Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Colombo
Vi flyger med mellanlandning till Colombo på kvällen. Måltider på flyget ingår.

Dag 2. Ankomst Colombo
Vi landar under sen eftermiddag i Colombo. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Negombo och vårt hotell Suriya Luxury Resort. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Colombo – Hiriwadunna – Dambulla
Efter frukost checkar vi ut och reser mot Hiriwadunna. Här besöker vi en bananodling och gör en båttur med oruwabåtar till en gård där man använder den traditionella odlingsmetoden chena, svedjebruk. Vi bjuds på en lunch typisk för området. På eftermiddagen besöker vi en gård som tillverkar sniderier av trädrötter. Under början av kvällen anländer vi till Dambulla där vi checkar in på hotel Thilanka Resort. Middag på kvällen. 

Dag 4. Halvdagsutflykt Sigiriya – kvällsutflykt med safari i Minneriya nationalpark
Efter en tidig frukost reser vi till det mytomspunna berget Sigiriya (Lejonklippan) som är uppsatt på Unescos världsarvslista. Utsikten från toppen är magnifik och vi kan se de vackra trädgårdarna som omgärdar berget. På kvällen gör vi en utflykt med safari i Minneriya National Park. Här strövar elefanter fritt och parken är rik på olika hjortdjur. Gemensam middag på hotellet.

Dag 5. Dambulla – Matale – Kandy
Efter frukost åker vi till grottemplet i Dambulla som är med på Unescos världsarvslista. Därefter besöker vi en kryddodling i Matale. Under eftermiddagen når vi den vackra staden Kandy, även den ett världsarv. Här fanns Sri Lankas sista kungadöme som styrdes av Sinhala-kungarna innan det störtades av britterna i början av 1800-talet. På kvällen ser vi en lokal folkloreföreställning. Vi bor två nätter på Hotel Earls Regent i utkanten av Kandy. Middag på kvällen.

Dag 6. Kandy
Efter frukost besöker vi Den heliga tandens tempel där det sägs att en av Buddhas tänder finns bevarad. Vi gör även ett besök på ett ädelstenssliperi och ett konst- och hantverkscenter. På kvällen äter vi en gemensam middag på vårt hotell.

Dag 7. Kandy – tågfärd Peradeniya – Nanu Oya – Nuwara Eliya
Frukost på hotellet. Under förmiddagen beger vi oss till tågstationen i Peradeniya för en naturskön tågresa till Nanu Oya. Efter cirka 2,5 timmars resa möter vi vår buss för vidare färd till Nuwara Eliya som brukar kallas ”Lilla England”. Vi besöker en teodling och lär oss hur Ceylonte odlas och skördas. Vi övernattar sedan på Araliya Green Hills Hotel. Middag på kvällen.

Dag 8. Nuwara Eliya – Kalutara
Vi äter frukost i lugn och ro innan vi checkar ut och fortsätter vår färd mot Kalutara. Vi checkar in på vårt hotell Citrus Waskaduwa för två nätter och resten av dagen lämnas fri för avkoppling. Gemensam middag på kvällen.

Dag 9. Kalutara
Efter frukost har vi en ledig dag i Kalutara. Vårt hotell ligger intill den milslånga sandstranden och på hotellområdet finns en härlig utomhuspool. Middag på kvällen.

Dag 10. Hemresa
Frukost och utcheckning. På väg mot flygplatsen gör vi en liten rundtur för att se några av Colombos sevärdheter. Under sen eftermiddag beger vi oss till flygplatsen. Vårt plan avgår under kvällen.

Dag 11. Hemkomst
Efter mellanlandning beräknas vi nå vår hemort under förmiddagen.

Visum- och passinformation
Visumgodkännande krävs för inträde till Sri Lanka. De som önskar söka visum själva gör det elektroniskt på följande länk http:// www.eta.gov.lk/slvisa/ och det kostar 30 dollar. Obs! Godkännandet behöver skrivas ut och tas med inför avresa. Passet måste vara giltigt sex månader efter hemkomst.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · 8 övernattningar i dubbelrum · 8 frukostar · en lunch · 8 middagar · utflykter enligt program · lokalguide under hela resan · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 4 695:- · dricks till guider och chaufförer
Resevaluta: Lankesisk rupee
Speciellt: På avresan 20/10 bor vi på Goldi Sands Hotel i Negombo och på Cinnamon Citadel i Kandy.
Andra liknande resor:

Sri Lanka

Sri Lanka

Malaysia Borneo

Poon Hill

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se