Dag 1. Hemorten – Seoul
Vi flyger till Sydkoreas huvudstad Seoul.

Dag 2. Ankomst Seoul
Vi anländer till Incheons flygplats, där vi blir välkomnade av vår engelsktalande guide. På vägen till vårt hotell gör vi ett besök på Koreas äldsta och största traditionella marknad. Vi stannar även till och åker upp i det kända tv-tornet som ligger på ett berg mitt i centrala Seoul. Här får vi en fantastisk panoramavy över den kontrastrika mångmiljonstaden, där gamla tehus och palats samsas med moderna skyskrapor. Vi checkar sedan in för tre nätter på centralt belägna Center Mark Hotel och avslutar resans första dag med middag på en lokal restaurang.

Dag 3. Seoul
Efter frukost ger vi oss ut på en guidad stadsrundtur och ser några av Seouls stora sevärdheter. Vi besöker bland annat Gwanghwamun Square, det stora centrala torget som omges av museer och statyer. Vi fortsätter till presidentens vackra palats Blå huset, berömt för sina blå takpannor, samt palatset Gyeongbokgung, beläget med en intagande vy över bergen. Vi äter gemensam lunch på en lokal restaurang. Under eftermiddagen besöker vi Myeongdong-distriktet och får uppleva Nanta, en koreansk föreställning med mycket humor. Därefter återvänder vi till hotellet.

Dag 4. Imjingak
Idag ger vi oss ut på en utflykt utöver det vanliga när vi åker till Koreas demilitariserade zon – en landremsa tvärs över Koreahalvön som används som buffertzon mellan Nord- och Sydkorea. Vi besöker bland annat järnvägsstationen som en gång sammanlänkade Nord- och Sydkorea och som sedan år 2007 åter gör det. Vi ser också Tredje aggressionstunneln, som är en av fyra kända tunnlar under Koreas demilitariserade zon. Under dagen ingår gemensam lunch.

Dag 5. Seoul – Gyeongju
Efter frukost gör vi oss redo för en dag fullspäckad med upplevelser. Vi lämnar Seoul och åker till staden Gyeongju som grundades på första århundradet före vår tideräkning och var huvudstad i kungariket Silla. Tack vare de många välbevarade historiska lämningarna från Sillaperioden, såsom magnifika tempel, gravkomplex och stjärnobservatorier, är staden idag klassad som världsarv. Under dagen äter vi gemensam lunch. Vi stannar över en natt i Gyeongju på hotell Commodore.

Dag 6. Gyeongju – Busan
Efter frukost åker vi till Busan som är Koreas främsta hamnstad, där man också hittar spektakulära stränder, varma källor, tempel och orörda naturreservat. I Busan besöker vi Sydkoreas största gatu- och fiskmarknad. Med sin livliga kommers, sitt stora utbud och sina färggranna maträtter är marknaden verkligen en upplevelse för alla sinnen. Vi äter gemensam lunch i Busan och har därefter tid att koppla av på gyllene Haeundae Beach, stadens mest kända strand. Sedan checkar vi in på hotell Golden Tulip Haeundae och har under resten av eftermiddagen och kvällen möjligheten att på egen hand bekanta oss med staden och botanisera bland de många restaurangerna.

Dag 7. Busan – Hiroshima
Efter en tidig frukost beger vi oss till hamnen där vi går ombord på snabbfärjan som tar oss till Fukuoka. Vi möts av vår engelsktalande guide och vår buss som tar oss vidare till Hiroshima. När vi har checkat in på vårt hotell, Grand Prince, har vi resten av eftermiddagen och kvällen fri för egna aktiviteter.

Dag 8. Hiroshima – Osaka
Efter frukost tar vi färjan över till den berömda shintohelgedomen Itsukushima som ligger på ön med samma namn. Själva ön har genom historien setts som en helig plats där vanliga medborgare inte har fått sätta sin fot, och därför byggdes helgedomen åtskild från land. Det mest berömda landmärket är den röda porten, som tycks flyta över vattnet. Vi får tid att på egen hand strosa omkring på den vackra ön och inta lunch innan vi åker tillbaka till Hiroshima där vi besöker fredsmonumentet, en byggnad som fått stå kvar i samma skick som den befann sig i efter atombomben år 1945. Vi besöker även museet som dokumenterar effekterna av bomben och har tillägnats dess offer. Efter dagens utflykter åker vi till tågstationen i Hiroshima och tar snabbtåget till Osaka. Här blir vi upphämtade av vår buss som tar oss till vårt hotell i Osaka, Candeo Osaka Namba.

Dag 9. Osaka – Kyoto
Efter frukost gör vi en guidad rundtur i Osakas slott, som är en av stadens mest berömda platser. Det vita flervåningsslottet är omgivet av en vacker park, och från högsta våningen har man en spektakulär vy över Osakas skyline. Här får vi en inblick i Japans blodiga historia och får lära oss om vilka regenter som har huserat i slottet genom tiderna. Efter vår rundtur åker vi vidare till ännu ett landmärke. Från Umeda Sky Building, som består av två höga skyskrapor med en bro mellan sig, kan man beundra staden från 170 meters höjd över marken. Lunch på egen hand. Vi fortsätter dagen med att bege oss till den historiska staden Nara, som en gång i tiden var Japans huvudstad. I Nara är inte mindre än åtta tempel upptagna på Unescos världsarvslista. Vi besöker det buddhistiska templet Tōdai-ji som bland annat hyser Japans största Buddha i brons och den stora parken Nara som är hem åt hundratals frigående hjortar.

Vi avrundar dagens upplevelser med att åka vidare till Kyoto, där vi besöker shintohelgedomen Fushimi Inari Taisha som är känt för sina tusentals torii-portar som leder upp på berget Inariyamakanyuchi. Därefter checkar vi in för tre nätter på vårt hotell i Kyoto, Tokyu Hotel.

Dag 10. Kyoto
Idag har vi en dag full av upplevelser framför oss. Vår lokalguide möter oss i hotellobbyn och tar oss med på en rundtur till Sanjusangendo, ett tempel som är känt för sina 1 001 statyer av barmhärtighetsguden Kannon. Vi åker vidare till Kyotos vävdistrikt som är ett av stadens äldre områden och går på en modevisning där vi får se ett urval av tidstypiska kimonos. Lunch på egen hand. Under dagen ser vi även ett av Kyotos vackraste tempel, beläget vid ett vattenfall på kullarna öster om staden. På de kända gatorna Sannenzaka och Ninenzaka, kantade av traditionella japanska trähus, får vi en känsla av hur Kyoto såg ut förr i tiden. Vi avslutar dagen med ett besök i Kyotos kända geishadistrikt.

Dag 11. Kyoto
Vi börjar dagen med att besöka några av Kyotos spektakulära slott och tempel, såsom det muromgärdade slättlandsslottet Nijo, som byggdes i början av 1600-talet av den förste shogunen i Tokugawaklanen, samt Guldpaviljongen, ett trevåningstempel som är klätt i bladguld. Efter lunch på egen hand fortsätter vi vår rundtur till det zenbuddhistiska templet Ryoanji, med dess berömda zenträdgård. Därefter återvänder vi till vårt hotell och har resten av eftermiddagen och kvällen fri att på egen hand upptäcka staden och dess restauranger.

Dag 12. Kyoto – Hakone
Efter frukost packar vi en liten övernattningsväska som vi kan ha med oss när vi beger oss till Hakone. Resten av bagaget fortsätter till Tokyo dit vi anländer senare under resan. Vi tar snabbtåget från tågstationen i Kyoto till Odawara och blir upphämtade av vår buss som tar oss vidare till Hakone. Väl framme besöker vi utomhusmuseet i Hakone där vi får tid att ta en promenad i den vackra naturen och beundra de många skulpturerna som finns i parken. Därefter tar vi linbanan över dalen Ōwakudani och kan njuta av den fantastiska utsikten över både dalen och berget Fuji. Senare på kvällen njuter vi av middag och bad i varma källor på vårt onsen-hotell i Hakone, Tenseien.

Dag 13. Hakone – Tokyo
Efter frukost möts vi av vår lokala guide som tar oss med till berget Fuji. Om vädret tillåter åker vi längs en vacker väg med imponerande vyer upp till den så kallade femte stationen på berget. Här finns några butiker och restauranger och det är en vanlig utgångspunkt för de som ska vandra uppför berget. Gemensam lunch. Vi åker vidare till Oshino Hakkai, en av fem byar i Fuji-regionen som ligger vid små sjöar vars vatten är så rent att man kan dricka det direkt ur källan. Vi avslutar dagen med en tre timmar lång bussfärd mot Tokyo, där vi inleder vårt besök med att åka upp i det Eiffeltorn-inspirerade Tokyo Tower som bjuder på en enastående utsikt över staden. Därefter checkar vi in på vårt hotell för två nätter, Metropolitan Tokyo Ikebukuro.

Dag 14. Tokyo
Efter frukost är det dags att upptäcka Japans fascinerande huvudstad. Vi börjar med att besöka shintohelgedomen Meiji jingū som är belägen i en lummig skog mitt i storstaden. Därefter åker vi vidare och upptäcker den färgsprakande ungdomskulturen och de trendiga affärerna vid Harajuku och Omotesando. Efter lunch på egen hand fortsätter vi med ett besök vid Tokyos äldsta och kanske mest utmärkande tempel, Sensoji, och tar oss sedan vidare till en närliggande shoppinggata som erbjuder ett stort utbud av lokal mat och souvenirer. Vi avrundar med ett besök i den tjusiga stadsdelen Ginza, med dess många trendiga butiker, restauranger och kaféer.

Dag 15. Tokyo – Hemorten
Efter frukost möts vi av vår guide som tar oss till flygplatsen i Tokyo, där vi går ombord på vårt flyg.

Ingår: Flyg t/r · 13 övernattningar i dubbelrum · 13 frukostar · 5 luncher · 2 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 7 175:-
Resevaluta: Sydkoreanska won, japanska yen
Speciellt: Hotellrummen i Korea och Japan är förhållandevis små.

Andra liknande resor:

Sydkorea

Peking

Stora Japan

Japan

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se