Dag 1. Hemorten – Teneriffa
Vi flyger till Teneriffa. Vår reseledare tar oss till vår buss och vi åker direkt till Costa Adeje och våra hotell. 

Dag 2–14. Costa Adeje
Varje dag får vi frukost och middag på hotellet. På Hotel Las Dalias ingår även all inclusive i priset, vilket kan läggas till mot extra kostnad på Hotel Bouganville Playa och Hotel Olé Tenerife Tropical. Om dagarna njuter vi av atmosfären, promenerar längs stranden och besöker de frestande affärerna. Kanske lockar en båtutflykt eller bara ligga och må bra i solen. I Costa Adeje finns något för alla. Vår reseledare finns tillgänglig dagligen och det erbjuds utflykter och förslag på egna aktiviteter. 

Vi erbjuder följande tillvalsutflykter under din vistelse på Teneriffa:

Utflykterna behöver förbokas innan resan.

Utflykter från hotell Bouganville Playa, Tenerife Tropical och Las Dalias.

Stora Ö-turen 
Följ med på en tur runt hela Teneriffa! Vi startar i västlig riktning genom Santiago del Teide mot öns äldsta turiststad: Puerto de la Cruz, dit engelsmän kom redan i slutet av 1800-talet för att dra nytta av det milda klimatet. Man ska inte missa den botaniska trädgården i Puerto och entrén ingår i priset. Den andra staden på programmet är inget mindre än ett av UNESCOs världsarv: La Laguna, som var öns första huvudstad. Där promenerar vi bland kloster och palats och besöker den stora matmarknaden. I gamla stan besöker vi en restaurang som serverar kanariska specialiteter och vi får tre rätters lunch med dryck. Färden fortsätter mot öns huvudstad Santa Cruz. I staden med världens näst största karneval blir det sedan besök på karnevalsmuséet. Med bussen i riktning mot syd gör vi en sista anhalt vid AloeVera-parken i Güimar, där all odling sker ekologiskt. Pris fr. 595:- inklusive lunch.


Made in Teneriffa 
Innan spanjorerna kom till ön levde ursprungsbefolkningen guancherna på Teneriffa och de hade getter. De kanariska getterna är alltså mer kanariska än kanarierna själva! Visste du att kanarisk ostar varje år vinner internationella priser? Vi besöker en getfarm med ysteri och får en visning av farmen och provsmakning av gårdens produkter. Det är bara på Kanarieöarna det odlas bananer i Europa. På Teneriffa finns mängder av bananplantager och de är en viktig del av öns ekonomi. Vi besöker en plantage vid Las Galletas där vi får veta hur det går till att odla bananer och vi får smakprov på några av de många produkter som framställs av bananer. Pris fr. 395:- inklusive provsmakning


La Gomera 
La Gomera är den spännande ön som ligger närmast Teneriffa och vi tar färja dit från Los Cristianos. Denna vulkaniska ö har fårats av väder och vind genom årtusenden och landskapet vi reser igenom är hissnande magiskt. På toppen av ön finns en av de bäst bevarade atlantiska lagerskogarna, nationalparken Garajonay. Ett besök i denna subtropiska regnskog, som är UNESCOs världsarv, är ett måste och vi får höra berättelserna om öns växtlighet och spännande förflutna. Lunchen ingår och den avnjuter vi på en restaurang med storslagen utsikt och där får vi en demonstration av La Gomeras eget sätt att kommunicera: visselspråket. Sedan reser vi igenom de gröna dalarna på öns nordkust, stannar till vid en trädgårdsodling med hantverksbutik och bussutflykten avrundas med ett besök i öns huvudstad San Sebastian, där Christoffer Columbus en gång var. Därifrån tar vi sedan båten hem till Teneriffa. Alla passagerare ska identifiera sig på båten och det bästa är att ta med passet! Ta med en jacka också, det kan vara kyligt i regnskogen. Pris fr. 795:- inklusive lunch

Dag 15. Teneriffa – Hemorten
Fri tid fram till transfer till flygplatsen. Vi flyger till vår hemort.

Hotel Iberostar Bouganville Playa har utmärkt läge nära den fina sandstranden Playa del Bobo. Fint poolområde där en av poolerna är uppvärmd under vintermånaderna. Alla rum har balkong.

Hotel Olé Tenerife Tropical är ett centralt beläget hotell med närhet till både shopping och strand i Troya. Fint poolområde där poolen är uppvärmd vintertid till minst 20 grader. Alla rum har balkong.

Hotel Iberostar Las Dalias har ett bra läge, många faciliteter och en internationell känsla. Ca 100 meter till centrum i San Eugenio, nära hamnen Puerto Colón. Underhållning i baren kvällstid med dans och musik. Alla rum med balkong. På detta hotell ingår all inclusive i priset under hela vistelsen (frukost, lunch, middag och dryck). 


Klädkod för herrar på middagarna är långbyxor på alla hotell.

Ingår: Flyg t/r · transfer · 14 övernattningar i dubbelrum · 14 frukostar · 14 middagar · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 4 875:- · tillvalsutflykter · all inclusive på Hotel Olé Tenerife Tropical från 2 295:- · all inclusive på Hotel Iberostar Bouganville Playa från 3 395:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Vid sen ankomst ersätts middag mot lunch dagen efter · På avresan 17/12 ingår nyårsmiddag på Bouganville Playa, Las Dalias och Olé Tropical.

Andra liknande resor:

Vandring Teneriffa

Gran Canaria

Madeira

Marocko

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se