Dag 1. Hemorten – Frankfurt
Vi flyger till Frankfurt där vi möts av vår buss som tar oss till hotell Kastelberg i pittoreska Andlau. Hotellet ligger vid foten av vingården Kastelberg i natursköna Alsaceområdet, som med sina många mat- och vinproducenter är känt för att producera utsökta råvaror och delikata viner. Från de rymliga rummen på hotellet har vi en fantastisk vy över vingårdarna som ligger inklämda i den gröna dalgången. På kvällen äter vi middag i hotellets restaurang där maten alltid tillagas på säsongens råvaror.

Dag 2. Julmarknaden Strasbourg
Efter frukosten gör vi oss redo för en heldagsutflykt till julmarknaden i Strasbourg. Det är inte bara Frankrikes, utan till och med världens äldsta julmarknad. Här sparas det varken på julbelysning eller på dekorationer. I kvarteren runt om katedralen Notre-Dame trängs gatustånd som säljer allt från julvaror och pynt till kryddor och gourmetmat. Till den lokala varianten av glögg (gjord på lokalt ­Alsacevin) äts gärna flammekueche (tunn pizza med bacon, lök och crème fraîche) eller de traditionella julkakorna bredeles de Noël. Strasbourgregionen har gott om barrskog och marknadens kanske största stolthet är granen mitt på stadstorget: en naturligt växande julgran. Under dagen äter vi lunch och middag på egen hand.

Dag 3. Julmarknaderna i Riquewihr och Colmar
Efter frukost ger vi oss iväg med buss till julmarknaderna i Riquewihr och Colmar, där julen är årets stora höjdpunkt. I Riquewihr trängs korsvirkeshus längs smala kullerstensgränder, som vid jul lyses upp av ett överdåd av julbelysning. Sorlet från folkvimlet ackompanjeras av musikanter och vid de små marknadsstånden finns det möjlighet att prova på lokala specialiteter såsom konfekt, bakverk och glögg. Även i Colmar är julen något alldeles speciellt. Att vandra omkring bland marknadsstånden, de pyntade gatorna och de utsmyckade medeltida husen inger en näst intill overklig känsla. På kvällen äter vi en välsmakande middag på vårt hotell i Andlau.

Dag 4. Andlau – Hemorten
Efter frukost finns det tid till att utforska de intagande omgivningarna i Andlau. Det är till exempel populärt att besöka byns tre kända vinproducenter och, om möjlighet finns, gå på vinprovning. En annan sevärdhet är Andlaus kloster. Enligt historien ska klostret ha grundats på 800-talet av kungen Karl den tjockes barnlösa hustru, förvisad till ödemarken av sin make. När det är dags för hemfärd beger vi oss till flygplatsen med buss för att flyga till hemorten från Frankfurt.

Ingår: Flyg t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 2 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 095:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Franska vinvägar

Vinresa Pfalz

Tyska vinvägar

Tyska höjdpunkter

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se