Höga kusten

Specialresa med fullt utflyktsprogram

Vi har för tillfället inga öppna avgångar på denna resa.

clock

Avgångstider

06.30 Ytterby, 06.55 Kungälv, 07.05 Bohus, 07.30 Göteborg, 08.00 Alingsås och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

På vår specialresa gör vi stopp för luncher och ser oss omkring i det sommarfagra Sverige på flera kända och mindre kända platser. Vid Skulebergets Naturum får vi veta mer om världsarvet Höga kusten och dagarna fylls med trevliga utflykter till bl Norrfällsvikens gamla fiskeläger, Barsta kapell från 1600-talet och konstnären Anders Åbergs livsverk Mannaminne med ett 50-tal byggnader och föremålssamlingar. Vi får också höra mer om Ådalskravallerna våren 1931 och ser på monumentet över de som oskyldigt blev skjutna av militären i Lunde. En av dagarna gör vi en härligt båttur ut till Ulvön, surströmmingens Mekka, och får dessutom smaka på den norrländska delikatessen. Vi avslutar vårt besök i Norrland med att ta en titt på Döda fallet och Thailändska paviljongen innan vi drar söderut.

4.8 /5

full star
full star
full star
full star
half star
6 personer ger den här resan helhetsomdömet 4.8 av 5
Jonsson E
full star
full star
full star
full star
full star
5 / 5
En mycket trevlig resa. Besöket på Ulvön var speciellt med provsmakning av surströmming. Chauffören Bernt är mycket trevlig bekantskap, inte bara i sin roll som chaufför. Vår guide Elisabeth är så fylld av kunskap och vilja att berätta om "sin" hembygd. Alltid glad och trevlig och mån om att vi alla skulle ha det bra.
IngårIngårBussresa t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 5 middagar · 5 luncher · alla utflykter · reseledare
TilläggTilläggEnkelrum 1 125:-