Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.40 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.30 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. Ombord finns möjlighet att äta lunch. Under kvällen når vi utkanten av Hannover och checkar in på vårt hotell. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Hannover – Heidelberg
Vi äter frukost och därefter reser vi vidare mot Heidelberg. Vi passerar Kassel och Frankfurt innan vi slutligen når vårt hotell ACHAT Comfort Heidelberg/Schwetzingen där vi bor två nätter. Hotellet ligger i förstaden Schwetzingen väster om Heidelberg. Middag på kvällen.

Dag 3. Heidelberg
Frukost. Dagen inleds med en rundtur i Heidelberg tillsammans med vår lokalguide som visar oss stadens sevärdheter. Vi tar bergbanan upp till slottet som vi också besöker och varifrån vi har vacker utsikt ut över denna gemytliga stad. På eftermiddagen ges tid för egna strövtåg där man kan besöka Altstadt, gamla stan, med dess många gränder och den närmare två km långa huvudgatan, som kantas av stadspalats, köpmanshus, torg och kyrkor. Gemensam middag på kvällen.

Dag 4. Heidelberg – Oberharmersbach
Efter frukost och utcheckning beger vi oss ut på en båttur på floden Neckar, en av Rhens bifloder. Under cirka en och en halv timme färdas vi mellan Heidelberg och Ziegelhausen tur och retur. Vi äter lunch på egen hand för att sedan på eftermiddagen besöka en lokal vinproducent vid idylliska Bergstrasse. Här gör vi en vinprovning av fem viner. Efter en heldag reser vi söderut till den lilla byn Oberharmersbach i Schwarzwald där vi kommer att bo på hotell Bären i två nätter. Middag på kvällen.

Dag 5. Heldagsutflykt i Schwarzwald
Frukost och sedan väntar en heldagsutflykt i Schwarzwald som ofta rankas som en av Tysklands främsta sevärdheter. Av namnet kan man tro att denna plats är mestadels svart men den färg som dominerar är faktiskt grön. Skogen har både barr- och lövträd och påminner ibland om svensk natur. Under dagen berättar vår lokalguide för oss om området, berömt för bland annat sina kurorter och vackra sjöar. Gemensam middag på kvällen.

Dag 6. Oberharmersbach – Hannover
Frukost och avresa norrut. Vi övernattar på ett hotell i utkanten av Hannover. Middag på kvällen.

Dag 7. Hannover – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.30, Göteborg 20.45 och Stockholm 21.30.

Ingår: 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 6 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 075:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På resan den 6/5 bor vi dag 2-3 på NH Hirschberg norr om Heidelberg. Hemfärden sker via Berlin och färjan Rostock-Gedser.
Andra liknande resor:

Tyskland & Frankrike

Tyska vinvägar

Cykel Bodensjön

Bodensjön

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se