tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Świnoujście
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi till Świnoujście som ligger på den polska sidan av gränsen mellan Polen och Tyskland. Här checkar vi in på Hotel Hamilton.

Dag 2–7. Świnoujście
Vi har nu sex heldagar på oss att koppla av och njuta av hotellets spaanläggning och faciliteter. Varma pooler och behandlingar gör gott för både kropp och själ. Under vår vistelse ingår helpension (frukost, lunch, middag), en medicinsk konsultation, 14 hälsobehandlingar (som exempelvis klassisk massage, vattengymnastik, BOA kompressions massage, hydrojet vattenmassage och elektroterapi) samt fritt inträde till bastu och poolområde med jacuzzi.

Hotel Hamilton är ett nybyggt hotell i Świnoujścies lugna och kustnära del, enbart 200 meter från havet. Här finns ett flertal behandlingssalonger, gym, rehabiliteringsanläggningar, kafé med havsutsikt och lobbybar. Hotellet erbjuder även kosmetiska behandlingar mot extra kostnad.

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse i Świnoujście:

Rügen
Efter frukost styr vi kosan mot Tyskland för en heldagsutflykt till den vackra ön Rügen. Tysklands största ö bjuder på historiska sevärdheter och storslagna naturupplevelser. Vi besöker bland annat Binz som är öns mest fashionabla badort och vi passerar även KdF Bad Prora, en gigantisk byggnad som Hitler lät bygga. Utflykten ingår i resans pris men vid deltagande utgår lunchen och behandlingarna denna dag.

Greifswald
På dagens utflykt reser vi genom Usedom till den pittoreska universitetsstaden Greifswald. Där får vi tid att strosa runt på egen hand innan vi reser vidare till klosterruinen Eldena. Ruinen av klostret, byggt på 1100-talet, blev senare välkänd genom målningar av den tyske konstnären Caspar David Friedrich. Utflykten ingår i resans pris men vid deltagande utgår lunchen och behandlingarna denna dag.

Den underjordiska staden ”Podziemne Miasto” och fortet Gerharda
Vi besöker den underjordiska staden ”Podziemne Miasto” i Świnoujście. Detta var ett hemligt militärkomplex som bara kändes till av högt uppsatta inom militären. Den byggdes i omgångar under 1930- och 1960-talet och består av ett nätverk av korridorer som leder till olika rum och bunkrar. Vi gör ett guidat besök och får lära oss mer om dess historia. Vi fortsätter sedan med en guidad rundtur av Gerhardafortet, som är en av de bäst bevarade artilleriforten i Europa. Det byggdes i mitten på 1800-talet som ett försvarsfort och användes under båda världskrigen. Utflykten kostar cirka 20 zloty och betalas på plats. Vid deltagande utgår lunchen denna dag. 

Dag 8. Świnoujście – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45. 

Ingår: Buss t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · helpension · 14 hälsobehandlingar · en medicinsk konsultation · fritt inträde till bastu och poolområde · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 495:- · kosmetiska behandlingar · utflykt till Podziemne Miasto & Fort Gerharda
Resevaluta: Polska zloty och Euro
Speciellt: Behandlingarna är inplanerade på specifika dagar med fasta tider under vistelsen. Väljer man att åka på en utflykt så förloras de behandlingar som är planerade den dagen. Åldersgräns på spabehandlingarna är 17 år.

Andra liknande resor:

Sparesa Polen

Szczecin

Szczecin

Szczecin

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se