Dag 1. Hemorten – Torbole sul Garda
Vi flyger till Italien och tar oss sedan vidare till Torbole sul Garda. Byn ligger vid Gardasjöns norra strand och var tidigare en gammal fiskeby. Vi checkar in på Club Hotel La Vela eller Hotel Piccolo Mondo där vi ska bo i sex nätter. Vi har frukost och middag på vårt hotell samtliga dagar. Under denna cykelresa använder vi oss av praktiska elcyklar som gör cyklingen till en fröjd. Cyklarna är enkla att hantera och kräver ingen tidigare erfarenhet. Cykelhjälm finns att hyra mot en extra kostnad och behöver förbokas inför resan.

Dag 2. Arco och Sarcadalen
Efter frukost utforskar vi den vackra miljön runt floden Sarca. Från Torbole cyklar vi genom vingårdar och olivlundar. Vi använder oss av praktiska elcyklar som gör cyklingen till en fröjd. Vi passerar byn Arco med sin klippa och medeltida borg och cyklar därefter lugnt vidare genom landskapet Marocche tills vi slutligen når vinregionen Vino Santo. Här gör vi ett stopp på en vinkällare för lunch och vinprovning innan det är dags att åter sätta oss på våra cyklar för att utmed sjön Cavedine ta oss tillbaka till Torbole och vårt hotell. Cirka 45 km.

Dag 3. Tenno och medeltida byar
Vi börjar dagen med att cykla utmed sjön till Riva och härifrån vidare via små sidovägar uppåt mot Tenno där vi gör ett stopp för att ta några bilder av Tennosjöns smaragdfärgade vatten. Vi fortsätter sedan genom skogen fram till den lilla byn Calvola för att njuta av en picknick med typiska lokala produkter. Efter denna sköna paus tar vi oss till den pittoreska medeltida byn Canale di Tenno. Sedan cyklar vi vidare genom olivlundar och vinfält på bergssluttningen med en fantastisk utsikt över Gardasjön. Vi passerar Tenno och Frapporta innan det är dags att cykla till centrum av Riva – Gardasjöns pärla. Cirka 40 km.

Dag 4. Torbole sul Garda
Frukost på vårt hotell och hela dagen ledig för egna aktiviteter. Vi har cyklarna till förfogande och är fria att upptäcka det vackra området runt Gardasjön på egen hand.

Dag 5. Längs floden Adige till Castelpietra
Idag cyklar vi norrut till den tidigare Loppiosjön, som numera sällan är fylld med vatten. Turen fortsätter via ”vinvägen” som leder oss till Isera. Vi stannar till för vinprovning på någon av de trevliga vingårdarna utmed vägen. Vi passerar den vackra staden Rovereto och når slutligen Volano där vi gör ett stopp för att titta närmare på den imponerande borgen Castel Pietra. Efter detta besök cyklar vi tillbaka till Torbole och vårt hotell. Cirka 60 km.

Dag 6. Malcesine – vid foten av Baldoberget med båttur
Vi tar oss med buss till Malcesine där vi börjar vår cykeltur vid den berömda medeltida fästningen Castello Scaligero. Med våra elektriska cyklar tar vi oss lätt över Monte Baldos sluttningar, genom vackra olivlundar och med en underbar utsikt över sjön. Rutten tar oss därefter vidare in i Val di Sogno, ”drömmarnas dal”, som är en av de vackraste och mest pittoreska vikarna söder om Malcesine. Den sista sträckan tar vi oss längs sjön tillbaka till gamla stan där vi får lite fri tid innan det är dags att återvända till Torbole med båt. Cirka 35 km.

Dag 7. Torbole sul Garda – Hemorten
Under förmiddagen checkar vi ut från vårt hotell och har sedan fri tid fram till dess att vår buss kommer och hämtar oss för att köra oss till flygplatsen.

Ingår: Flyg t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 6 middagar · utflykter enligt program · hyra av elcykel · cykelguider · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 195:- · hyra av cykelhjälm 80:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Gardasjön

Gardasjön

Gardasjön nyår

Vandring Gardasjön

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se