Dag 1. Hemorten – Porto
Vi flyger till Porto. Vår reseledare tar oss till vår buss för vidare färd till centrala Porto och vårt hotell Vila Galé Porto där vi bor två nätter. Efter incheckning äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Porto
Vi börjar dagen med en god frukost på vårt hotell och därefter träffar vi vår lokalguide som tar med oss på en stadsrundtur. Porto som ligger vid Dourofloden är Portugals näst största stad och finns med på Unescos världsarvslista. Det är också en av Europas äldsta städer och stadskärnan är liten, gammal och charmig. Staden är också känd för sin vinexport och sitt berömda portvin. Efter stadsrundturen som avslutas vid lunchtid har vi eftermiddagen fri för att på egen hand upptäcka Porto. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Porto – Vila do Conde
Frukost och vi checkar ut från vårt hotell. Därefter inleder vi vår första vandring på pilgrimsleden Camino Portugués. Vi vandrar cirka 10–15 km vilket tar ca fyra till fem timmar. Under den första dagen följer leden främst asfalterade vägar och kullerstensgator och går genom små byar och samhällen. Under eftermiddagen möter vi vår buss som kör oss till vårt hotell Santana Hotel & Spa i Vila do Conde. Gemensam middag på hotellet.  

Dag 4. Vila do Condo – Barcelos
Idag vandrar vi längs stigar och vägar kantade av eucalyptusträd och tallar. Även idag vandrar vi i cirka fyra till fem timmar och en sträcka på 10–15 kilometer. På eftermiddagen möter vi vår buss som kör oss den sista biten till vårt hotell i Barcelos där vi ska bo på Bagoeira Hotel. Middag på hotellet.

Dag 5. Barcelos – Ponte de Lima
Frukost och utcheckning. Vi vandrar cirka 10–15 kilometer under dagen på sträckan mellan Barcelos och Ponte de Lima. Vi går över passet som separerar de båda floddalarna Neiva och Lima. På eftermiddagen tar vi oss till Portugals äldsta stad Ponte de Lima och checkar in på Hotel Império do Norte där vi ska bo i två nätter. Gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Ponte de Lima – Rubiães
Frukost. Dagens vandring sker i en något mer kuperad terräng. Vandringen mellan Ponte de Lima och Rubiães erbjuder både vinlandskap och bergspass. Vi vandrar cirka fyra till fem timmar och en sträcka på 10–15 kilometer. Under eftermiddagen möter vi vår buss som tar oss tillbaka till vårt hotell i Ponte de Lima. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Dag 7. Ponte de Lima – Tui – Guimarães
Under dagen vandrar vi cirka 10–15 kilometer i ca fyra till fem timmar och vandringen går mestadels utför genom antik landsbygd. Vi når den historiska staden Tui som ligger vid floden Minho strax norr om gränsen till Spanien. Under eftermiddagen reser vi cirka tio mil söderut till Guimarães, staden där Portugal grundades. Vi checkar in på Hotel de Guimaraes Business & Spa. Gemensam middag på hotellet.

Dag 8. Guimarães – Hemorten
Frukost och avresa mot flygplatsen för hemfärd. 

Svårighetsgraden på våra vandringar utmed Pilgrimsvägen varierar. Det är vanligt att leden följer stigar och grusvägar, men den går även utmed asfalterade vägar. Vi vandrar cirka fyra till fem timmar per dag med en höjdskillnad på cirka 300–700 höjdmeter. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna.

För att underlätta kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster. Klädombyte och varma kläder är att föredra då sträckorna skiljer sig åt både vad det gäller temperatur och miljö.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · vandringar enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 475:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 28/4 bor vi på Holiday Inn Porto Gaia i Porto.

Andra liknande resor:

Portugal

Portugal vinresa

Kryssning Douro

Pilgrimsvägen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se