Dag 1. Hemorten – Santa Susanna
Vi anländer till Barcelona och blir hämtade av vår buss som tar oss cirka sex mil norrut till Santa Susanna och hotell Aqua Hotel Onabrava & Spa. Hotellet ligger beläget mitt på den härliga strandpromenaden, har pool både inomhus och utomhus, Wi-Fi, luftkonditionerade rum och tvättservice.

Dag 2. Vandring Sant Pol de Mar
Efter frukost beger vi oss ut på en vandring mot Sant Pol de Mar, 14 kilometer söderut. Costa Brava betyder ”den vilda kusten” på katalanska och här mellan Barcelona och franska gränsen, vandrar vi längs en naturskön kuststräcka som karakteriseras av ett oregelbundet, dramatiskt landskap med klippor som störtar rakt ner i havet. De bästa stränderna finns ofta gömda i små, otillgängliga vikar. Under vandringen kommer vi att äta medhavd picknick, och väl framme i den charmiga fiskebyn Sant Pol de Mar tar vi tåget tillbaka till hotellet. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Vandring Montnegre – Hortsavinya
Idag väntar en 14 kilometer lång vandring genom nationalparken Montnegres böljande landskap och skogsbeklädda berg. Här frodas ett rikt växt- och djurliv och det finns goda chanser att till exempel få se salamandrar och tvättbjörn. Vandringen avslutas i den lilla byn Hortsavinya. På kvällen serveras middag på vårt hotell i Santa Susanna.

Dag 4. Vandring Costa Bravas Stränder till Palamos
Dagens vandring tar oss 12 kilometer längs Costa Bravas magiska stränder och avslutas i Palamos, en av Costa Bravas mest välbevarade fiskebyar. Förutom vita stränder och undangömda grottor finns här ett flertal lämningar som vittnar om områdets romerska förflutna. Efter vandringen blir vi upphämtade av buss som tar oss tillbaka till hotellet. På kvällen serveras middag i restaurangen.

Dag 5. Santa Susanna
Efter frukost har vi dagen fri till egna aktiviteter. Kanske sova en extra timma på morgonen och ta en lugn dag på stranden, eller bekanta oss med närområdet.

Dag 6. Monells gröna fält
Efter frukost stiger vi på bussen som tar oss till den säregna medeltida byn Monells, som ligger nära foten av bergskedjan Gavarre. Att ströva omkring i Monells är en upplevelse, och det är inte svårt att förstå att varför det fantastiska torget mitt i byn har attraherat en rad filmmakare av olika slag. Den 12 kilometer långa vandringen går genom vackert böljande rapsfält och gröna skogar. På kvällen återvänder vi till vårt hotell där vi äter en gemensam middag.

Dag 7. Vandring Costa Bravas stränder till Tossa de Mar
Idag tar vi sikte mot Tossa de Mar, tio mil söder om den franska gränsen, för veckans sista vandring på runt åtta kilometer. Vi vandrar längs med stränderna och det azurblå havet tills vi når målet, den medeltida staden Tossa de Mar. Den historiska staden som sägs vara en av Spaniens vackraste städer, var en gång mötesplats för konstnärer från hela världen och gavs namnet ”blå paradiset” av konstnären Marc Chagall.

Dag 8. Transfer till Barcelonas flygplats
Nu är det dags att lämna Costa Bravas fantastiska kust för denna gång. Bussen kör oss från hotellet i Santa Susanna till flygplatsen i Barcelona, där vi går ombord på vårt hemflyg.

Det är viktigt att man har normal grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. Alla vandringar görs gemensamt och dagsetapperna går inte att dela upp.  

För att underlätta kan vi rekommendera vissa hjälpmedel. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Exempel på ytterligare hjälpmedel är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar · 6 frukostar · 5 luncher · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare · vandringsguider under vandringarna
Tillägg: Enkelrum från 1565:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Lloret de Mar

Lloret de Mar

Barcelona

Barcelona

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se