tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Bad Bramstedt
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar strax under 45 minuter. Vi fortsätter sedan till Bad Bramstedt som ligger ca 5 mil norr om Hamburg, här checkar vi in på hotell Tryp by Wyndhamn där vi ska bo i två nätter. Dagen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Utflykt Hamburg
Idag gör vi en utflykt till Hamburg. Som en av landets viktigaste kulturstäder erbjuder Hamburg intressanta museer och ett nyinvigt spektakulärt konserthus. Här finns också utmärkta shoppingmöjligheter, inte minst i de många shoppinggalleriorna. Mitt i staden ligger de två populära Alstersjöarna som skapades genom att man på 1200-talet dämde upp floden Alster. Väl åter på vårt hotell passar vi på att nyttja hotellets faciliteter. Middag på egen hand. 

Dag 3. Båtresa Kielkanalen
Vi tar bussen till Brunsbüttel och här går vi ombord på hjulångaren Freya för att möta otaliga skepp på kanalen, både fraktfartyg, segelbåtar och färjor, samt slussa. Kanske möter vi också ett av de många kryssningsfartyg som använder kanalen som genväg till/från Östersjön. Varje år passerar här upp till tre gånger så många fartyg som genom Panamakanalen eller Suezkanalen, så den är en av Europas mest trafikerade vattenvägar. Ombord serveras vi brunchbuffé med lokala specialiteter och en välsmakande kakbuffé. Båtresan tar ca 7,5 h. Väl framme i Kiel checkar vi in på centralt belägna Steigenberger Conti Hansa.  Sedan är vi fria att på egen hand botanisera bland de olika restauranger som staden har att erbjuda. 

Dag 4. Kiel – Hemorten
Vi lämnar hotellet efter frukost för avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Göteborg ca 20.00. 

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 1 middag · båttur längs Kielkanalen inkl brunchbuffe · utflykt enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 645 :-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 17/7 bor vi dag 3 på InterCity Hotel i Kiel.

Andra liknande resor:

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se