Inga fler avgångar i år

tid

Varierande avgångstider från Ulricehamn, Borås, Göteborg, Falkenberg, Malmö och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Köpenhamn – Glasgow
Vi åker med buss via Öresundsbron till Köpenhamns flygplats. Vi flyger till Edinburgh där vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till vårt hotell i utkanten av Glasgow. Middag på kvällen.

Dag 2. Glasgow – Oban
Efter frukost möter vi en engelsktalande lokalguide som tar oss med på en stadsrundtur i Skottlands största stad Glasgow. Staden ligger vid floden Clyde och har varit en av Storbritanniens viktigaste hamnstäder. Här finns sevärdheter som George Square, Gallery of Modern Art, Glasgow School of Art och köpcentret Buchanan Galleries. Efter lunch åker vi mot Oban. Vi passerar Skottlands största sjö Loch Lomond och gör en paus i den charmiga byn Inveraray vid Loch Fyne. Under kvällen når vi Oban och Royal Hotel. Här bor vi två nätter. Middag på kvällen.

Dag 3. Oban
Efter frukost har vi en heldag till eget förfogande. Staden brukar kallas ”Porten till öarna”. Härifrån utgår färjeturer till ögruppen Inre Hebriderna. Mitt i staden finns bland annat Oban Distillery som är känt för sin Single malt whisky. Middag på kvällen.

Dag 4. Oban – Inverness
Efter frukost reser vi mot Inverness. Vi fortsätter förbi Fort William och in i The Great Glen. Vi stannar för lunch i Fort Augustus. Här finns den mytomspunna sjön Loch Ness och vi följer sjöns västra strand till Inverness. Mitt i centrum vid floden Ness finns det röda sandstensslottet Inverness Castle. Här finns även The Scottish Kiltmakers Centre med utställningar om kilttillverkning och en välsorterad butik. Vi övernattar två nätter på centrala Royal Highland Hotel. Middag på kvällen.

Dag 5. Utflykt Inverewe Garden
Efter frukost gör vi en utflykt till västkusten och de nordvästra högländerna. Vi reser i riktning mot Ullapool och några mil före Ullapool svänger vi in på den vackra kustvägen som tar oss till Inverewe Garden. Under förmiddagen gör vi ett besök i den makalösa trädgården som är byggd på sluttningarna vid Loch Ewe. Tack vare Golfströmmen finns här en rad tropiska växter och parken innehåller exempelvis palmer och kinesisk rhododendron. Vi fortsätter sedan kustvägen söderut tillbaka till Inverness och vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 6. Inverness – Crieff – Edinburgh
Efter frukost reser vi genom bergsområdet Cairngorm Mountains. På väg till Edinburgh stannar vi i Crieff på whiskydestilleriet Glenturret. Här får vi en guidad rundtur. Efter lunch reser vi vidare till Edinburgh och checkar in på Ibis Edinburgh Centre South Bridge. Kvällens middag äter vi på en närliggande restaurang.

Dag 7. Edinburgh och Military Tattoo
Efter frukost tillbringar vi tid tillsammans med vår lokalguide. I staden finns sevärdheter som Edinburgh Castle, The Royal Mile, St Giles-katedralen och Calton Hill. På kvällen äter vi en tidig middag och därefter är det dags för en av resans stora höjdpunkter. Vi promenerar upp till borggården vid Edinburgh Castle där Edinburgh Military Tattoo genomförs. Militärorkestrar uppträder med säckpipor och trummor i en rad spektakulära musikstycken. Dessa blandas med akrobatik och soloframträdanden. Med det upplysta slottet som kuliss blir detta ett minne för livet.

Dag 8. Edinburgh – Köpenhamn – Hemorten
Frukost och fri tid innan vi samlas för avfärd mot flygplatsen utanför Edinburgh. Vi flyger till Köpenhamn där vi möts av vår buss som tar oss vidare till Göteborg.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · biljett till Edinburgh Military Tattoo · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 595:-
Resevaluta: Brittiska pund
Speciellt: Avresan 6/8 bor vi på Pentahotel Inverness istället för Royal Highland. På avresa 6/8, 8/8, 10/8 samt 18/8 flyger resenärer från Göteborg till och från Landvetter med mellanlandning, för övriga avvikelser i flygrutt se flyginfo för er specifika avresa. På avresa 29/7 och 12/8 ser vi Edinburgh Military Tattoo dag 6. Vissa avresor har avvikande hotell.
Andra liknande resor:

Edinburgh Glasgow

Edinburgh

Skottland

Vandring Nordengland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se