Efter frukost på hotellet inleder vi dagen med att utforska en av
Algarves berömda apelsinodlingar, där vi – om tiden tillåter – även får plocka egna apelsiner och smaka på färsk apelsinjuice samt apelsingodis tillverkat av de saftiga frukterna.
Vi fortsätter sedan till den historiska staden
Silves, känd för sitt välbevarade medeltida slott med sin unika färg. I Silves får vi fri tid för lunch innan vi åker upp i bergen till byn
Monchique. Här besöker vi ett traditionellt destilleri där den kända likören
Medronho produceras.
Resan fortsätter sedan norrut till vårt lantliga hotell,
Hotel Vila Galé Alentejo Vineyards, som ligger i den lilla byn
Albernoa. Efter incheckning får vi en
guidad tur i hotellets olivlund och lär oss hur olivpressen fungerar, följt av en provsmakning av lokalt producerad olivolja. Dagen avslutas med en gemensam middag på hotellets restaurang.
Efter frukost på hotellet inleder vi dagen med att utforska en av
Algarves berömda apelsinodlingar, där vi – om tiden tillåter – även får plocka egna apelsiner och smaka på färsk apelsinjuice samt apelsingodis tillverkat av de saftiga frukterna.
Vi fortsätter sedan till den historiska staden
Silves, känd för sitt välbevarade medeltida slott med sin unika färg. I Silves får vi fri tid för lunch innan vi åker upp i bergen till byn
Monchique. Här besöker vi ett traditionellt destilleri där den kända likören
Medronho produceras.
Resan fortsätter sedan norrut till vårt lantliga hotell,
Hotel Vila Galé Alentejo Vineyards, som ligger i den lilla byn
Albernoa. Efter incheckning får vi en
guidad tur i hotellets olivlund och lär oss hur olivpressen fungerar, följt av en provsmakning av lokalt producerad olivolja. Dagen avslutas med en gemensam middag på hotellets restaurang.