Dag 1. Hemorten – Sydkorea
Vi påbörjar vår resa mot Sydkorea.

Dag 2. Ankomst Seoul
Vi anländer till Incheons internationella flygplats som ligger i hamnstaden Incheon utanför Seoul. Vi blir upphämtade av en lokalguide som tar oss till Seoul för en förmiddagstur, där vi bland annat besöker det buddhistiska templet Jogyesa. Vi äter gemensam lunch. Efter turen checkar vi in på T-Mark Grand Hotel. På kvällen har vi tid till att koppla av på hotellet eller kanske ge oss ut och leta upp någon mysig restaurang i kvarteret.

Dag 3. Seoul
Efter frukost på vårt sköna hotell är det dags att upptäcka den trendiga, pulserande mångmiljonstaden Seoul. Vi ser bland annat Gyeongbokgungpalatset, ett kejserligt palats som ursprungligen byggdes 1395 och som har förstörts mer än en gång under århundradena. Idag har nästan halva palatsområdet återställts till sin forna glans och är ett fint exempel på traditionell koreansk arkitektur. Vi besöker också det historiska området Insa-dong med dess omfattande utbud av koreanskt hantverk och Namsangol Hanok Village med traditionella koreanska hus och trädgårdar. Vi avslutar rundturen med den fantastiska utsikten från tv- och radiotornet N Seoul Tower.

Dag 4. Seoul – Gongju – Daejeon
Efter frukost möts vi av vår lokalguide som tar oss med på en utflykt till Gongju, det historiska kungariket Baekjes huvudstad. Här får vi bland annat uppleva en traditionell teceremoni tillsammans med en buddhistisk munk vid templet Magoksa – ett typiskt koreanskt tempel som ligger omgivet av floder och höga berg i provinsen Södra Chungcheong. Därefter är det dags att besöka den imponerande graven tillhörande kung Muryeong. Graven upptäcktes så sent som 1971 och var då fortfarande orörd och full av skatter. Vi fortsätter till det fantastiska bergsfortet Gongsanseong, som grundades under Baekje-perioden. Här får vi chansen att prova på bågskytte. Efter rundturen checkar vi in på vårt hotell i Daejeon, Inter Citi Hotel. Middag på kvällen.

Dag 5. Daejeon – Jeonju – Jinan – Gwangju
Vi inleder dagen med ett besök i den stora staden Jeonju och Jeonju Hanok Village, ett område med omkring 800 traditionella koreanska hus mitt i centrala Jeonju. Vi äter lunch på en restaurang som serverar en lokal variant av den typiska koreanska maträtten bibimbap. Därefter åker vi till Tapsatemplet i Jinan, som är känt för sina många stenpagoder som byggdes av den pensionerade forskaren Lee Gapyong. Framåt kvällen fortsätter vi till Gwangju där vi checkar in på vårt hotell Holiday Inn. Middag på kvällen.

Dag 6. Gwangju – Boseong – Suncheon – Yeosu
Efter frukost gör vi oss redo för att besöka en stor odling där man odlar grönt te. Odlingen kallas Boseong Green Tea Plantation och ligger otroligt vackert omgiven av gröna tefält och cederträd. Vi får även tillfälle att smaka på det fina gröna teet som odlas här. Sedan åker vi vidare till byn som ligger vid fortet Naganeupseong som byggdes i slutet av 1300-talet. Än idag bor det människor i byns hus som är typiska för Sydkoreas sydliga provinser. Därefter gör vi ett stopp vid de världsarvslistade våtmarkerna Suncheonman Bay. I de här unika våtmarkerna finns otaliga sällsynta fåglar och vass som växer högre än en fullvuxen man. Innan vi beger oss till vårt lyxiga strandhotell i Yeosu, Hidden Bay, njuter vi av en fantastisk utsikt över Suncheonman Bay vid Yongsan-observatoriet. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 7. Yeosu – Junju – Busan
Idag tar vi linbanan i Yeosu och får uppleva den hisnande upplevelsen av att sväva fram över havet. Vi promenerar sedan runt i Yeosu downtown och njuter av de marina miljöerna i den gamla hamnstaden. Vi besöker även fortet Jinjuseong som har en stark koppling till den japanska invasionen 1592. Efter lunch reser vi till den stora kuststaden Busan där vi besöker Igidae Park, en strandpromenad som är känd för sin vackra panoramavy. Resten av dagen har vi fri tid till att exempelvis utforska Busans vackraste strand Haeundae Beach på egen hand. Här finns ett stort utbud av kaféer och pubar där man kan slå sig ner och insupa atmosfären och det myllrande gatulivet. Vi tar in på vårt femstjärniga hotell i Busan, Haeundae Grand Hotel. Middag på kvällen.

Dag 8. Busan – Gyeongju
Efter frukost besöker vi Apec huset, där möten i Asien-Stillahavsregionens ekonomiska samarbete hålls. Huset är idag delvis ett museum. Här kan vi även ta en promenad i parken som ligger vackert utmed vattnet. Vi åker vidare till staden Gyeongju och det buddhistiska templet Bulguksa som är klassat som världsarv av Unesco. I Gyeongju besöker vi även Gyeongju National Museum samt gravkomplexet Daereungwon. Under dagen får vi dessutom tillfälle att prova en traditionell koreansk folkdräkt. Varför inte välja ut din favorit och föreviga ögonblicket på bild? Vi avslutar dagens tur med ett besök på det historiska astronomiska observatoriet Cheomseongdae, Asiens äldsta ännu existerande observatorium. Framåt eftermiddagen checkar vi in på femstjärniga hotell Hilton. Gemensam middag på kvällen.

Dag 9. Gyeongju – Andong – Wonju – Pyeongchang
Efter frukost reser vi till byn Hahoe Folk Village i Andong, som är känd för sin tidstypiska arkitektur och sina många bevarade originalbyggnader från 1500-talet. Vi åker vidare till Wonju och Hanji Theme Park, där vi får en inblick i den fascinerande koreanska papperskonsten Hanji. Därefter fortsätter vi till vårt lyxiga hotell Intercontinental i Peyeongchang. Middag på kvällen.

Dag 10. Pyeongchang – Mt. Seorak – Seoul
Vi inleder dagen med ett stopp vid skidhoppstornet som användes vid de olympiska vinterspelen i Pyeongchang 2018. Här kan vi njuta av utsikten från Skyloungen. Vi åker vidare mot orten Yangyang, där vi ger oss ut på en kort vandringstur och njuter av vattenfall och den vackra naturen i en nationalpark vid berget Seorak. Därefter reser vi tillbaka till Seoul och checkar in på vårt hotell T-Mark Grand Hotel.

Dag 11. Imjingak
Idag ger vi oss ut på en utflykt utöver det vanliga, när vi åker till Koreas demilitariserade zon – en landremsa tvärs över Koreahalvön som används som buffertzon mellan Nord- och Sydkorea. Vi besöker bland annat järnvägsstationen som en gång sammanlänkade Nord- och Sydkorea och som sedan år 2007 åter gör det. Vi ser också Tredje aggressionstunneln, som är en av fyra kända tunnlar under Koreas demilitariserade zon. På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag på en koreansk BBQ restaurang. 

Dag 12. Seoul
Idag har vi dagen fri till att utforska Seouls sevärdheter och stadsdelar på egen hand, och det finns mycket att upptäcka. Den shoppingsugne kan till exempel bege sig till shoppingparadiset Sinsa-dong. Här finns en underbar blandning av internationella och lokala kaféer, restauranger och framför allt modebutiker längs de ginkoträdkantade gatorna. Upptäck koreansk mat på matmarknaden Namdaemun, Sydkoreas största traditionella marknad med anor från 1400-talet. Eller utforska Seouls trendiga vintagekvarter, Yeonnam-dong. Kvarteren här domineras av en mysig, nästan byaktig känsla, med mängder av med vintagekaféer, loppmarknader och designbutiker. Passa även på att prova någon av alla de lokala restaurangerna. Det koreanska köket kretsar mycket kring hetta, inläggningar och kött som gärna grillas på bordet framför dig. Bli inte heller förvånad om det snapsas en hel del. Nationaldrycken soju är bara hälften så alkoholstark som vårt brännvin, men väldigt populär.

Dag 13. Seoul – Hemorten
Efter en sista frukost på hotellet gör vi oss redo för hemfärd. Vi blir upphämtade av vår transferbuss som tar oss till flygplatsen i Incheon.

Ingår: Flyg t/r · 11 övernattningar i dubbelrum · 11 frukostar · 9 luncher · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 6 775:-
Resevaluta: Sydkoreansk won

Genomsnittligt omdöme

4.5 / 5

Baserat på 12 recensioner

Läs omdömen här!

Andra liknande resor:

Sydkorea & Japan

Peking

Stora Japan

Japan

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se