tid

Avgångstider 04.30 Ulricehamn, 05.00 Borås, 05.30 Landvetter, 06.00 Göteborg, 06.15 Lerum, 06.40 Alingsås och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Åre
Vi reser norrut genom Sveriges vackra landskap. Vi gör uppehåll för fika och lunch utmed vägen. Under kvällen ankommer vi till Åre och checkar in på Holiday Club Åre, där vi bor fem nätter med frukost och middag.

Dag 2–5. Åre
Åre är Sveriges ledande vintersportort och har arrangerat två världsmästerskap i alpin skidsport. Nästa gång Åre står värd för alpina VM är 2019. Åredalen har varit en central mötesplats och passage sedan medeltiden, då pilgrimer på väg till Nidarosdomen i Norge brukade stannade till här. Under 1800-talet inleddes turismen, då främst i form av sommarturism, och idag har Åre en mycket väl utvecklad turistnäring. Byn har ett stort utbud av restauranger, barer och shopping. Vårt hotell Holiday Club Åre ligger vackert med fjället på ena sidan och Åresjön på andra. Vi har fritt inträde till hotellets 800 kvadratmeter stora gym och mot en extra kostnad har vi även tillgång till spa och simbassäng.

Under våra dagar i Åre tar vår reseledare med oss på fyra vandringar:
(Liftkostnader tillkommer).

Blanktjärnsrundan
Vi tar bussen till Vålådalen där vi påbörjar Blanktjärnsrundan, en av Vålådalens finaste vandringsleder. Leden är cirka 12 km med omväxlande terräng och med allt från myrar till urskog och björkpartier till rullstensåsar. En av höjdpunkterna på vandringen är den turkosa och kristallklara tjärnen.

Åreskutans topp
Vi tar liften VM6:an upp till Åreskutans bergstation. Därifrån vandrar vi upp till Åreskutans topp cirka 1 420 meter över havet. Där belönas vi med en milsvid utsikt över fjäll och sjöar. Vi får fri tid att njuta av vyerna eller kanske ta en fika på Toppstugan, Sveriges högst belägna kafé.

Totthummeln
I den östra delen av byn ser man det lilla runda fjället Totthummeln. Vi börjar från Åre torg och vandrar Totthummeln runt, en sträcka på cirka 5,6 kilometer. Vi vandrar i en härligt lummig vegetation och har fantastiska vyer både öster- och västerut. Under turen når vi en av Åres bästa utsiktsplatser, Nalleklippan.

Lillskutan
Vi tar liftarna VM6:an och Hummelliften upp till Mörvikshummeln och kalfjället. Vi vandrar genom gammal granskog och längs porlande bäckar. Från toppen njuter vi av utsikten ut över fjällen. På slingrande stigar vandrar vi sedan tillbaka till Åre by. Vandringen är cirka 12 kilometer.

Dag 6. Åre – Hemorten
Efter några härliga dagar checkar vi ut från hotellet tidig morgon och påbörjar vår hemfärd till Göteborg. Vi stannar längs med vägen för fika och lunch på egen hand. Vi når hemorten under sen kväll.

Observera att denna resa går i lite snabbare tempo än andra resor, med två busschaufförer.

För att underlätta vandringarna kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Exempel på ytterligare utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Buss t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 5 middagar · vandringar enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 830:- · liftkostnader

Andra liknande resor:

Röros

Inlandsbanan

Hurtigruten

Stora Nordkapsresan

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se