Dag 1. Hemorten – Nairobi
Vi flyger till Nairobi. Reseledaren tar oss till vår buss som kör oss till vårt hotell Southern Sun Mayfair, där vi bor i två nätter.

Dag 2. Utflykt till Karen Blixens gård
Efter frukost gör vi ett besök på Karen Blixen-gården, som drevs av den danska författarinnan till boken ”Den afrikanska farmen”, senare filmatiserad som ”Mitt Afrika”. Vi fortsätter till ett giraffreservat och får möjlighet att mata utrotningshotade Rothschild-giraffer. Därefter åker vi tillbaka till vårt hotell och har kvällen fri.

Dag 3. Nairobi – Amboseli nationalpark
Efter en tidig frukost åker vi sydost om Nairobi tvärs över Athi-slätten mot Amboseli Nationalpark som är välkänd för sina stora djur. Vi äter lunch i parken och har Afrikas högsta berg Kilimanjaro i bakgrunden. På kvällen äter vi gemensam middag på AA Lodge där vi bor i två nätter.

Dag 4. Amboseli nationalpark
Efter frukost ger vi oss ut på förmiddags- och eftermiddagssafari i reservatet. Amboseli har ett rikt djurliv med bland annat zebra, giraff och antilop men är också känd för att vara hem till hundratals olika fågelarter. Vi har även chans att se gasell, lejon, leopard och elefanter. Gemensam lunch och middag.

Dag 5. Amboseli nationalpark – Swara-slätterna
Frukost och sen åker vi till Swara Acacia Lodge där vi checkar in och äter gemensam lunch. För dem som vill arrangeras en naturpromenad på eftermiddagen och en kvällssafari. Vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Swara-slätterna – Naivashasjön
Efter frukost och utcheckning kör vi mot The Great Rift Valley till sjön Naivasha som ligger vid foten av Mount Longonot. Vi åker vidare till vårt boende Lake Naivasha Country Club och checkar in och äter lunch gemensamt. Efter lunch tar vi en promenad längs med sjön och därefter gör vi en båttur där vi har chans att se många olika typer av fåglar samt flodhästar.

Dag 7. Naivashasjön – Masai Mara
Efter frukost kör vi mot nationalreservatet Masai Mara, det mest vilttäta av Kenyas naturreservat med oändliga grässavanner. Efter en safari i parken på förmiddagen checkar vi in på vårt boende Mara Leisure Camp och äter lunch. Under sen eftermiddag åker vi ut på safari med stora chanser att få se ”The Big Five”: elefant, afrikansk buffel, lejon, leopard och noshörning. Reservatet grundades 1961 och är idag över 1 500 kvadratkilometer stort. Det är uppkallat efter massajerna som bor i och omkring Masai Mara. Gemensam middag på kvällen.

Dag 8. Masai Mara
Efter frukost ger vi oss ut på en morgonsafari på Masai Mara-savannen och har en god chans att få syn på elefant- och buffelhjordar som utgör ett imponerande inslag denna dag. Här finns det även flest lejon i hela Kenya, och vi har därför goda chanser att få syn på savannens konung. Gemensam lunch under dagen. Vi har också möjligheten att besöka en massajby och njuta av en underhållande dansuppvisning.
Byt ut morgonsafarin mot en häftig luftballongupplevelse över Masai Maras savann. Vi tillbringar cirka en timme i luften och äter sedan en gemensam champagnefrukost på savannen. Utflykten behöver förbokas innan resan. Pris från 4 895:- På kvällen återvänder vi till vår lodge för middag.

Dag 9. Masai Mara – Nairobi
Frukost och utcheckning. Vi påbörjar vår resa tillbaka till Nairobi och gör samtidigt en sista förmiddagssafari i fantastiska Masai Mara. Vi beskådar de vilda djuren i deras morgonrutiner ute på savannen. Vi når Nairobi under sen eftermiddag och checkar åter in på hotell Southern Sun Mayfair.

Dag 10. Nairobi – Hemorten
Frukost och fri tid i Nairobi tills vi tar bussen till flygplatsen för att påbörja vår hemresa.

Dag 11. Ankomst hemorten
Vi anländer till vår hemort.

Visum
Vi kan ansöka om visum vid ankomst till Kenya mot en kostnad av cirka 50 USD.

Ingår: Flyg t/r · 9 övernattningar i dubbelrum · 9 frukostar · 6 luncher · 6 middagar · utflykter enligt program · engelsktalande safariguider · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 6 450:- · tillvalsutflykter · dricks till lokala guider och chaufförer tillkommer (räkna med ca 80:- per resenär och dag, betalas i lokalvaluta)
Resevaluta: Kenyansk shilling
Speciellt: På avresan 20/2 bor vi på Eka Hotel i Nairobi

Andra liknande resor:

Uganda med Rwanda

Uganda

Tanzania Zanzibar

Etiopien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se