Dag 1. Hemorten – Rouen
Vi flyger till Paris. Vår reseledare tar oss till vår buss för färd mot Normandie och vårt hotell Ibis Rouen Centre Rive Droite. På kvällen bekantar vi oss med varandra under en gemensam middag.

Dag 2. Rouen – Trouville-sur-Mer
Efter frukost gör vi en stadspromenad för att se platsen där Jeanne d’Arcs dramatiska öde utspelade sig. Den mest kända byggnaden i Rouen är den gotiska katedralen Notre-Dame som Monet målade av på mer än trettio dukar i olika ljus och väderlekar. Efter att ha bekantat oss med Rouen fortsätter vi till Trouville-sur-Mer där vi bor på Mercure Trouville Sur Mer i fem nätter. Hotellet håller hög standard och har ett utmärkt läge endast 100 meter från stranden. 

Dag 3. Utflykt normandiska kusten
Frukost och därefter heldagsutflykt längs den normandiska kusten. På D-dagen 6 juni 1944 förvandlades denna strandremsa till en blodig krigsskådeplats när de allierade landsteg i det tyskockuperade Frankrike. Vi besöker staden Sainte-Mère-Église (där John Steele landade på kyrkspiran) och klippan Pointe du Hoc. Vi går in på krigsmuseet Airborne, och ser landstigningsstranden Omaha Beach och amerikanska krigskyrkogården. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt Bayeux och Arromanches
Frukost och därefter åker vi västerut mot Bayeux. Här gör vi ett besök på Bayeuxmuseet med den berömda tapeten från 1000-talet som skildrar slaget vid Hastings 1066. Den är broderad på linne med ullgarn i åtta färger. Vi åker sedan vidare för lunchstopp i den intressanta lilla kuststaden Arromanches. Här kan man strosa längs vattnet och betrakta spillrorna av Winston Churchills landstigningshamn. Utsikten från kullen ovanför staden är mycket vacker.

Dag 5. Trouville-sur-Mer
Frukost på vårt hotell och hela dagen fri för egna aktiviteter. Idag får vi tid för härliga promenader längs den fina strandpromenaden eller kanske shopping i fashionabla systerstaden Deauville. 

Dag 6. Fécamp
Efter frukost åker vi norrut via kabelbron Pont de Normandie till kuststaden Fécamp. Här besöker vi Benediktinerpalatset, hem för den berömda honungssötade benediktinerlikören som skapades 1510. Vi stannar också i Étretat för att beundra de höga kalkstensklipporna som stupar ner mot havet. Resten av dagen är fri för egna strövtåg i Trouville-sur-Mer. Middag på kvällen.

Dag 7. Trouville-sur-Mer – Paris
Frukost och avfärd mot Paris. På vägen dit besöker vi Claude Monets underbara trädgård i Giverny nära Vernon. Vi fortsätter sedan till Paris, och får en första glimt av den vackra huvudstaden under en båtfärd på Seine. I sakta mak passerar vi pampiga monument och magnifika byggnader innan vi checkar in på The Playce Hotel i mysiga Montmartre. På kvällen rundar vi av resan med en gemensam middag på en trevlig restaurang.

Dag 8. Paris– Hemorten
Vi lämnar hotellet under morgonen och åker till Paris flygplats för hemresa. 

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 695:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 24/9 bor vi på hotell Hotel Ibis Montmartre 18ème dag 7-8.

Andra liknande resor:

Normandie

Loiredalen

Vandring Sydengland

Cykel Loiredalen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se