Dag 1. Hemorten – Trogir
Vi flyger till Split. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Trogir och hotell Trogir Palace. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Utflykt Trogir och Split
Efter frukost gör vi en heldagsutflykt där vi besöker de båda fina städerna Trogir och Split. Trogir är en charmig liten stad vars historiska kärna med gränder, kullerstensgator och vackra byggnader finns med på Unescos världsarvslista. Split är en storslagen stad som också står under Unescos beskydd. Här finner vi många monument från romartiden, varav ett av de mest intressanta är kejsar Diocletianus palats. Vi gör guidade turer i båda städerna och det blir tid för lunch på egen hand. Framåt eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell där vi äter middag.

Dag 3. Trogir – Neum – Ston – Dubrovnik
Frukost och därefter avresa mot Dubrovnik. På vägen stannar vi i Neum för att äta gemensam lunch. Efter lunchen fortsätter vi till Ston. Ston ligger på Pelješac-halvön och är främst känd för sin historiska försvarsmur, sina ostron- och musselodlingar samt för att salt utvunnits här sedan romartiden. Stons murar som dels omsluter orterna Ston och Mali Ston, dels sträcker sig mellan dessa två orter uppfördes under 1300–1400-talet och är 5,5 km långa. De utgör ett av de största försvarsverken vid Adriatiska havet. Framåt sen eftermiddag når vi Dubrovnik och Hotel Adria. Middag på kvällen. 

Dag 4. Dubrovnik
Frukost. Dubrovnik är känd som en av Medelhavsområdets vackraste och bäst bevarade städer. Den historiska stadskärnan omges av en närmare två km lång och sex meter bred nästan intakt stadsmur och är upptagen på Unescos världsarvslista. Här gör vi en guidad rundtur och ser några av stadens främsta sevärdheter, såsom det berömda Rektorspalatset och den storslagna barockkatedralen. Under eftermiddagen har vi fri tid för egna upptäcktsfärder. Man kan strosa längs vattnet där barer, kaféer och restauranger trängs eller ge sig in bland de myllrande gränderna och deras stora utbud av allehanda affärer. Promenaden på stadsmuren ger en fin överblick över gamla stan och bjuder på vackra vyer. Middag på hotellet.

Dag 5. Heldagsutflykt Cavtat och Čilipi
Frukost. Dagens utflykt börjar med ett besök i den vackra lilla byn Cavtat. Vi gör en guidad rundtur till fots och får sedan att strosa omkring i byn eller sola och bada. Lunch på egen hand. Efter lunch fortsätter vi till byn Čilipi där vi får prova tre kroatiska viner med tilltugg. Vi återvänder till hotellet under tidig eftermiddag.

Dag 6. Utflykt Elafitiöarna
Frukost. Under förmiddagen gör vi en härlig båttur i skärgården utanför Dubrovnik bland de tretton Elafitiöarna. Vi kryssar fram över det blå havet och upplever Elafitis skönhet. I det subtropiska klimatet växer olivträd, cypresser, timjan och rosmarin. Vi går i land på öarna Koločep och Lopud. Under dagen ingår lunch. Vi är åter i Dubrovnik sen eftermiddag. Middag på hotellet.

Dag 7. Dubrovnik – Trogir
Frukost. Vi lämnar Dubrovnik och kör längs Makarska rivieran till den lilla staden Omis vid floden Cetinas mynning. Här gör vi en båttur på den slingrande bergsfloden som är omgiven av branter och klippavsatser. Vi stannar för lunch på en restaurang vid floden. Därefter åker vi den sista biten till Trogir där vi åter tar in på Hotell Trogir Palace. Middag på kvällen.

Dag 8. Trogir – Hemorten
Frukost och därefter avfärd mot Split och flygplatsen.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 2 luncher · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 275:-
Resevaluta: Kroatiska kuna

Andra liknande resor:

Dubrovnik

Montenegro

Makarska

Makarskas skatter

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se