Dag 1. Hemorten – Teneriffa
Vi flyger till Teneriffa. Vår reseledare tar oss till vår buss och vi åker direkt till Costa Adeje och våra hotell. För hösten 2019 har vi även ett hotell på Puerto de La Cruz. 

Dag 2–14. Costa Adeje · Costa de la Cruz
Varje dag får vi frukost och middag på hotellet. På Hotel Las Dalias ingår även all inclusive i priset, vilket kan läggas till mot extra kostnad på Hotel Bouganville Playa och Hotel Olé Tenerife Tropical. Om dagarna njuter vi av atmosfären, promenerar längs stranden och besöker de frestande affärerna. Kanske lockar en båtutflykt eller bara ligga och må bra i solen. I Costa Adeje och Costa de la Cruz finns något för alla. Vår reseledare finns tillgänglig dagligen och det erbjuds utflykter och förslag på egna aktiviteter. 

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse på Teneriffa:

Utflykterna behöver förbokas innan resan.

UNDER VÅREN 2019

Teneriffas smaker – halvdagsutflykt
Under denna utflykt besöker vi några av sydsidans smultronställen, som bondens marknad i San Isidro – en upplevelse för alla sinnen där lokala bönder säljer sina varor direkt. Här säljs allt efter säsong! Turen fortsätter ner till havet och El Médano, en av de äldsta badorterna på sydsidan med en marknad där allt möjligt finns, bland annat hantverk. Här kan vi på egen hand strosa längs stånden och stranden och se på kitesurfare. Tid finns för den som vill köpa en kopp kaffe eller kanske tapas. Vi kör sedan vidare upp till Vilaflor, Spaniens högst belägna by, för ett besök på Bodega Reverón. Här växer druvorna på över 1 000 meters höjd över havet. Vingårdens ägare visar runt bland vinfaten och vi får smaka på denna ekologiska gårds traditionella viner, med tilltugg. Under hemresan har vi skön utsikt över hela Aronadalen. Pris 345:- inklusive vinprovning och snacks. 

Teneriffas hemligheter – heldagsutflykt
Utflykt till Teneriffas nordvästra hörn, via klipporna i Los Gigantes. Utsiktsstopp på förmiddagen där den som vill kan köpa sig en kopp kaffe. Vi besöker Icod de los Vinos för att se stadens fascinerande drakblodsträd och kanske besöka någon vinbutik, som det finns många av där. Resan fortsätter genom Garachico, byn som begravdes i lava 1706, där vi promenerar på kullerstenar bland kloster, torg och parker, ser ståtliga palats och lavabassängerna vid havet. I Buenavistadalen äter vi tre rätters lunch med vin på en lokal restaurang. Då är vi riktigt ute på landet bland fikonbuskar, törelväxter och agave. Vägen går sedan vidare genom Tenobergen med sina djupa dalar och höga toppar. Vårt sista stopp blir den lilla byn Masca. Detta är en utflykt för den som vill ha mäktiga naturupplevelser, och kameran ska inte lämnas hemma. Pris 495:- inklusive lunch.

Utflykt till Teide – halvdagsutflykt
Vi tar oss på bekväma vägar upp mot öns toppar längs landskap med odlingsterrasser, via den lilla byn Vilaflor på 1 500 m ö.h., och vidare genom skog med kanarisk tall till nationalparken Las Cañadas del Teide. Där får vi uppleva ett lavalandskap på 2 000 m ö.h. med Spaniens högsta topp i mitten, vulkanen Teide, som är 3 718 m ö.h. Parken är med på Unescos världsarvslista sedan 2007 för sin unika geologi och flora. För den som vill, och om vädret tillåter, finns det möjlighet att åka kabinbana ända upp till 3 555 meters höjd. Kostnaden för kabinbanan betalas på plats (cirka 27 euro). På väg hem åker vi tillbaka ner förbi mandelträd och vinplanteringar via byn Chio. En utflykt till vulkanen Teide är ett måste för den som besöker Teneriffa. Pris 245:-


FRÅN HÖSTEN 2019

Stora Ö-turen – heldagsutflykt
Följ med på en tur runt hela Teneriffa! Vi startar i västlig riktning genom Santiago del Teide mot öns äldsta turiststad Puerto de la Cruz, dit engelsmän kom redan i slutet av 1800-talet för att dra nytta av det milda klimatet. Den botaniska trädgården i Puerto är en av öns stora sevärdheter och entrén ingår i turen. Den andra staden på programmet är inget mindre än ett av Unescos världsarv. I La Laguna, som var öns första huvudstad, promenerar vi på pittoreska gator kantade av pastellfärgade hus, kloster och palats och besöker den stora matmarknaden. Vi fortsätter sedan mot öns huvudstad Santa Cruz och tar oss till gamla stan och de pittoreska kvarteren runt Concepción-kyrkan. Där är det dags för tapaslunch med efterrätt och dryck. I staden med världens näst största karneval besöker vi sedan det intressanta karnevalsmuseet. Med bussen i riktning mot syd gör vi en sista anhalt vid Aloe-parken i Güimar, där all odling sker ekologiskt. 
Pris 595:- inklusive lunch.


Made in Teneriffa – halvdagsutflykt
Det är bara på Kanarieöarna som det odlas bananer i Europa. På Teneriffa finns mängder av bananplantager och de är en viktig del av öns ekonomi. Vi besöker en plantage vid Las Galletas där vi får veta hur det går till att odla bananer och provsmaka några av de många produkter som framställs av bananer. Visste du att kanariska ostar varje år vinner internationella priser? Vi besöker en getfarm med ysteri och får en visning av farmen och provsmakning av gårdens produkter. Innan spanjorerna kom till ön levde ursprungsbefolkningen guancherna på Teneriffa och de hade getter. De kanariska getterna är alltså mer kanariska än kanarierna själva.
Pris 395:- inklusive provsmakning.


La Gomera – heldagsutflykt 
La Gomera är den spännande ön som ligger närmast Teneriffa och vi tar färja dit från Los Cristianos. Denna vulkaniska ö har genom årtusenden fårats av väder och vind, och landskapet vi reser igenom är hisnande magiskt. Dagens lunch avnjuter vi i en av de gröna dalarna på nordsidan, där vi också får en demonstration av invånarnas eget sätt att kommunicera: visselspråket. På toppen av ön finns en av de bäst bevarade atlantiska lagerskogarna, nationalparken Garajonay. Ett besök i denna subtropiska regnskog, som är upptagen på Unescos världsarvslista, är ett måste och vi får höra berättelserna om öns växtlighet och spännande förflutna. Vi tar oss vidare ner mot öns östkust med utsikt över sydsidan och avrundar med en guidad visning av öns huvudstad San Sebastián, som var Christofer Columbus sista anhalt innan han gav sig iväg över Atlanten. Härifrån tar vi sedan båten hem till Teneriffa.
Pris 795:- inklusive lunch.

Dag 15. Teneriffa – Hemorten
Fri tid fram till transfer till flygplatsen. Vi flyger till vår hemort.

Hotel Iberostar Bouganville Playa* har utmärkt läge nära den fina sandstranden Playa del Bobo. Fint poolområde där en av poolerna är uppvärmd under vintermånaderna. Alla rum har balkong.

Hotel Olé Tenerife Tropical* är ett centralt beläget hotell med närhet till både shopping och strand i Troya. Fint poolområde där poolen är uppvärmd vintertid till minst 20 grader. Alla rum har balkong.

Hotel Iberostar Las Dalias* har ett bra läge, många faciliteter och en internationell känsla. Ca 100 meter till centrum i San Eugenio, nära hamnen Puerto Colón. Underhållning i baren kvällstid med dans och musik. Alla rum med balkong. På detta hotell ingår all inclusive i priset under hela vistelsen (frukost, lunch, middag och dryck). 

Hotel Troya* ligger utmärkt vid den stora stranden Playa del Troya. Hotellet har stora luftiga rum och erbjuder faciliteter som gym och wellness-spa. Alla rum har balkong och det går att boka rum med havsutsikt mot ett tillägg på 4 200:- per rum.

Hotel Iberostar Sábila* är ett lyxigt vuxenhotell ett stenkast från Playa de Torviscas och hamnen Puerto Colón. Hotellet har stora rum med balkong och nespressomaskin. Passa på att utnyttja någon av hotellets tre pooler, avslappningszoner, spa eller gym.

Semiramis* är ett 5-stjärnigt hotell med ett fantastiskt läge vid Puerto de La Cruz, endast 20 minuters gångavstånd från centrum. Hotellet har rymliga rum och en panoramisk utsikt över havet.

*Klädkod för herrar på middagar är långbyxor.

Ingår: Flyg t/r · transfer · 14 övernattningar i dubbelrum · 14 frukostar · 13 middagar · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 120:- · tillvalsutflykter · all inclusive på Hotel Olé Tenerife Tropical från 2 090:- · all inclusive på Hotel Iberostar Bouganville Playa från 2 243:- · dubbelrum med havsutsikt Hotel Troya från 4 200:- per rum
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 23/12 ingår nyårsmiddag på Bouganville Playa, Las Dalias, Sábila och Olé Tropical. På avresan 23/12 ingår det jul- och nyårsmiddag på Hotel Troya. Avresan 12/3 är en åttadagarsresa. Från hösten 2019 – På avresan 17/12 ingår nyårsmiddag på Bouganville Playa, Las Dalias och Olé Tropical. På Semiramis ingår det jul-och nyårsmiddag.

Andra liknande resor:

Gran Canaria

Lanzarote

Madeira

Sagolika Marocko

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se