Dag 1. Hemorten – Sant’Agata
Vi flyger till Neapel. Vår reseledare tar oss till vår buss och vårt hotell O’ Sole Mio i Sant’Agata sui Due Golfi. Här bor vi sju nätter med frukost och middag varje dag.

Dag 2. Pompeji och Gragnano
Vi besöker Pompeji med lokalguide. Staden begravdes under aska och pimpsten från vulkanen Vesuvius utbrott år 79 e.Kr. och återupptäcktes först 1748 då utgrävningar påbörjades. Arkeologer har frilagt gator, hus och tempel. Entrén kostar cirka 15 euro per person. Efter besöket fortsätter vi till Gragnano, berömt för sin produktion av pasta. Vi inleder med en lunch bestående av två olika sorters pasta, och därefter får vi genom en guidad tur på en pastafabrik en inblick i hur pastan tillverkas. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell.

Dag 3. Tillvalsutflykt Capri
Idag har vi en fri dag för egna upptäcktsfärder i området. Man kan också välja att följa med på en tillvalsutflykt till den vackra klippön Capri. Vi åker med buss till hamnen i Sorrento varifrån vi tillsammans med en lokalguide tar båten till den berömda ön. Väl framme åker vi med minibussar till städerna Anacapri och Capri. Vi passerar bland annat Villa San Michele som byggdes av Axel Munthe, nära vän och livläkare till drottning Victoria som var gift med Gustaf V. Den som önskar kan betala inträdesbiljett och besöka villan och dess berömda trädgård (entré cirka 8 euro). Vi får också tid för strövtåg på egen hand innan vi återvänder till fastlandet. Pris 995:-

Dag 4. Sorrentoområdet med mozzarellaprovsmakning
Dagen ägnas åt områdets gastronomiska specialiteter. På en bondgård belägen bland Sorrentohalvöns grönskande kullar ser vi hur man tillverkar mozzarellaost. Därefter får vi smaka på delikatesser som capresesallad, ricottaost, kallskuret, oliver, vin och limoncello. Efter besöket fortsätter vi till charmiga Sorrento, där vi har fri tid att strosa bland gränderna innan vi återvänder till vårt hotell.

Dag 5. Sant’Agata
Fri dag för egna äventyr på Sorrentohalvön. Kanske lockar en vandring i det natursköna området. Vår reseledare ger gärna tips på utflykter och aktiviteter.

Dag 6. Neapel
Idag besöker vi Neapel, regionen Kampaniens huvudstad. Vi inleder med en panoramisk tur för att få en översikt över denna spännande storstad med sin rika historia. Vår lokalguide visar oss sedan det monumentala Neapel med sevärdheterna kring det kungliga slottet samt centro storico, den historiska stadskärnan där gatunätet är detsamma som under den grekisk-romerska tiden. Den pittoreska gatan Via San Gregorio Armeno kantas av lokaler där man tillverkar och säljer de berömda neapolitanska julkrubborna med tillhörande figurer. Under sen eftermiddag återvänder vi till vårt hotell.

Dag 7. Amalfikusten
Efter frukost gör vi en utflykt längs Amalfikusten. Den vackra och dramatiska kuststräckan med klippor som stupar ner i det blå havet är ett av Unescos naturvärldsarv. Vi besöker den pittoreska staden Amalfi, en gång en mäktig sjörepublik. Här får vi tid för lunch och kan på egen hand besöka den berömda katedralen. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell.

Dag 8. Sant’Agata – Hemorten
Frukost och därefter avresa till flygplatsen i Neapel för hemfärd. 

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lunch · 7 middagar · en provsmakning av lokala delikatesser · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 495: - · tillvalsutflykt · entréer
Resevaluta: Euro
Speciellt: Utflykterna kan komma att utföras i annan ordning än programmet på hemsidan för att undvika dagar med mycket trafik och andra turister.

Genomsnittligt omdöme

4.3 / 5

Baserat på 137 recensioner

2019-06-25

"Hanna är en positiv och realistisk guide som ni ska "hålla hårt i"! Hon är kunnig, bryr sig om och ger tid och uppmärksamhet till ALLA resenärer. Hon berättar om vardagslivet i området och Italien och ger en översiktlig bild över hur livet ter sig för den "vanliga" medborgaren. Hon gav även bra tips både på aktiviteter och vad man "borde" smaka på "

2018-06-19

"Väl omhändertagna av reseledare och hotellpersonal. Hjälpsam personal i matsalen med assistans av reseledaren Hanna i samband med matallergier. Guiden i Pompeji, Neapel och Capri väldigt påläst och engagerad. Hanna var mycket professionell i sin roll som reseledare och guide. Henne kan vi varmt rekommendera. Tiden för resan väl vald. I vårt fal"

Läs omdömen här!

Andra liknande resor:

Sorrento

Vandring Amalfi

Stora Italien

Klassiska Italien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se