Dag 1. Hemorten – Kiens
Vi flyger till München på morgonen. Vår reseledare tar oss till vår buss och vi fortsätter mot Österrike och Italien. Vi passerar Innsbruck och Brixen innan vi når Kiens och familjeägda Hotel Pustertalerhof med god rumsstandard och mycket god service. Hotellet har dessutom pool och bastu som får användas utan extra kostnad. Här bor vi sju nätter och äter gemensamma middagar på kvällarna.

Dag 2. Heldagsutflykt Dolomiterna
Efter en god frukost gör vi en heldagstur i Dolomiterna. Sydtyrolen var fram till efter första världskriget en del av Österrike och byarna i Pustertal har fortfarande två namn, ett österrikiskt och ett italienskt. Invånarna talar i första hand tyska och kulturen är mycket präglad av den österrikiska historien.

Under morgonen reser vi österut genom Pustertal och passerar Bruneck och Toblach. Vi vänder sedan söderut och kommer in i regionen Veneto. Här besöker vi bland annat den vackra sjön Lago di Misurina och den lyxiga skidorten Cortina d’Ampezzo som arrangerade vinterolympiaden 1956. På vägen hem gör vi även ett kort besök vid Pragser Wildsee för att se den smaragdgröna sjön omgiven av dolomittoppar. Middag på kvällen.

Dag 3. Utflykt Bolzano
Efter frukost promenerar vi cirka en kilometer till byns järnvägsstation och tar lokaltåget till Bolzano. Bolzano är Sydtyrolens största stad och här finns flera intressanta sevärdheter. Den främsta är Sydtyrolens arkeologiska museum där ismannen Ötzi finns bevarad. Den cirka 5 300 år gamla mumifierade kroppen hittades 1991 på gränsen mellan Italien och Österrike. Det påkostade museet är välbesökt och mycket sevärt. Vi besöker museet under förmiddagen. De som önskar kan sedan göra en fin panoramafärd med kabinbana till Oberbozen som ligger vackert beläget norr om centrum. Kabinliften till Oberbozen är gratis vid uppvisande av vårt turistkort. Under eftermiddagen tar vi tåget hem till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 4. Heldagsutflykt Alta Badia och Val Gardena
Efter frukost tar vi plats på vår buss och reser söderut till dalgången Alta Badia och området norr om bergsmassivet Sella. Här finns hänförande vyer över Dolomiternas söndervittrade bergstoppar. Serpentinvägarna i dalgångarna är spektakulära och vi gör flera stopp för fotografering. Under dagen stannar vi för möjlighet att äta lunch i en av byarna i dalgången Val Gardena. Under sen eftermiddag är vi tillbaka på vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 5. Kiens
Efter frukost är dagen fri för egna aktiviteter. Vår reseledare erbjuder en gemensam promenad/nybörjarvandring i området runt Kiens. I området finns många vandringsleder och flera av dem används på våra vandringsresor. Middag på kvällen.

Dag 6. Heldagsutflykt Gardasjön
Efter en tidig frukost reser vi med buss till Gardasjön som är en vacker och solig bergsjö och den största i Italien. Vattnet är azurblått och utomordentligt klart. De gamla städerna som ligger vid stranden är typiska för denna trakt med sina smala gränder och charmiga stadskärnor. Vi besöker bland annat Riva del Garda som ligger vid sjöns norra spets. Vi får även möjlighet att shoppa i en vinbutik. Middag på kvällen.

Dag 7. Utflykt Brixen
Efter frukost promenerar vi till tågstationen och tar tåget västerut till Brixen. Brixen är Sydtyrolens äldsta stad och har varit ett viktigt furstbiskopssäte. Här finns bland annat en historisk stadskärna med pittoreska kullerstensgator och en sevärd domkyrka. Vi får tid till shopping och efter lunch återvänder vi till Kiens. Middag på kvällen.

Dag 8. Kiens – Hemorten
Frukost och sedan utcheckning från hotellet. Vi lämnar Kiens för avfärd mot Münchens flygplats under tidig eftermiddag. Vi beräknas nå vår hemort under kvällen.

Under 2018 har Hotel Pustertalerhof renoverats och erbjuder nu ett trevligt spa med fyra inomhuspooler och en uppvärm utomhuspool. Därmed finns också badrock och poolhanddukar att tillgå. På avgångar 2019 ingår en spavoucher till ett värde av 15 euro per rum och kan användas i spaavdelningen.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · alla utflykter · turistkort · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 975:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: I resans pris ingår ett turistkort som ger gratis transporter på alla lokala bussar och tåg inom Sydtyrolen. På avresa 18/5 bor vi på Hotel Hürtmuhle och på avresa 8/9 och 15/9 bor vi på Hotel Gissbach (båda hotellen ligger inom 20 minuter bussfärd från ordinarie hotell). På avresa 1/9, 8/9 och 15/9 byter utflykterna på dag 3 och 4 plats med varandra.

80 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.8 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Skidor Dolomiterna

Innsbruck & Seefeld

Musikfest

Jul i Tyrolen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se