Dag 1. Hemorten – Kiens
Vi flyger till München och fortsätter sedan vidare mot Österrike och Italien. Vi passerar Innsbruck och Brixen innan vi når Kiens och familjeägda Hotel Pustertalerhof med god rumsstandard och mycket god service. Hotellet har dessutom renoverat spaavdelningen under 2018 och erbjuder nu bland annat flera inomhuspooler, en uppvärmd utomhuspool och en härlig relaxavdelning. Badhandduk finns att tillgå. Här bor vi sju nätter och äter gemensamma middagar på kvällarna.

Dag 2. Dolomiterna
Efter en god frukost gör vi en heldagstur i Dolomiterna. Sydtyrolen var fram till efter första världskriget en del av Österrike och byarna i Pustertal har fortfarande två namn, ett österrikiskt och ett italienskt. Invånarna talar i första hand tyska och kulturen är mycket präglad av den österrikiska historien.

Under morgonen reser vi österut i Pustertal och passerar Bruneck och Toblach. Vi vänder sedan söderut och kommer in i regionen Veneto. Här besöker vi bland annat den vackra sjön Lago di Misurina och den lyxiga skidorten Cortina d’Ampezzo som arrangerade vinterolympiaden 1956. På vägen hem gör vi även ett kort besök vid Pragser Wildsee för att se den smaragdgröna sjön omgiven av dolomittoppar. Middag på kvällen.

Dag 3. Alta Badia och Val Gardena
Efter frukost tar vi plats på vår buss och reser söderut till dalgången Alta Badia och området norr om bergsmassivet Sella. Här finns hänförande vyer över Dolomiternas söndervittrade bergstoppar. Serpentinvägarna i dalgångarna är spektakulära och vi gör flera stopp för fotografering. Under dagen stannar vi för möjlighet att äta lunch i en av byarna i dalgången Val Gardena. Under sen eftermiddag är vi tillbaka på vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 4. Bolzano
Efter frukost promenerar vi cirka en kilometer till byns järnvägsstation och tar lokaltåget till Bolzano. Bolzano är Sydtyrolens största stad och här finns flera intressanta sevärdheter. Den främsta är Sydtyrolens arkeologiska museum där ismannen Ötzi finns bevarad. Den cirka 5 300 år gamla mumifierade kroppen hittades 1991 på gränsen mellan Italien och Österrike. Det påkostade museet är välbesökt och mycket sevärt. Vi besöker museet under förmiddagen. De som önskar kan sedan göra en fin panoramafärd med kabinbana till Oberbozen som är vackert beläget norr om centrum. Kabinliften till Oberbozen är gratis vid uppvisande av vårt turistkort. Under eftermiddagen tar vi tåget hem till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 5. Kiens
Efter frukost är dagen fri. Vår reseledare ger förslag på olika aktiviteter. Ett trevligt alternativ är en enklare vandring i Pustertal. I området runt Kiens finns många vandringsleder och flera av dem används på våra vandringsresor. Middag på kvällen.

Dag 6. Gardasjön
Efter en tidig frukost reser vi med buss till Gardasjön som är en vacker och solig bergsjö och den största i Italien. Vattnet är azurblått och utomordentligt klart. De gamla städerna som ligger vid stranden är typiska för denna trakt med sina smala gränder och charmiga stadskärnor. Vi besöker bland annat Riva del Garda som ligger vid sjöns norra spets. Vi får även möjlighet att shoppa i en vinbutik. Middag på kvällen.

Dag 7. Brixen
Efter frukost promenerar vi till tågstationen och tar tåget västerut till Brixen. Brixen är Sydtyrolens äldsta stad och har varit ett viktigt furstbiskopssäte. Här finns bland annat en historisk stadskärna med pittoreska kullerstensgator och en sevärd domkyrka. Vi får tid till shopping och efter lunch återvänder vi till Kiens. Middag på kvällen.

Dag 8. Kiens – Hemorten
Frukost och sedan utcheckning från hotellet. Vi lämnar Kiens för avfärd mot Münchens flygplats.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · turistkort · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 995:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: I resans pris ingår ett turistkort som ger gratis transporter på alla lokala bussar och tåg inom Sydtyrolen. På avresa 7/6 bor vi på Hotel Gissbach i San Giorgio och på avresa 12/9 bor vi på Hotel Corso Am Graben i Brunico.

Andra liknande resor:

Vandring Dolomiterna

Vandring Dolomiterna

Vandring Tyrolen

Innsbruck & Seefeld

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se