Dag 1. Hemorten – Kiruna
Vi flyger till Kiruna. Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till centrum av Kiruna. Staden grundades år 1900 och har idag närmare 20 000 invånare. Kiruna är en utpräglad gruvstad belägen mellan de två bergen Luossavaara och Kiirunavaara. Under eftermiddagen möter vi en lokalguide och gör en rundtur. Vi besöker bland annat Kiruna kyrka. Därefter checkar vi in på vårt hotell Scandic Ferrum där vi bor två nätter. Middag på kvällen.

Dag 2. Ishotellet i Jukkasjärvi och visningsgruvan i Kiruna
Efter frukost beger vi oss till Jukkasjärvi strax öster om Kiruna. Här finns det spektakulära Ishotellet som blivit världsberömt och som firade 25-årsjubileum 2015. Det byggs av is från Torne älv och har öppet året om. Vi får en guidad rundvisning och därefter bjuds vi på lunch. Efter lunchen besöker vi även Jukkasjärvi kyrka innan vi under eftermiddagen återvänder till Kiruna. Vi besöker Kirunagruvan som ligger sydväst om stadens centrum. Här finns en av världens största fyndigheter av järnmalm och stadens gruva är en toppmodern anläggning. Tillsammans med en lokalguide besöker vi LKAB:s visningsgruva och får lära oss om malmbrytningen. Vi åker buss till visningsgruvan som ligger djupt in i berget. Här finns bland annat visningssalar och ett kafé. Tänk på att ta med varma kläder. Middag på kvällen.

Dag 3. Kiruna – Jokkmokks marknad – Luleå
Efter en tidig frukost reser vi till Jokkmokk. Under tidig förmiddag når vi Jokkmokks vintermarknad. Den arrangeras traditionsenligt i början av februari och har så gjorts i över 400 år. Här finns hundratals utställare som bland annat visar upp och säljer hantverk, hemslöjd och konst. Här anordnas även hundspannsturer, renkapplöpningar med släde och skoterturer. Det finns också ett samemuseum, två fina kyrkor, en tennbutik med mera. Under eftermiddagen åker vi till Luleå och checkar in på Scandic Luleå. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt till snöslottet i Kemi
Efter en god frukost reser vi till den finska staden Kemi som ligger vid Kemi älvs utlopp. Där gör vi en stadsrundtur med lokalguide. Vi besöker också det spektakulära snöslottet och får även här en guidad rundtur. Efter en intressant vistelse i Finland återvänder vi till svenska sidan och äter lunch på Kukkolaforsen Turist & Konferens. Gemensam middag på kvällen.

Dag 5. Luleå – Hemorten
Under förmiddagen checkar vi ut från vårt hotell och har sedan fri tid fram till dess att vår buss kommer och hämtar oss för att köra oss till flygplatsen för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 2 luncher · 4 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 330:-
Speciellt: Avresorna 4/2 #2, 5/2 #2, 5/2 #3 och 6/2 #2 går i omvänd ordning, de inleds med två nätter i Luleå och avslutas med två nätter i Kiruna. På avresan den 4/2 #1 bor vi på Elite Stadshotellet Luleå. På avresan den 5/2 #3 bor vi på Clarion Hotel Sense i Luleå och Hotel Bishop Arms i Kiruna. Tänk på att ta med rejäla och varma vinterkläder. Flygtiderna varierar.

Andra liknande resor:

Lappland

Polcirkeln

Vandring Lofoten

Lofoten

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se