Dag 1. Hemorten – Nairobi
Vi flyger till Nairobi.

Dag 2. Ankomst Nairobi – Utflykt till Karen Blixens gård
Vi ankommer till Nairobi och checkar in på Sarova Panafric Hotel. Vi samlas senare för frukost och ett informationsmöte om vad som komma skall på vår resa genom Kenya. Efter lunchtid hämtas vi upp för ett besök på Karen Blixen-gården, som drevs av den danska författarinnan till boken ”Den afrikanska farmen”, senare filmatiserad som ”Mitt Afrika”. Vi fortsätter till ett giraffreservat och får möjlighet att mata utrotningshotade Rothschild-giraffer. Därefter åker vi tillbaka till vårt hotell och har kvällen fri.

Dag 3. Nairobi – Samburu nationalreservat
Vi startar tidig morgon med frukost på hotellet och reser norrut genom Kenyas främsta jordbrukslandskap med kaffe- och ananasplantager. Lagom till vår lunch anländer vi till nationalreservatet Samburu i Rift Valley-provinsen och vår lodge Samburu Simba. Vi åker på eftermiddagssafari i parken som bjuder på en varierad natur med grässlätter, berg och flod. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Samburu nationalreservat
Efter frukost ger vi oss ut på förmiddags- och eftermiddagssafari i reservatet. Samburu har en yta på 165 kvadratkilometer och ett rikt djurliv med arter som anses vara unika för området, som exempelvis grevyzebra, nätgiraff och oryxantilop. Vi har även chans att se gasell, lejon, leopard och elefanter. Gemensam lunch och middag.

Dag 5. Samburu – Mount Kenya
Frukost och avresa mot Mount Kenya-regionen. Mount Kenya är landets högsta berg med sina 5 199 m ö.h och är en slocknad stratovulkan. Berget är beläget strax söder om ekvatorn i centrala Kenya och har än idag små glaciärer i toppområdet som är viktiga för vattenförsörjningen i området. Vi anländer till Serena Mountain Lodge och äter lunch. Lodgen är belägen mitt i naturen vid Mount Kenyas fot på drygt 2 100 m ö.h. För dem som vill arrangeras en naturpromenad, men annars har vi från hotellet en perfekt utsikt över ett upplyst vattenhål där djur som exempelvis elefant och buffel samlas för att dricka både dag- och nattetid. Gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Mount Kenya – Nakurusjön
Efter frukost reser vi genom The Great Rift Valley, en riftbildning som sträcker sig genom hela Östafrika. Vi stannar till vid fantastiska utsiktsplatser och vid det 74 meter höga vattenfallet Thompson's Falls. Vid lunchtid anländer vi till Nakurusjöns nationalpark och vårt boende Sarova Lion Hill och avnjuter en god lunch. Lodgen är belägen i hjärtat av Nakurusjöns nationalpark, som National Geographic Travel har utnämnt till en av de tio mest färgstarka platserna värda att resa till i världen. Under sen eftermiddag åker vi på safari genom parken för att spana efter djur såsom noshörningar, giraffer och de färgglada flamingofåglarna. Middag på kvällen.

Dag 7. Nakurusjön – Masai Mara
Efter frukost kör vi mot det världskända nationalreservatet Masai Mara, det mest vilttäta av Kenyas naturreservat med oändliga grässavanner. Vi checkar in på vårt boende Masai Mara Sopa Lodge och äter lunch. Under sen eftermiddag åker vi ut på safari med stora chanser att få se ”The Big Five”: elefant, afrikansk buffel, lejon, leopard och noshörning. Reservatet grundades 1961 och är idag över 1 500 kvadratkilometer stort. Det är uppkallat efter massajerna som bor i och omkring Masai Mara. Gemensam middag på kvällen.

Dag 8. Masai Mara
Efter frukost ger vi oss ut på morgon- och eftermiddagssafari på Masai Mara-savannen och har en god chans att få syn på elefant- och buffelhjordar som utgör ett imponerande inslag denna dag. Här finns det även flest lejon i hela Kenya, och vi har därför goda chanser att få syn på savannens konung. Gemensam lunch under dagen.
Byt ut morgonsafarin mot en häftig luftballongupplevelse över Masai Maras savann. Vi tillbringar cirka en timme i luften och äter sedan en gemensam champagnefrukost på savannen. Utflykten behöver förbokas innan resan. Pris från 2 495:- På kvällen återvänder vi till vår lodge för middag och en god natts sömn. 

Dag 9. Masai Mara – Nairobi
Frukost och en sista förmiddagssafari i fantastiska Masai Mara. Vi beskådar de vilda djuren i deras morgonrutiner ute på savannen. Vi återvänder till vår lodge för lunch innan vi reser tillbaka till Nairobi. Vi ankommer till vårt hotell Sarova Panafric under kvällen och äter middag på egen hand. Därefter har vi möjlighet att vila några timmar innan vi åker till flygplatsen.

Dag 10. Nairobi – Hemorten
Efter några timmars vila är det dags att åka till flygplatsen där vi flyger till hemorten.

Visum
Vi kan ansöka om visum vid ankomst till Kenya mot en kostnad av cirka 50 USD.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 8 övernattningar i dubbelrum · 8 frukostar · 7 luncher · 6 middagar · utflykter enligt program · engelsktalande safariguider · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 795:- · tillvalsutflykt luftballongssafari från 2 495:- · dricks till guider och chaufförer (dricksen betalas i lokal valuta och motsvarar ca 80:- per person och dag)
Resevaluta: Kenyansk shilling

Andra liknande resor:

Tanzania Zanzibar

Madagaskar

Sydafrika

Namibia

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se