Dag 1. Hemorten – Dar es-Salaam
Vi flyger till Dar es-Salaam. Vi övernattar på Best Western CBD Hotel, City Centre.

Dag 2. Dar es-Salaam – Morogoro
Efter frukost checkar vi ut och reser inåt landet till Morogoro. Resan tar cirka sex timmar och för de kommande tre nätterna checkar vi in på Nashera Hotel.

Dag 3. Safari i nationalparken Mikumi
Vi går upp i ottan för att åka till nationalparken Mikumi. Redan längs vägen till parken kan vi skymta ett rikt djurliv. Håller vi ögonen öppna kan vi, med lite tur, se en giraff sticka ut huvudet ur buskagen. Väl framme vid Mikumi Gate byter vi till safarijeepar och kör in i nationalparken. Vi tar oss till de platser där djurlivet är som rikast. Det finns en liten sjö där vi har möjlighet att se flodhästar, zebror, elefanter, lejon och vattenbufflar. Vi äter gemensam lunch i parken och på eftermiddagen fortsätter vi att uppleva det rika djurlivet. Fyllda av alla intryck och upplevelser återvänder vi till hotellet i Morogoro.

Dag 4. Halvdagsutflykt i Morogoro
Frukost på hotellet. Vi gör en kulturresa i Morogoro-området. Vi besöker en massajby där vi lär oss om folkets liv och får se traditionell dans. Vi fortsätter sedan till en skola och besöker den lokala marknaden.

Dag 5. Morogoro – Zanzibar
Efter frukost checkar vi ut och reser de cirka sex timmarna tillbaka till Dar es-Salaam, där vi under eftermiddagen tar en snabbgående katamaran till Zanzibar. Vi möter vår lokalguide som tar oss till vårt hotell Dhow Palace där vi bor tre nätter. Hotellet är beläget i Zanzibars stenstad Stone Town.

Dag 6. Stadsrundtur och Båtutflykt till Prison Island
Vi äter frukost på hotellet och under förmiddagen tar vi en tre timmars stadspromenad i Stone Town med en lokal guide som berättar om den intressanta 1800-talsstaden. På eftermiddagen gör vi en båtutflykt till Changuu eller Prison Island som den också kallas. Ön har fått sitt namn efter det fängelse för slavar som byggdes där i slutet av 1800-talet. Byggnaden användes dock aldrig som fängelse, utan vid ett fåtal tillfällen blev den istället en karantänstation för människor med gula febern. Numera ger ön oss chansen att njuta av lugn och ro med sol och bad. Ön är också känd för sina jättesköldpaddor, aldabrasköldpaddor, som en gång var en gåva från Seychellernas brittiske guvernör. På kvällen kan vi sedan fritt strosa omkring och upptäcka den fantastiska blandningen av olika kulturer som karakteriserar ön.

Dag 7. Båtutflykt med delfinsafari
Efter en tidig frukost på hotellet åker vi till öns södra udde och byn Kizimkazi. Härifrån ska vi med båt ge oss ut och spana efter delfiner, och har vi tur kan vi till och med se olika delfinarter under vår båttur. Delfinerna är som mest aktiva under morgontimmarna och därför är även vår utflykt förlagd till tidig morgon för att våra chanser för ett lyckat äventyr ska öka.

Dag 8. Kryddplantage och Jambiani
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och beger oss till öns sydöstra del för några dagars avslappning. Genuina Jambiani är en gammal fiskeby med vackra stränder, svajande palmer och en lugn atmosfär. På vägen dit stannar vi till på en kryddplantage där vi får ta del av hemligheterna kring odlingen av vit-, svart-, grön- och rosépeppar. Vi får även se hur man odlar och skördar världens näst dyraste krydda, vanilj. Vi bjuds på en enklare traditionell lunch och fortsätter därefter till Jambiani. Väl framme tar vi in på vårt hotell Fun Beach Resort för de kommande sex nätterna.

Dag 9–13. Jambiani
Frukost varje morgon. Här har vi chansen att under några dagar njuta av detta paradis, läsa en god bok eller ta långa promenader på de vackra stränderna. För dem som är intresserade finns även bra snorkling i området. Vår reseledare kommer gärna med tips på utflykter och aktiviteter.

Dag 14. Jambiani – Hemorten
Tidig morgon tar vi bussen till flygplatsen för hemresa. Vi flyger till hemorten.

Visum
Ombord på planet till Tanzania får vi två dokument som ska fyllas i inför vår visumansökan vid ankomst. Kostnaden för att köpa visum är cirka 50 USD som kan betalas med kort eller kontant(viktigt med jämna kontanter).

Ingår: Flyg t/r · båttransport mellan Zanzibar och Dar es-Salaam · 13 övernattningar i dubbelrum · 12 frukostar · 2 luncher · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 795:- · dricks till lokala guider och chaufförer (dricksen betalas i lokal valuta och motsvarar ca 20:- per resenär och dag)
Resevaluta: Tanzaniska shilling
Speciellt: Maxantalet per avresa är 22 personer. Observera att bussarna inte håller samma standard som i Europa. På avresan den 10/2 bor vi på Sunrise Beach Resort i Dar es-Salaam

Andra liknande resor:

Kenya

Uganda med Rwanda

Uganda

Madagaskar

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se