Dag 1. Hemorten – Dar es-Salaam
Vi flyger till Dar es-Salaam. Vi övernattar på Sunrise Beach Resort.

Dag 2. Dar es-Salaam – Morogoro
Efter frukost checkar vi ut och reser inåt landet till Morogoro. Resan tar cirka sex timmar och för de kommande tre nätterna checkar vi in på Nashera Hotel.

Dag 3. Halvdagsutflykt i Morogoro
Frukost på hotellet. Vi gör en kulturresa i Morogoro-området. Vi besöker en massajby där vi lär oss om folkets liv och får se traditionell dans. Vi fortsätter sedan till en skola och den lokala marknaden.

Dag 4. Safari i nationalparken Mikumi
Efter en tidig frukost åker vi till nationalparken Mikumi. Redan längs vägen till parken kan vi skymta ett rikt djurliv. Håller vi ögonen öppna kan vi, med lite tur, se en giraff sticka ut huvudet ur buskagen. Väl framme vid Mikumi Gate byter vi till safarijeepar och kör in i nationalparken. Vi tar oss till de platser där djurlivet är som rikast. Det finns en liten sjö där vi har möjlighet att se flodhästar, zebror, elefanter, lejon och vattenbufflar. Vi äter gemensam lunch i parken och på eftermiddagen fortsätter vi att uppleva det rika djurlivet. Fyllda av alla intryck och upplevelser återvänder vi till hotellet i Morogoro.

Dag 5. Morogoro – Zanzibar
Efter frukost checkar vi ut och reser de cirka sex timmarna tillbaka till Dar es-Salaam, där vi under eftermiddagen tar en snabbgående katamaran till Zanzibar. Vi möter vår lokalguide som tar oss till vårt hotell Dhow Palace där vi bor tre nätter. Hotellet är beläget i Zanzibars stenstad Stone Town.

Dag 6. Båtutflykt till Prison Island och stadsrundtur
Vi äter frukost på hotellet och sedan gör vi en båtutflykt till Changuu eller Prison Island som den också kallas. Ön har fått sitt namn efter det fängelse för slavar som byggdes där i slutet av 1800-talet. Byggnaden användes dock aldrig som fängelse, utan vid ett fåtal tillfällen blev den istället en karantänstation för människor med gula febern. Numera ger ön oss chansen att njuta av lugn och ro med sol och bad. Ön är också känd för sina jättesköldpaddor, aldabrasköldpaddor, som en gång var en gåva från Seychellernas brittiske guvernör. Väl tillbaka i Stone Town gör vi under eftermiddagen en tre timmars stadspromenad med en lokal guide som berättar mer om den intressanta 1800-talsstaden. På kvällen kan vi sedan fritt strosa omkring och upptäcka den fantastiska blandningen av olika kulturer som karakteriserar ön.

Dag 7. Båtutflykt med delfinsafari
Efter en tidig frukost på hotellet åker vi till öns södra udde och byn Kizimkazi. Härifrån ska vi med båt ge oss ut och spana efter delfiner, och har vi tur kan vi till och med se olika delfinarter under vår båttur. Delfinerna är som mest aktiva under morgontimmarna och därför är även vår utflykt förlagd till tidig morgon för att våra chanser för ett lyckat äventyr ska öka.

Dag 8. Kryddplantage och Kendwa Beach
Efter frukost checkar vi ut från vårt hotell och beger oss till öns norra del för några dagars avslappning. I byn Kendwa är tidvattnet som snällast och vattnet som varmast, vilket passar oss bra under dessa dagar. På vägen dit stannar vi till på en kryddplantage där vi får ta del av hemligheterna kring odlingen av vit-, svart-, grön- och rosépeppar. Vi får även se hur man odlar och skördar världens näst dyraste krydda, vanilj. Vi bjuds på en enklare traditionell lunch och fortsätter därefter till Kendwa Beach. Väl framme tar vi in på vårt hotell Kendwa Rocks för de kommande sex nätterna.

Dag 9–13. Kendwa Beach
Frukost varje morgon. Här har vi chansen att under några dagar njuta av detta paradis, läsa en god bok eller ta långa promenader på de vackra stränderna. För dem som är intresserade finns även bra snorkling i området. Vår reseledare kommer gärna med tips på utflykter och aktiviteter.

Dag 14. Kendwa – Hemorten
Tidig morgon tar vi bussen till flygplatsen för hemresa. Vi flyger till hemorten.

Visum
Vi kan ansöka om visum vid ankomst till Tanzania mot en kostnad av cirka 50 USD.

Ingår: Flyg t/r inklusive flygplansmåltider · båttransport mellan Zanzibar och Dar es-Salaam · 13 övernattningar i dubbelrum · 12 frukostar · 2 luncher · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 795:- · dricks till lokala guider och chaufförer (dricksen betalas i lokal valuta och motsvarar ca 20:- per person och dag)
Resevaluta: Tanzaniska shilling
Speciellt: Maxantalet per avresa är 22 personer. Observera att bussarna inte håller samma standard som i Europa.

Andra liknande resor:

Kenya

Madagaskar

Sydafrika

Namibia

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se