Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.40 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.30 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Sande
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter och där det finns möjlighet att äta lunch ombord. Vi passerar Lübeck, Hamburg och Bremen innan vi når vårt Hotel Auerhahn där vi ska bo i fyra nätter. Hotellet ligger i Sande cirka en mil väster om Wilhelmshaven. Under kvällen äter vi gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 2. Utflykt Jever med bryggeribesök
Efter frukost beger vi oss till den lilla staden Jever nära Wilhelmshaven. Här bor cirka 14 000 invånare och det finns en gemytlig stadskärna som domineras av slottet från 1400-talet. Vi får tid på egen hand och hinner äta lunch innan vi besöker stadens stolthet, bryggeriet Jever som grundades 1848. Efter en guidad rundvisning blir det provsmakning av öl. Idag har bryggeriet ungefär 270 anställda och varje timme fylls cirka 60 000 flaskor. Middag med efterföljande dansafton på hotellet på kvällen.

Dag 3. Utflykt till Langeoog
Efter frukosten ger vi oss av mot Bensersiel ute vid den ostfrisiska kusten. Därifrån tar vi oss ut till en av de ostfrisiska öarna Langeoog. Skillnaden mellan ebb och flod är här hela 3 meter. Detta innebär att tidtabellen för färjorna ut till öarna inte ligger fast. Till tre öar har man dock muddrat ”rännor”, så dit kan man köra enligt fast tidtabell. Överfarten tar cirka 30 minuter. På kajen möter ett litet tåg som kör oss in till själva huvudorten. Langeoog är en vacker, bilfri ö med unika sanddyner som skapats av kraftiga vindar. Framåt eftermiddagen är vi tillbaka på fastlandet igen. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt till Emden och trädgårdsvisning i Bad Zwischenahn
Stärkta av hotellets frukost åker vi till den charmiga staden Emden. Vi får en rundtur med lokalguide och egen tid för lunch. Här dricks det ostfrisiskt te i mängder, så varför inte prova deras specialitet serverad i en tunn porslinskopp med vacker dekor. På eftermiddagen beger vi oss till en av Tysklands största trädgårdsutställningar – Park der Gärten i Bad Zwischenahn. I över 40 olika trädgårdar får vi en fantastisk naturupplevelse. Middag på kvällen.

Dag 5. Sande – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.30, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.30.

Ingår: 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 675:-
Resevaluta: Euro

23 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.1 av 5

stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Cykel Holland

Amsterdam

Holland

Holland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se