tid

Avgångstider Varierande avgångstider från Ulricehamn, Borås, Göteborg, Falkenberg, Malmö och ytterligare ett tiotal orter längs med vägen.

Dag 1. Hemorten – Köpenhamn – Glasgow
Vi åker med buss via Öresundsbron till Köpenhamns flygplats. Vi flyger till Edinburgh och tar oss sedan vidare till vårt hotell Ibis Glasgow City Centre där vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Glasgow – Oban
Efter frukost möter vi en lokalguide som tar oss med på en stadsrundtur i Skottlands största stad Glasgow. Staden ligger vid floden Clyde och har varit en av Storbritanniens viktigaste hamnstäder. Här finns sevärdheter som George Square, Gallery of Modern Art, Glasgow School of Art och köpcentret Buchanan Galleries. Efter lunch åker vi mot Oban. Vi passerar Skottlands största sjö Loch Lomond och gör en paus i den charmiga byn Inveraray vid Loch Fyne. Under kvällen når vi Oban och Royal Hotel. Här bor vi två nätter. Middag på kvällen.

Dag 3. Oban
Efter frukost har vi en heldag till eget förfogande. Staden brukar kallas ”porten till öarna”. Härifrån utgår färjeturer till ögruppen Inre Hebriderna. Mitt i staden finns bland annat Oban Distillery som är känt för sin Single malt whisky. Middag på kvällen.

Dag 4. Oban – Inverness
Efter frukost reser vi mot Inverness. Vi fortsätter förbi Fort William och in i The Great Glen. Vi stannar för lunch i Fort Augustus. Här finns den mytomspunna sjön Loch Ness och vi följer sjöns västra strand till Inverness. Mitt i centrum vid floden Ness finns det röda sandstensslottet Inverness Castle. Här finns även The Scottish Kiltmakers Centre med utställningar om kilttillverkning och en välsorterad butik. Vi övernattar två nätter på centrala Royal Highland Hotel. Middag på kvällen.

Dag 5. Culloden
Efter frukost gör vi en utflykt till slagfältet i Culloden där det sista fältslaget på brittisk mark utkämpades 1746 och över 1 500 människor dog. Idag finns här ett välutvecklat besökscenter som vi besöker och tillsammans med vår lokalguide får vi lära oss mer om jakobiterna och dess kamp för att befria Skottland från engelsmännen. Under eftermiddagen återvänder vi sedan till Inverness och har tid att på egen hand se mer av denna mysiga stad. 

Dag 6. Inverness – Crieff – Edinburgh
Efter frukost reser vi genom bergsområdet Cairngorm Mountains. På väg till Edinburgh stannar vi i Crieff på whiskydestilleriet Glenturret där vi får en guidad rundtur och provsmakar whisky. Efter lunch reser vi vidare till Edinburgh och checkar in på Ibis Edinburgh Centre South Bridge. På kvällen äter vi middag på egen hand, kanske är det dags för en middag på någon närliggande pub.

Dag 7. Edinburgh och Military Tattoo
Efter frukost tillbringar vi tid tillsammans med vår lokalguide. I staden finns sevärdheter som Edinburgh Castle, The Royal Mile, St Giles-katedralen och Calton Hill. På kvällen äter vi en tidig middag och därefter är det dags för en av resans stora höjdpunkter. Vi promenerar upp till borggården vid Edinburgh Castle där Edinburgh Military Tattoo genomförs. Militärorkestrar uppträder med säckpipor och trummor i en rad spektakulära musikstycken. Dessa blandas med akrobatik och soloframträdanden. Med det upplysta slottet som kuliss blir detta ett minne för livet.

Dag 8. Edinburgh – Köpenhamn – Hemorten
Frukost och avfärd mot flygplatsen utanför Edinburgh. Vi flyger till Köpenhamn där vi möts av vår buss som tar oss vidare till Göteborg.

Flyginformation
För resenärer som åker med Ryanair ingår:
Incheckat bagage: 20kg
Kabinväska: max 40cm x 20cm x 25cm som måste få plats under sätet

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 5 middagar · utflykter enligt program · biljett till Edinburgh Military Tattoo · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 4 095:-
Resevaluta: Brittiska pund
Speciellt: På avresorna 1/8, 3/8, 7/8, 15/8, 17/8 och 21/8 flyger resenärer från Göteborg till och från Landvetter, av dessa är 3/8, 7/8, 17/8 och 21/8 med direktflyg. På avresa 1/8 bor vi dag 1 på Ibis Styles Glasgow Centre West. På avresa 13/8 bor vi dag 2-4 på Columba Hotel i Oban. På avresa 7/8 bor vi dag 2-4 på Muthu Alexandra Hotel i Oban. På avresorna 3/8 och 17/8 ser vi showen Edinburgh Military Tattoo dag 6 istället för dag 7 och äter gemensam middag denna kväll.

Andra liknande resor:

Edinburgh

Skottland

Skottland

Vandring Skottland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se