Dag 1. Hemorten – Teneriffa
Vi flyger till Teneriffa. Vår reseledare tar oss till vår buss och vi åker direkt till Costa Adeje och våra hotell. För hösten 2019  och våren 2020 har vi även ett hotell på Puerto de La Cruz. 

Dag 2–14. Costa Adeje · Puerto de la Cruz
Varje dag får vi frukost och middag på hotellet. På Hotel Las Dalias ingår även all inclusive i priset, vilket kan läggas till mot extra kostnad på Hotel Bouganville Playa och Hotel Olé Tenerife Tropical. Om dagarna njuter vi av atmosfären, promenerar längs stranden och besöker de frestande affärerna. Kanske lockar en båtutflykt eller bara ligga och må bra i solen. I Costa Adeje och Puerto de la Cruz finns något för alla. Vår reseledare finns tillgänglig dagligen och det erbjuds utflykter och förslag på egna aktiviteter. 

Vi erbjuder följande tillvalsutflykter under din vistelse på Teneriffa:

Utflykterna behöver förbokas innan resan.

Utflykter från hotell Bouganville Playa, Tenerife Tropical och Las Dalias.

Stora Ö-turen 
Följ med på en tur runt hela Teneriffa! Vi startar i västlig riktning genom Santiago del Teide mot öns äldsta turiststad: Puerto de la Cruz, dit engelsmän kom redan i slutet av 1800-talet för att dra nytta av det milda klimatet. Man ska inte missa den botaniska trädgården i Puerto och entrén ingår i priset. Den andra staden på programmet är inget mindre än ett av UNESCOs världsarv: La Laguna, som var öns första huvudstad. Där promenerar vi bland kloster och palats och besöker den stora matmarknaden. I gamla stan besöker vi en restaurang som serverar kanariska specialiteter och vi får tre rätters lunch med dryck. Färden fortsätter mot öns huvudstad Santa Cruz. I staden med världens näst största karneval blir det sedan besök på karnevalsmuséet. Med bussen i riktning mot syd gör vi en sista anhalt vid AloeVera-parken i Güimar, där all odling sker ekologiskt.
Pris 595:- inklusive lunch.


Made in Teneriffa 
Innan spanjorerna kom till ön levde ursprungsbefolkningen guancherna på Teneriffa och de hade getter. De kanariska getterna är alltså mer kanariska än kanarierna själva! Visste du att kanarisk ostar varje år vinner internationella priser? Vi besöker en getfarm med ysteri och får en visning av farmen och provsmakning av gårdens produkter.

Det är bara på Kanarieöarna det odlas bananer i Europa. På Teneriffa finns mängder av bananplantager och de är en viktig del av öns ekonomi. Vi besöker en plantage vid Las Galletas där vi får veta hur det går till att odla bananer och vi får smakprov på några av de många produkter som framställs av bananer.
Pris 395:- inklusive provsmakning


La Gomera 
La Gomera är den spännande ön som ligger närmast Teneriffa och vi tar färja dit från Los Cristianos. Denna vulkaniska ö har fårats av väder och vind genom årtusenden och landskapet vi reser igenom är hissnande magiskt. På toppen av ön finns en av de bäst bevarade atlantiska lagerskogarna, nationalparken Garajonay. Ett besök i denna subtropiska regnskog, som är UNESCOs världsarv, är ett måste och vi får höra berättelserna om öns växtlighet och spännande förflutna. Lunchen ingår och den avnjuter vi på en restaurang med storslagen utsikt och där får vi en demonstration av La Gomeras eget sätt att kommunicera: visselspråket. Sedan reser vi igenom de gröna dalarna på öns nordkust, stannar till vid en trädgårdsodling med hantverksbutik och bussutflykten avrundas med ett besök i öns huvudstad San Sebastian, där Christoffer Columbus en gång var. Därifrån tar vi sedan båten hem till Teneriffa.

Alla passagerare ska identifiera sig på båten och det bästa är att ta med passet! Ta med en jacka också, det kan vara kyligt i regnskogen.
Pris 795:- inklusive lunch


Utflykter från hotell Semiramis.

Santa Cruz-La Laguna-Taganana
Du träffar din reseledare i hotellreceptionen som tar dig till platsen där ni ska bli hämtade. Den här utflykten bjuder först på ett besök till öns huvudstad Santa Cruz, där Calatravas berömda konserthus ligger och du får promenera i stadens hjärta, Plaza de España. Den andra staden på programmet är inget mindre än ett världsarv: La Laguna, som var öns första huvudstad och som grundades år 1497. Där promenerar vi bland kloster och palats. Resan fortsätter mot naturreservatet Mercedesskogen och vidare upp mot Anaga, som UNESCO utsett till biosfärområde för sin unika geologi och växtlighet. Målet i Anaga är den lilla pittoreska fiskebyn Taganana på öns nordkust. En plats värd att uppleva!

Detta är en heldagstur, lunch ingår inte i priset för utflykten, men tillfälle ges för mat under dagen. Utflykt körs inte i Rolfs flyg och buss regi, utan med ett lokalt utflyktsföretag som har engelsktalande lokalguider. Med på utflykten följer alltid din reseledare från Rolfs på hotell Semiramis. Det kan vara kyligt i La Laguna och Anaga, så ta gärna med en jacka! 
Pris 395:-

Made in Teneriffa
Du träffar din reseledare i hotellreceptionen och tillsamman blir ni hämtade för resa till El Suazal, en kommun på Teneriffas nordöstra sida. Där besöker ni Casa del vino y de la miel (”Vinets och honungens hus”), som är inrymt i en vacker mangårdsbyggnad med vinkällare från 1600-talet. Huset är pampigt och välbevarat (missa inte det målade trätaket i det gamla kapellet!). Gården inrymmer ett museum som berättar om vinets spännande historia på Teneriffa, från öns erövring från 1500-talet och fram till i dag. De druvor som vinet tillverkas av, som till exempel listan blanco, albillo och baboso, är unika för Kanarieöarna och öns vulkaniska jord ger vinerna en alldeles egen smak. Det finns också en utställning om honung som också har en lång tradition på Teneriffa. Besöket avslutas med vinprovning av tre olika viner från ön, två olika ostar och smakprov på honung. Utflykten görs tillsammans med er reseledare på hotell Semiramis.     
Pris 395:- inklusive provsmakning              

La Gomera
Väldigt tidig avresa från hotellet för möta upp övrig grupp i Los Cristianos där utflyktsprogram enligt ovan beskrivning tar vid. Vi beräknas vara tillbaka på hotellet cirka 20:30.              
Pris 795:- inklusive lunch

Dag 15. Teneriffa – Hemorten
Fri tid fram till transfer till flygplatsen. Vi flyger till vår hemort.

Hotel Iberostar Bouganville Playa har utmärkt läge nära den fina sandstranden Playa del Bobo. Fint poolområde där en av poolerna är uppvärmd under vintermånaderna. Alla rum har balkong.

Hotel Olé Tenerife Tropical är ett centralt beläget hotell med närhet till både shopping och strand i Troya. Fint poolområde där poolen är uppvärmd vintertid till minst 20 grader. Alla rum har balkong.

Hotel Iberostar Las Dalias har ett bra läge, många faciliteter och en internationell känsla. Ca 100 meter till centrum i San Eugenio, nära hamnen Puerto Colón. Underhållning i baren kvällstid med dans och musik. Alla rum med balkong. På detta hotell ingår all inclusive i priset under hela vistelsen (frukost, lunch, middag och dryck). 

Semiramis är ett 5-stjärnigt hotell med ett fantastiskt läge vid Puerto de La Cruz, endast 20 minuters gångavstånd från centrum. Hotellet har rymliga rum och en panoramisk utsikt över havet.

Klädkod för herrar på middagarna är långbyxor på alla hotell.

Ingår: Flyg t/r · transfer · 14 övernattningar i dubbelrum · 14 frukostar · 14 middagar · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 575:- · tillvalsutflykter · all inclusive på Hotel Olé Tenerife Tropical från 2 375:- · all inclusive på Hotel Iberostar Bouganville Playa från 3 275:- · all inclusive på Semiramis från 2575:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Vid sen ankomst ersätts middag mot lunch dagen efter · På avresan 17/12 ingår nyårsmiddag på Bouganville Playa, Las Dalias och Olé Tropical. På Semiramis ingår det jul-och nyårsmiddag. Avresan 15/3 är en 8-dagars resa.

Andra liknande resor:

Gran Canaria

Lanzarote

Madeira

Marocko

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se