Dag 1. Hemorten – Valkenburg
Vi flyger till Schiphol och åker vidare till Valkenburg strax utanför Maastricht. Här checkar vi in på Hotel Walram som ligger vid floden Kleine Geul. På kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 2. Maastricht
Efter en härlig frukostbuffé på hotellet åker vi till Maastricht, Nederländernas äldsta stad. Vi gör en guidad stadsrundtur till fots under en och en halv timme. Sedan finns det tid för att på egen hand fortsätta att utforska staden. I den charmiga stadskärnan finns många intressanta byggnader och museer, såsom kulturcentret Centre Céramique och konstmuseet Bonnefanten. Kring torget Vrijthof, som var en mötesplats redan på medeltiden, ligger många mysiga kaféer och restauranger. Från torget utgår också flera trevliga shoppingstråk, som till exempel Grote Staat. I stadsdelen Wyck hittar vi trendiga butiker och konstgallerier. Maastricht är också känt för sina marknader, och nästan varje dag hålls olika marknader med allt från ekologiska grönsaker till kläder och prylar. På eftermiddagen åker vi tillbaka till hotellet.

Dag 3. Konsert med André Rieu
Idag har vi ledig tid fram till kvällen, då det är dags för konserten med André Rieu. Valkenburg är sedan länge en populär turiststad, och i dess historiska centrum finns gott om trevliga butiker, restauranger och kaféer. Den främsta sevärdheten är en slottsruin från 1300-talet, som ovanligt nog för Holland ligger på en kulle. Längs floden Geul ligger flera andra slott och historiska byggnader. Många turister besöker någon av stadens berömda märgelgrottor. I närheten av hotellet finns naturreservat där man kan promenera eller cykla. På kvällen åker vi till torget Vrijthof i Maastricht, där André Rieu för sextonde året i följd spelar upp tillsammans med Johann Strauss-orkestern. Det blir en härlig föreställning med solister och gästframträdanden. Njut av klassisk musik, valser och musik från operetter och musikaler.

Dag 4. Valkenburg – Hemorten
Efter frukost åker vi till flygplatsen för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en middag · stadsrundtur · konsertbiljett · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 795:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Tre länder

Kryssning Rhen Mosel

Bryssel Antwerpen

Flandern

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se