tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.10 Alingsås, 08.30 Vårgårda, 09.10 Skara och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Söderhamn
Vi åker genom södra Sverige via Skara och Arboga. På vägen till Söderhamn passerar vi bland annat Västerås och Sala. I Söderhamn bor vi på Best Western Söderhamn. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Söderhamn – Påläng – Sundsvall
Efter frukost åker vi vidare till den lilla orten Påläng utanför Sundsvall. Härifrån börjar vi resans första vandringssträcka. Vi vandrar i ett platt jordbrukslandskap genom lilla bandymetropolen Selånger in i Sundsvall centrum. Väl i Sundsvall checkar vi in och äter middag på First Hotel Strand. Vandringstid cirka 2 timmar, längd cirka 9 kilometer.

Dag 3. Sundsvall – Gällö – Pilgrimstad – Östersund
Frukost. Innan vi lämnar hotellet får vi med oss ett lunchpaket att avnjuta längs vägen. Dagens vandring går längs sjöarna Grimsnäsfjorden och Revsundssjön, förbi små byar och genom skog och äng. Pilgrimstad har fått sitt namn efter den källa som pilgrimsvandrare för länge sedan stannade och drack ur. Här finns idag Jämtlands bryggeri. Efter vandringen tar vi plats i bussen och åker den sista sträckan till Östersund för middag och övernattning på Clarion Hotel Grand Östersund. Vandringstid cirka 3 timmar, längd cirka 12 kilometer.

Dag 4. Östersund – Rödön – Åre
Direkt från hotellet promenerar vi ut från centrum och styr kosan mot Frösön. Vi går förbi Frösö kyrka och har en vacker utsikt över Storsjön längs med vandringsleden. Målet för dagens vandring blir Rödöns vackra kyrka med medeltida ursprung. Vi tar sedan bussen vidare till Åre där den som vill kan göra en tur upp till Åreskutan eller ta en liten vandring upp till Hotell Fjällgården senare under eftermiddagen. Vi äter gemensam middag och övernattar på Holiday Club i Åre. Vandringstid cirka 3 timmar, längd cirka 12 kilometer.

Dag 5. Åre – Verdalselva – Verdal – Trondheim
Frukost. Innan vi lämnar hotellet får vi med oss ett lunchpaket att avnjuta längs vägen. Vi åker över norska gränsen till den norska kulturbygden kring Verdalselva. Efter ett par timmars vandring kommer vi till Stiklestad, där Olav den helige stöp vid slaget vid Stiklestad år 1030. Olav har gett namn till leden, och i Stiklestad passerar vi kyrkan och platsen där Stiklestadspelet uppförs för över 6 000 åskådare varje år. Vi åker vidare till Trondheim där vi checkar in och äter gemensam middag på Scandic Nidelven. Vandringstid cirka 3,5 timmar, längd cirka 13 kilometer.

Dag 6. Trondheim – Hamar
Efter frukost gör vi en stadsvandring med lokalguide. Trondheim är en av Norges folkrikaste städer med en lång historia som sträcker sig mer än tusen år bakåt i tiden. Tidigare har staden varit Norges huvudstad och idag är den ett viktigt utbildningscentrum, framför allt inom teknik och medicin, med tiotusentals studenter. Efter rundturen finns det tid att se sig om på egen hand och äta lunch innan vi åker söderut mot Hamar, där vi äter middag och övernattar på First Hotel Victoria.

Dag 7. Hamar – Hemorten
Frukost och avresa mot Göteborg. Under dagen stannar vi i Oslo för lunch och fri tid. Vi beräknar vara i Göteborg cirka 19.00

Ingår: Buss t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 2 lunchpaket · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 275:-
Speciellt: På denna resa sker endast påstigning utmed R-40, E20, E18. På hemväg sker avstigning i Göteborg, då bussen kör E6:an från Hamar och söderut.

Andra liknande resor:

Inlandsbanan

Höga kusten

Höga kusten

Höga Kusten och Vasa

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se