Dag 1. Hemorten – Holland Blomstertåget
Vi flyger till Amsterdam där vi tar oss till vår buss som kör oss till en av orterna längs de 42 kilometer som det världsberömda blomstertåget kör varje år. Detta är förmodligen blomstersäsongens absoluta höjdpunkt, kanske även resans. Det blir en färgsprakande fest av vackra blommor och fantastiska dofter. Ekipagen är alla gjorda av blommor och blomsterlökar och formgivna på ett givet tema som under 2019 är "The World in Movement". Under eftermiddagen åker vi vidare till respektive hotell, mer information nedan, där vi äter gemensam middag. 

Dag 2. Utflykt Amsterdam
Idag ser vi mer av den nederländska huvudstaden. En historisk atmosfär i kombination med mentaliteten hos en modern storstad skapar en vänlig och avslappnad miljö. Vi besöker det fantastiska Riksmuseet med konst av många av de holländska mästarna som Frans Hals, Johannes Vermeer, Jan van Eyck och Jan Steen. Museets höjdpunkt är den enorma målningen Nattvakten som anses vara Rembrandts största mästerverk. Vi åker även en båttur på stadens charmiga kanaler där vi upplever stadens vackra arkitektur på ett helt annat sätt än från gågatorna. Resten av dagen tillbringas på egen hand och vi har gott om tid att hinna uppleva stadens inbjudande atmosfär innan de som vill återvänder med bussen till vårt hotell. De som vill stannar och upplever den pulserande kvällen i centrum och tar sig sedan tillbaka till hotellet på egen hand.

Dag 3. Utflykt Keukenhof
Idag beger vi oss till Keukenhof, Europas ledande blomsterpark. Här möts vi av de tulpan- och hyacintfält som ofta avbildas på vykort. Under några timmar beundrar vi på egen hand blomsterprakten i den 32 hektar stora parken. Parkens namn betyder ”köksträdgården” och här finns bland annat ett orkidéhus och en rad paviljonger. Vi stannar även till hos en av de lokala blomsterhandlarna innan vi återvänder till vårt hotell. 

Dag 4. Amsterdam – Hemorten
Frukost och utcheckning. Under dagen åker vi till flygplatsen för att återvända hemåt. 

Blomstertåget 2019
Då blomstertåget äger rum lördagen 13/4 kommer programmet, beroende på avresedatum, att utföras i olika ordning för att passa in med blomstertåget. 

Våra hotell
Vi erbjuder boende på flera olika hotell i utkanten av Amsterdam. Vilka hotell som erbjuds framgår vid respektive avresedatum. Nedan följer information om varje hotell.

Corendon Village Amsterdam
Detta nybyggda och fräscha hotell ligger strax utanför Amsterdam i nära anslutning till flygplatsen Schiphol. 

Courtyard by Marriott Amsterdam Arena Atlas
Sydost om centrala Amsterdam finner vi detta hotell med närhet till tåg och metro och en trevlig restaurang med inspiration från vårt eget skandinaviska kök.

Ramada Apollo Amsterdam Centre
Precis innanför den stora motorvägen som brukar kallas gränsen för Amsterdam Centrum finner vi detta hotell. Beläget vid den gröna oasen Rembrandtpark och med en takterrass som ger en hänförande utsikt över staden. 

Ingår: Flyg t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en middag · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 975:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Amsterdam

Holland

Bryssel Antwerpen

Valkenburg

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se