tid

Avgångstider 05.00 Ulricehamn, 05.30 Borås, 06.30 Göteborg, 06.45 Lerum, 07.10 Alingsås och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Nås – Ludvika
 Vi reser norrut via Alingsås till Mariestad där vi stannar och fikar. Därefter fortsätter vi vår färd mot Dalarna. Vid lunchtid når vi Nås där vi börjar med att inta en härlig lunchbuffé innan det är dags att ta plats inför föreställningen. Ingmarsspelen bygger på Selma Lagerlöfs storslagna roman Jerusalem och berättar den starka historien om Nåsborna som i slutet av 1800-talet valde att emigrera till ”det heliga landet”. Bygdespelet bjuder på vacker dalakultur med dans, musik och folkdräkter men behandlar även många viktiga aspekter som är relevanta än idag. På området finns även hantverkare som visar och säljer sina alster. Efter den cirka två timmar långa föreställningen åker vi vidare mot Ludvika där vi tillbringar natten på Best Western Grand Hotel Elektra. Här äter vi en trerätters middag som avslutning på vår dag.

Dag 2. Ludvika – Hemorten
Vi avnjuter frukost på vårt hotell och påbörjar resan söderut. Vi stannar längs vägen för att äta lunch på egen hand innan vi fortsätter hemåt. Vi beräknas vara åter i Göteborg cirka 18.00. 

Ingår: Buss t/r · en övernattning i dubbelrum · en frukost · en lunchbuffé · en middag · föreställning · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 295:-

Andra liknande resor:

Dalhalla

Julfirande i Mora

Dalhalla

Stora Sverigeresan

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se