Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Kropp
Avresa från hemorten under morgonen. Vi reser genom södra Sverige och Danmark. Därefter över Bältbroarna till Jylland och vidare in i Tyskland. Vi bor tre nätter på Hotel Wikingerhof i samhället Kropp cirka tre mil öster om Husum. På kvällen äter vi gemensam middag i hotellets restaurang.

Dag 2. Heldagsutflykt Husum
Efter frukost beger vi oss till Husum där en lokalguide möter oss för en stadsrundtur. Staden blev hamnstad över en natt 1362 då stora delar av kusten hamnade under vatten. Vi möter en trevlig stad med maritim atmosfär och imponerande gavelhus. Efter lunch står eftermiddagen till eget förfogande i staden, där det finns gott om små butiker och lockande kaféer. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 3. Heldagsutflykt till ön Sylt
Idag ger vi oss av i nordvästlig riktning mot Tysklands fjärde största ö, Sylt. Ön som också kallas ”Tysklands Mallorca” når vi med tåget som går från Niebüll över Hindenburgdamm till Westerland som är huvudort på Sylt. Hit åker många tyskar själva under sommarmånaderna för att njuta av sol, bad och den inbjudande sandstranden. Vi får en guidad tur med vår buss runt ön, från List på öns norra del med sina fina vandringsdyner till Hörnum på öns sydligaste spets. Vi gör också ett stopp i den gamla fiskebyn Kampen som i början av 1920-talet blev Sylts centrum för författare och intellektuella. Här tillbringade författaren och Nobelpristagaren i litteratur Thomas Mann många av sina somrar. Tillfälle finns för lunch på någon av öns trevliga restauranger. Vi avslutar utflykten med egna strövtåg i huvudorten Westerland. Framåt kvällen tar vi oss tillbaka till fastlandet igen och avrundar dagen med middag på vårt hotell.

Dag 4. Kropp – Hemorten
Efter frukost är det dags att ta farväl av Nordfriesland för denna gång. Vi beräknar vara i Malmö 15.30, Göteborg 19.45 och Stockholm 21.30.

Ingår: 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 3 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 375:-
Resevaluta: Euro

72 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.3 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Husum

Flensburg

Flensburg

Neumünster

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se