Dag 1. Hemorten – Teneriffa
Vi flyger till Teneriffa. Vår reseledare tar oss till vår buss och vi åker direkt till Costa Adeje och våra hotell. För hösten 2019 har vi även ett hotell på Puerto de La Cruz. 

Dag 2–14. Costa Adeje · Costa de la Cruz
Varje dag får vi frukost och middag på hotellet. På Hotel Las Dalias ingår även all inclusive i priset, vilket kan läggas till mot extra kostnad på Hotel Bouganville Playa och Hotel Olé Tenerife Tropical. Om dagarna njuter vi av atmosfären, promenerar längs stranden och besöker de frestande affärerna. Kanske lockar en båtutflykt eller bara ligga och må bra i solen. I Costa Adeje och Costa de la Cruz finns något för alla. Vår reseledare finns tillgänglig dagligen och det erbjuds utflykter och förslag på egna aktiviteter. 

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse på Teneriffa:

Utflykterna behöver förbokas innan resan.

Stora Ö-turen – heldagsutflykt
Följ med på en tur runt hela Teneriffa! Vi startar i västlig riktning genom Santiago del Teide mot öns äldsta turiststad Puerto de la Cruz, dit engelsmän kom redan i slutet av 1800-talet för att dra nytta av det milda klimatet. Den botaniska trädgården i Puerto är en av öns stora sevärdheter och entrén ingår i turen. Den andra staden på programmet är inget mindre än ett av Unescos världsarv. I La Laguna, som var öns första huvudstad, promenerar vi på pittoreska gator kantade av pastellfärgade hus, kloster och palats och besöker den stora matmarknaden. Vi fortsätter sedan mot öns huvudstad Santa Cruz och tar oss till gamla stan och de pittoreska kvarteren runt Concepción-kyrkan. Där är det dags för tapaslunch med efterrätt och dryck. I staden med världens näst största karneval besöker vi sedan det intressanta karnevalsmuseet. Med bussen i riktning mot syd gör vi en sista anhalt vid Aloe-parken i Güimar, där all odling sker ekologiskt. 
Pris 595:- inklusive lunch.


Made in Teneriffa – halvdagsutflykt
Det är bara på Kanarieöarna som det odlas bananer i Europa. På Teneriffa finns mängder av bananplantager och de är en viktig del av öns ekonomi. Vi besöker en plantage vid Las Galletas där vi får veta hur det går till att odla bananer och provsmaka några av de många produkter som framställs av bananer. Visste du att kanariska ostar varje år vinner internationella priser? Vi besöker en getfarm med ysteri och får en visning av farmen och provsmakning av gårdens produkter. Innan spanjorerna kom till ön levde ursprungsbefolkningen guancherna på Teneriffa och de hade getter. De kanariska getterna är alltså mer kanariska än kanarierna själva.
Pris 395:- inklusive provsmakning.


La Gomera – heldagsutflykt 
La Gomera är den spännande ön som ligger närmast Teneriffa och vi tar färja dit från Los Cristianos. Denna vulkaniska ö har genom årtusenden fårats av väder och vind, och landskapet vi reser igenom är hisnande magiskt. Dagens lunch avnjuter vi i en av de gröna dalarna på nordsidan, där vi också får en demonstration av invånarnas eget sätt att kommunicera: visselspråket. På toppen av ön finns en av de bäst bevarade atlantiska lagerskogarna, nationalparken Garajonay. Ett besök i denna subtropiska regnskog, som är upptagen på Unescos världsarvslista, är ett måste och vi får höra berättelserna om öns växtlighet och spännande förflutna. Vi tar oss vidare ner mot öns östkust med utsikt över sydsidan och avrundar med en guidad visning av öns huvudstad San Sebastián, som var Christofer Columbus sista anhalt innan han gav sig iväg över Atlanten. Härifrån tar vi sedan båten hem till Teneriffa.
Pris 795:- inklusive lunch.

Dag 15. Teneriffa – Hemorten
Fri tid fram till transfer till flygplatsen. Vi flyger till vår hemort.

Hotel Iberostar Bouganville Playa har utmärkt läge nära den fina sandstranden Playa del Bobo. Fint poolområde där en av poolerna är uppvärmd under vintermånaderna. Alla rum har balkong.

Hotel Olé Tenerife Tropical är ett centralt beläget hotell med närhet till både shopping och strand i Troya. Fint poolområde där poolen är uppvärmd vintertid till minst 20 grader. Alla rum har balkong.

Hotel Iberostar Las Dalias har ett bra läge, många faciliteter och en internationell känsla. Ca 100 meter till centrum i San Eugenio, nära hamnen Puerto Colón. Underhållning i baren kvällstid med dans och musik. Alla rum med balkong. På detta hotell ingår all inclusive i priset under hela vistelsen (frukost, lunch, middag och dryck). 

Semiramis är ett 5-stjärnigt hotell med ett fantastiskt läge vid Puerto de La Cruz, endast 20 minuters gångavstånd från centrum. Hotellet har rymliga rum och en panoramisk utsikt över havet.

Klädkod för herrar på middagarna är långbyxor på alla hotell.

Ingår: Flyg t/r · transfer · 14 övernattningar i dubbelrum · 14 frukostar · 13 middagar · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 575:- · tillvalsutflykter · all inclusive på Hotel Olé Tenerife Tropical från 2 375:- · all inclusive på Hotel Iberostar Bouganville Playa från 3 275:- · all inclusive på Semiramis från 2575:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 17/12 ingår nyårsmiddag på Bouganville Playa, Las Dalias och Olé Tropical. På Semiramis ingår det jul-och nyårsmiddag.

Andra liknande resor:

Gran Canaria

Lanzarote

Madeira

Vandring Algarve

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se