tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Bad Bramstedt
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar strax under 45 minuter. Vi fortsätter sedan till Bad Bramstedt som ligger ca 5 mil norr om Hamburg, här checkar vi in på hotell Tryp by Wyndham där vi ska bo i två nätter. Dagen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Hamburg
Idag gör vi en utflykt till Hamburg. Som en av landets viktigaste kulturstäder erbjuder Hamburg intressanta museer och ett nyinvigt spektakulärt konserthus. Här finns också utmärkta shoppingmöjligheter, inte minst i de många shoppinggalleriorna. Mitt i staden ligger de två populära Alstersjöarna som skapades genom att man på 1200-talet dämde upp floden Alster. På kvällen äter vi middag på egen hand i Bad Bramstedt.

Dag 3. Båtresa Kielkanalen
Vi tar bussen till Brunsbüttel och stiger ombord på hjulångaren Freya. Under resans lopp möter vi otaliga skepp på kanalen, såväl fraktfartyg som segelbåtar och färjor. Vi passerar flera slussar. Kanske möter vi också ett av de många kryssningsfartyg som använder kanalen som genväg till och från Östersjön. Varje år passerar upp till tre gånger så många fartyg genom Kielkanalen som genom Panamakanalen eller Suezkanalen, så den är en av världens mest trafikerade vattenvägar. Ombord serveras vi brunchbuffé med lokala specialiteter och en välsmakande kakbuffé. Båtresan tar ca 7,5 timmar. Väl framme i Kiel checkar vi in på centralt belägna Steigenberger Conti Hansa.  Sedan är vi fria att på egen hand botanisera bland stadens många restauranger. 

Dag 4. Kiel – Hemorten
Vi lämnar hotellet efter frukost för avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Göteborg ca 20.00. 

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 1 middag · båttur längs Kielkanalen inkl brunchbuffe · utflykt enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 645 :-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 17/7 bor vi dag 3 på InterCity Hotel i Kiel.

Andra liknande resor:

Neumünster

Hamburg

Hamburg

Hamburg

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se