tid

Avgångstider 06.15 Varberg, 07.30 Göteborg, 08.15 Borås, 08.45 Ulricehamn, 10.00 Jönköping, 11.25 Linköping, 11.55 Norrköping och ytterligare ett tiotal orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Norrtälje
Vi reser österut via Borås och vackra Vätterleden. Vi får tid för lunch på vägen innan vi fortsätter mot Stockholm och vidare till vårt första stopp, Wira Bruk i Åkersberga. Wira Bruk är ett före detta järnbruk som anlades redan på 1600-talet och som hade stor betydelse för svenska arméns vapenproduktion fram till mitten av 1800-talet. Idag finns fortfarande tre smeder kvar som tillverkar konstsmide och under sommarmånaderna ordnas teaterföreställningar och konserter. Här får vi en guidad tur i den storslagna miljön, med möjlighet att shoppa i konstsmidesbutiken innan vi åker vidare till vårt hotell. Vi checkar in och äter en gemensam middag på Hotel Roslagen.

Dag 2. Roslagen
Efter frukost får vi sällskap av en lokal guide som visar oss runt i Roslagen och berättar om områdets historia. Under dagen besöker vi flera av Roslagens pärlor och äter lunch på Furusunds värdshus. På kvällen serveras vi gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Grisslehamn
Frukost. På förmiddagen åker vi till Grisslehamn där vi besöker Albert Engström Museum, Gård och Ateljé. Gården Augustberg förvärvade Albert Engström 1902 och här bodde han med sin familj under större delen av sitt liv. I början av 2000- talet iordningställdes gården som den såg ut under Engströms tid och är idag ett museum tillägnat hans liv. Här går vi på en rundvandring tillbaka i tiden och ser inte bara familjens hem men också ateljén och verk gjorda av konstnären själv. Efter besöket får vi tid för lunch på egen hand. På eftermiddagen gör vi ett besök på Öregrunds Hembygdsgård med en huvudbyggnad som dateras till 1700-talet och med ett sjöfartsmuseum i ladugården. Gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Norrtälje – Hemorten
Efter frukost startar vi vår hemresa. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg cirka 17.00.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en lunch · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum fr. 1 095:-

Andra liknande resor:

Rain Man

Stockholm nyårsresa

Scalarevyn

Saturday Night Fever

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se