Dag 1. Hemorten – Mombasa
Vi flyger till Mombasa.

Dag 2. Ankomst Mombasa
Vi landar i Mombasa och åker till vårt hotell Sarova Whitesands som ligger vid Indiska oceanens kust norr om Mombasa. Efter incheckning är dagen fri, och på kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.  

Dag 3. Mombasas nordkust, tillvalsutflykt Mombasa
Frukost och middag på hotellet ingår och dagen är fri. Hotellet är beläget vid en härlig sandstrand och har flera pooler. Vi erbjuder också en tillvalsutflykt till Mombasa, Kenyas näst största stad. Under en rundtur ser vi stadens viktigaste monument, bland annat försvarsanläggningen Fort Jesus som är upptagen på Unescos världsarvslista. Pris 695:-

Dag 4. Mombasa – Tsavo East National Park
Efter frukost åker vi mot östra delen av Tsavo, Kenyas största nationalpark. Parken ligger mellan Nairobi och Mombasa och är nästan 22 000 kvadratmeter stor. Den består av två delar, den större, plattare och torrare Tsavo East och den mindre, mer kuperade Tsavo West. På vägen mot lodgen där vi ska övernatta finns det möjlighet att se vilda djur. Vi checkar in på Ashnil Aruba Lodge och äter lunch. På eftermiddagen åker vi på safari i östra Tsavo, främst känt för sina röda elefanter som fått denna färg genom att rulla sig i den röda vulkaniska jorden. På kvällen äter vi gemensam middag på lodgen.

Dag 5. Tsavo East National Park – Tsavo West National Park
Efter frukost och utcheckning åker vi återigen på safari i östra Tsavo och fortsätter därefter till den västra delen av parken. Där checkar vi in på Kilaguni Serena Safarii Lodge , äter lunch och åker på eftermiddagssafari. Tsavo West National Park har mer kullar och berg och även större mängd nederbörd än Tsavo East. Den är känd för sitt rika fågelliv och för sina många stora däggdjursarter, såsom noshörning, elefant, vattenbuffel, giraff, antilop, leopard och lejon. Gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Tsavo västra nationalpark – Amboseli nationalpark
Efter frukost åker vi på morgonsafari i parken och äter sedan en tidig lunch på lodgen. När vi checkat ut reser vi vidare till Amboseli nationalpark som ligger vid foten av Kilimanjaro. Här gör vi en safari innan vi fortsätter till Amboseli Serena Safarii  Lodge där vi ska bo i två nätter. Efter incheckning serveras middag på lodgen.

Dag 7. Amboseli nationalpark
Efter frukost åker vi på två safariturer i Amboseliparken, en före och en efter lunch. Nationalparken, vars namn betyder ”salthaltigt damm” på massajernas språk, är 390 kvadratkilometer stor och en av Kenyas populäraste. Parken är känd för sina stora elefanthjordar, men här finns även giraff, gnu, lejon, noshörning, afrikansk buffel och antilop. Naturen är varierande, med våtmarker, skog, savann och den tidvis uttorkade Amboselisjön. Gemensam middag på kvällen.

Dag 8. Amboseli nationalpark – Mombasas sydkust
Efter frukost på hotellet checkar vi ut och åker till Emali där vi stiger på tåget för färd mot Mombasa. Resan tar cirka 4,5 timmar och vi äter medhavd lunchlåda. Väl framme i Mombasa möts vi av vår chaufför som med buss tar oss till vårt hotell Leopard Beach Resort på sydkusten. Resan inkluderar även en kort färjeöverfart. Vi checkar in för tre nätter och äter gemensam middag.

Dag 9–10. Mombasas sydkust
Nu har vi två lediga dagar på hotellet med all inclusive. Hotellet ligger vid Diani Beach som har vackra vita sandstränder. Här finns trädgård, pool och fitnesscenter.

Dag 11. Mombasa – Hemorten
Efter frukost är det dags att åka till flygplatsen för hemfärd.

Visum
Vi kan ansöka om visum vid ankomst till Kenya mot en kostnad av cirka 50 USD. Endast kontanter accepteras. Ni kan även söka visum online på https://www.kenyaetravelling.com och betala med kort.

Ingår: Flyg t/r · 9 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 luncher · 9 middagar · utflykter enligt program · engelsktalande safariguider · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 4 450:- · dricks till guider och chaufförer (dricksen betalas i lokal valuta och motsvarar ca 100:- per person och dag) · Turistvisum
Resevaluta: Kenyansk shilling eller USD
Speciellt: Vid tidig ankomst till Mombasa dag 2 ingår även incheckning på hotellet på morgonen samt frukost. Vid mycket tidig avresa från Mombasa dag 11 får vi frukostpaket med från hotellet.

Andra liknande resor:

Tanzania Zanzibar

Kenya

Uganda 12d

Seychellerna

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se