tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 11.40 Malmö och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hameln
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi sedan till Hameln och checkar in på centrala Mercure Hotel som ligger strax utanför den gamla stadskärnan. Middag ingår på hotellet alla tre dagarna.

Dag 2. Hameln
Efter frukost gör vi en två timmar lång stadsrundtur tillsammans med en lokalguide. Hameln är kanske mest känt för sagan om råttfångaren som luras av ortsbefolkningen och hämnas genom att lura bort stadens barn. Detta har gjort råttan till något av en symbol för staden, exempelvis finns det råttor på gatstenarna som visar vägen till stadens sevärdheter. Efter rundturen finns det gott om tid att besöka julmarknaden. Här hittar vi omkring 70 unika bodar med hantverk, bakverk, Glühwein och annat som hör julen till. 

Dag 3. Hameln
Efter frukost har vi hela dagen fri för egna aktiviteter.

Dag 4. Hameln – Hemorten
Frukost och sedan avresa hemåt. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar att vara tillbaka i Göteborg cirka 20.30.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 3 middagar · stadsrundtur med lokalguide · reseledare
Tillägg: Enkelrum 695:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Hannover Weser

Hannover

Hildesheim

Hildesheim

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se