Dag 1. Hemorten – Dublin
Vi flyger till Dublin där vi checkar in på Maldron Hotel Newlands Cross i utkanten av staden. 2020 kommer vi att bo på The Rochestown Lodge Hotel & Spa. Middag på kvällen.

Dag 2. Dublin – Galway – Lisdoonvarna
Efter frukost reser vi mot västkusten och besöker gemytliga Galway. Här talar hälften av befolkningen gaeliska och tvåspråkiga skyltar syns överallt. I centrum finns stadens kullerstensbelagda huvudgata Shop Street med bra shopping och goda möjligheter för lunch. Under eftermiddagen fortsätter vi vår resa en liten bit längs kusten till den mindre orten Lisdoonvarna för övernattning på The Hydro Hotel. Middag på kvällen.

Dag 3. Lisdoonvarna – Killarney
Efter frukost går resan söderut och vi stannar till vid en av Irlands mest berömda och natursköna utsiktsplatser, Cliffs of Moher. Här stupar klipporna 200 meter rakt ner i Atlanten. Vi åker vidare genom det vackra landskapet för att nå Bunratty Castle & Folk Park. Här får vi en guidad visning av slottet som har en tusenårig historia även om dagens tornhusslott är byggt på 1400-talet. Efter slottsvisningen ges tid för lunch i den gamla parkbyn och under eftermiddagen fortsätter vi söderut till Killarney där vi övernattar två nätter på Hotel Killarney. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt Ring of Kerry
Efter frukost gör vi en utflykt runt den natursköna halvön Iveragh. Den 18 mil långa landsvägen som går runt hela halvön kallas Ring of Kerry och är en populär turistväg. Tack vare Golfströmmen är klimatet milt och subtropiska växter trivs här. Vi gör ett besök vid Kerry Bog Village som visar hur en irländsk by kunde se ut på 1700-talet. Här finns möjlighet att prova äkta Irish Coffee. Utmed vägen runt halvön stannar vi för lunch och det blir även några stopp för fotografering. Under sen eftermiddag når vi åter vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 5. Killarney – Kilkenny
Efter frukost lämnar vi Killarney och reser österut till Waterford. Staden som är en viktig hamnstad är känd för sin världsberömda kristall. Vi får en rundvisning på Waterford Crystal som ligger i centrum. Efter visningen ges det tid för lunch i centrum. Under eftermiddagen reser vi norrut till Kilkenny och checkar in på Hotel Kilkenny. Middag på kvällen.

Dag 6. Kilkenny – Dublin
Efter tidig frukost reser vi mot Dublin och besöker på vägen trädgårds- och slottsegendomen Powerscourt Estate Garden. Den ägs och drivs av golfsläkten Slazenger. Här får vi på egen hand besöka trädgårdarna, slottets butiker och slottskaféet som erbjuder en varierad lunchmeny. Vi beger oss därefter tillbaka till centrala Dublin för att göra ett besök på Guinness Storehouse där det världsberömda ölet tillverkas. Här ingår inträde och rundpromenad i egen takt som avslutas med ett smakprov av ”det svarta guldet”. Vi checkar sedan in på vårt boende för de kommande två nätterna, Royal Marine Hotel beläget vid kusten i sydöstra utkanterna av Dublin. 2020 bor vi ytterligare en natt på Hotel Kilkenny istället för att byta hotell. Middag på kvällen.

Dag 7. Dublin
Efter frukost gör vi ett besök på Teeling Distillery, som byggdes upp som ett litet hantverksbryggeri i centrala Dublin av Walter Teeling 1782. Vi får en guidad visning som avslutas med provsmakning av whiskey. Under dagen gör vi även en stadsrundtur. Dublin ligger vid floden Liffey och är landets största stad. Här finns den georgianska arkitekturen från 1700-talet, två katedraler, Trinity College och mycket intressant historia. I stadsdelen Temple Bar hittar man de traditionella irländska pubarna och många trevliga lunchrestauranger.
2020 bor vi den sista natten på Maldron Hotel Newlands Cross. Middag på kvällen.

Dag 8. Dublin – Hemorten
Efter en god frukost checkar vi ut från vårt hotell och har fri tid tills vi reser till flygplatsen för vidare hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 695:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: För resenärer från Göteborg serveras en lättare middag dag 1. På avresorna 18/5, 25/5 och 15/6 bor vi även dag 1 på Royal Marine Hotel i Dublin. På avresan 14/9 bor vi dag 2 på Falls Hotel & Spa i Ennistymon och dag 5 på Treacys Hotel i Waterford.

Andra liknande resor:

Manchester Castleton

Skottland

Cornwall

England runt

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se