Dag 1. Hemorten – Burgos
Vi flyger till Madrid och fortsätter sedan till Abba Burgos Hotel i centrala Burgos. Efter incheckning äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Burgos – León
Efter frukost lämnar vi vårt hotell och under morgonen hinner vi med ett besök i Burgos imponerande katedral som byggdes redan på 1200-talet (inträde ingår). Under förmiddagen inleder vi vår första vandring på pilgrimsleden. Vi vandrar cirka 10–12 kilometer vilket tar omkring tre till fyra timmar. På eftermiddagen möter vi vår buss som tar oss till León. Vårt hotell för kvällen blir Hotel Conde Luna. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3. León – Astorga
Efter frukost beger vi oss med buss till starten för nästa vandring. Även idag vandrar vi cirka tre till fyra timmar och en sträcka på 10–12 kilometer. På eftermiddagen möter vi vår buss som kör oss den sista biten till Astorga och vårt övernattningshotell Hotel Gaudi. Gemensam middag på en restaurang som ligger i närheten av vårt hotell.

Dag 4. Astorga – Ponferrada
Frukost och utcheckning. Idag vandrar vi cirka 10 kilometer på sträckan mellan Astorga och Ponferrada och dagens vandring sker i något mer kuperad terräng. På eftermiddagen möter vi vår buss som tar oss till Ponferrada och Hotel Temple. Gemensam middag på hotellet.

Dag 5. Ponferrada – Lugo
Efter frukost och utcheckning påbörjar vi dagens vandring. Vi vandrar cirka tre till fyra timmar och en sträcka på 10–12 kilometer. Vi övernattar sedan i Lugo på Gran Hotel Lugo. På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 6. Lugo – Santiago de Compostela
Vi lämnar Lugo på morgonen för att åka vidare till vår dagsvandring. Under dagen vandrar vi cirka 12–14 kilometer och på eftermiddagen reser vi med buss den sista biten till Santiago de Compostela. Vi bor två nätter på Gran Hotel Los Abetos. Gemensam middag på vårt hotell.

Dag 7. Santiago de Compostela
Frukost och därefter gör vi en guidad rundtur med en engelsktalande lokalguide. Vi ser bland annat katedralen i Santiago de Compostela där aposteln Jakob tros vara begravd (inträde ingår). Senare under dagen gör vi även en utflykt till Kap Finisterre. Halvön kallas ”världens ände” då det är en av Europas västligaste punkter. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 8. Santiago de Compostela – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut och reser söderut till flygplatsen i Porto.

Svårighetsgraden på våra vandringar utmed Jakobsleden varierar. Vi vandrar cirka fyra till sex timmar per dag med en höjdskillnad på cirka 300–700 höjdmeter. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera vissa hjälpmedel. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Exempel på ytterligare hjälpmedel är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster. Då vandringarna sker på spanska höglandet är det viktigt att ha flera uppsättningar med varma kläder.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 085:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 6/5 bor vi på hotell Eurostars i León.

Andra liknande resor:

Vandring Portugal

Kryssning Douro

Portugal

Portugal vinresa

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se