Dag 1. Hemorten – Rouen
Vi flyger till Bryssel. Vår reseledare tar oss till vår buss för färd mot Frankrike och vårt hotell Ibis Rouen Champ de Mars. På kvällen bekantar vi oss med varandra under en gemensam middag.

Dag 2. Rouen – Caen – Trouville-sur-Mer
Efter frukost gör vi en stadspromenad för att se platsen där Jeanne d’Arcs dramatiska öde utspelade sig. Den mest kända byggnaden i Rouen är den gotiska katedralen Notre-Dame som Monet målade av på mer än trettio dukar i olika ljus och väderlekar. Efter att ha bekantat oss med Rouen åker vi vidare för lunchstopp i Caen. Därefter beger vi oss till vårt hotell Mercure Trouville Sur Mer där vi bor i fem nätter. Hotellet håller hög standard och har ett utmärkt läge endast 100 meter från stranden.

Dag 3. Utflykt normandiska kusten
Frukost och därefter heldagsutflykt längs den normandiska kusten. På D-dagen 6 juni 1944 förvandlades denna strandremsa till en blodig krigsskådeplats när de allierade landsteg i det tyskockuperade Frankrike. Vi besöker staden Sainte-Mère-Église (där John Steele landade på kyrkspiran) och klippan Pointe du Hoc. Vi går in på krigsmuseet Airborne, och ser landstigningsstranden Omaha Beach och amerikanska krigskyrkogården. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt Bayeux och Arromanches
Frukost och därefter åker vi västerut mot Bayeux. Här gör vi ett besök på Bayeuxmuseet med den berömda tapeten från 1000-talet som skildrar slaget vid Hastings 1066. Den är broderad på linne med ullgarn i åtta färger. Vi åker sedan vidare för lunchstopp i den intressanta lilla kuststaden Arromanches. Här kan man strosa längs vattnet och betrakta spillrorna av Winston Churchills landstigningshamn. Utsikten från kullen ovanför staden är mycket vacker.

Dag 5. Trouville-sur-Mer
Frukost på vårt hotell och hela dagen fri för egna aktiviteter. Idag får vi tid för härliga promenader längs den fina strandpromenaden eller kanske shopping i fashionabla systerstaden Deauville. Middag på kvällen.

Dag 6. Fécamp
Efter frukost åker vi norrut via kabelbron Pont de Normandie till kuststaden Fécamp. Här besöker vi Benediktinerpalatset, hem för den berömda honungssötade benediktinerlikören som skapades 1510. Vi stannar också i Étretat för att beundra de höga kalkstensklipporna som stupar ner mot havet. Middag på kvällen.

Dag 7. Trouville-sur-Mer – Bryssel
Frukost och avfärd mot Bryssel som vi når under tidig eftermiddag. Här gör vi en rundtur i buss samt en promenad på Grand-Place, det ståtliga torget som är med på Unescos världsarvslista. I närheten av torget finns Bryssels mest berömda sevärdhet Manneken Pis. Vi checkar in på Penta Hotel Brussels Airport. Gemensam middag på kvällen.

Dag 8. Bryssel – Hemorten
Vi lämnar hotellet under morgonen och åker mot Bryssels flygplats där vi tar vårt flyg hemåt. Vi beräknas nå vår hemort vid lunchtid.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 5 middagar · alla utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 285:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 14/6 bor vi på hotell Ibis Amiens Centre Cathédrale i Amiens, och på Holiday Inn Brussels Airport.

Andra liknande resor:

Normandie

Loiredalen

Vandring Sydengland

Bath & Winchester

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se