tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.10 Alingsås, 08.30 Vårgårda, 09.30 Lidköping och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Helsingfors
Vi åker med buss mot Stockholm och på eftermiddagen stiger vi ombord på Silja Lines fartyg som tar oss till Helsingfors. Ombord äter vi en middagsbuffé och för den som vill finns det ett rikt utbud av underhållning och shopping. Båten har också en relax- och badavdelning (extra kostnad).

Dag 2. Helsingfors
Efter frukost anländer vi till Helsingfors där vi börjar dagen med en stadsrundtur tillsammans med en lokalguide. Vi besöker bland annat Tempelplatsens kyrka, insprängd i ett berg i hjärtat av Helsingfors. Tack vare sin speciella arkitektur är den en av de mest berömda sevärdheterna i staden. På eftermiddagen har vi fri tid. På kvällen äter vi en gemensam middag och övernattar på hotell Scandic Grand Marina.

Dag 3. Helsingfors – Åbo
Efter frukost beger vi oss västerut mot Åbo. På vägen stannar vi till i den natursköna lilla orten Fiskars, mest känd för sina Fiskars-produkter med orangea handtag. Fiskars var från början en bruksort med viktig metallproduktion ända från 1600-talet. Många av de gamla byggnaderna finns fortfarande kvar och rymmer idag utställningar, hantverkare, museer, trevliga restauranger och mysiga kaféer. Efter en guidad rundtur i området har vi fri tid att strosa runt och äta lunch. Sedan fortsätter vi resan mot Åbo där vi får en guidad rundtur i Finlands tidigare huvudstad. På kvällen går vi ombord på Silja Lines fartyg för att påbörja resan mot Stockholm klockan 20.15. Ombord äter vi middag medan vi färdas genom den vackra finska skärgården.

Dag 4. Stockholm – Hemorten
Efter frukost ombord på båten kör vi mot hemorten.

Ingår: Buss t/r · 2 övernattningar i insides dubbelhytt · en övernattning i dubbelrum · 3 frukostar · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 975:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Id-handling måste visas vid ombordstigning oavsett ålder. Åldersgräns 23 år. Barn endast i målsmans sällskap. Är du inte svensk medborgare måste du kontakta vår kundtjänst för att meddela nationalitet.

Andra liknande resor:

Tredagarskryssning

Finland

Riga och Tallinn

Estland runt

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se