. Under eftermiddagen har vi fri tid för egna upptäcktsfärder. Man kan spatsera längs vattnet där barer, kaféer och restauranger trängs eller ge sig in bland de myllrande gränderna och deras stora utbud av allehanda affärer. Promenaden på stadsmuren ger en fin överblick över gamla stan och bjuder på vackra vyer. Middag på hotellet.

Dag 5. Heldagsutflykt Cavtat & Cilipi
Frukost. Idag ska vi bekanta oss med Cavtat under en heldagsutflykt. Vi gör en guidad rundtur till fots och vi får tillfälle att besöka stadens konstmuseum, sola och bada eller strosa omkring i denna gemytliga by. Lunch på egen hand. Efter lunchtid åker vi vidare mot Cilipi där vi får prova tre Kroatiska viner med tilltugg. Vi återvänder till hotellet under tidig eftermiddag.

Dag 6. Utflykt Elafitiöarna
Frukost. Under förmiddagen gör vi en härlig båttur i skärgården utanför Dubrovnik bland de tretton Elafitiöarna. Vi kryssar fram över det blå havet och upplever Elafitis skönhet. I det subtropiska klimatet växer olivträd, cypresser, timjan och rosmarin. Vi går i land på öarna Kolocep och Lopud. Under dagen ingår lunch. Vi är åter i Dubrovnik sen eftermiddag. Middag på hotellet.

Dag 7. Dubrovnik – Trogir
Frukost. Vi lämnar Dubrovnik och kör längs Makarska rivieran till den lilla staden Omis vid floden Cetinas mynning. Här gör vi en båttur på den slingrande bergsfloden som är omgiven av branter och klippavsatser. Vi stannar för lunch på en restaurang vid floden. Tillbaka i bussen efter äventyret åker vi den sista biten till Trogir där vi åter tar in på Hotell Trogir Palace. Middag på kvällen.

Dag 8. Trogir – Hemorten
Frukost och därefter avfärd mot Split och flygplatsen. Vi beräknas nå vår hemort vid lunchtid.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 2 luncher · 7 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 2 075:-
Resevaluta: Kroatiska kuna
Speciellt: På avresorna 24/5, 20/9, 27/9 och 7/10 bor vi på Hotel Eden Podstrana i utkanten av Split. På avgången 29/4 & 7/10 avgår planet från Landvetter kl 17:00. Vi åker hem ifrån Split på kvällen och har fri tid fram tills dess. Detta p.g.a. ändring av flygtider

497 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Dubrovnik

Montenegro

Makarska

Vandring Kroatien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se