Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Schwerin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till Intercity Hotel Schwerin. Vårt hotell ligger precis vid järnvägsstationen och endast en kort promenad från gågatorna. Vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Schwerin
Frukost. Vi startar dagen i Schwerins centrum med en två timmars rundtur tillsammans med en lokalguide som visar oss stadens sevärdheter. Därefter ges tid för egna strövtåg i denna gemytliga stad. Här finns en historisk stadskärna med mysiga gränder och vackra torg, kantade av byggnader från flera epoker. Allt är i originalskick eftersom staden klarade sig utan skador under andra världskriget. På en liten ö i Schweriner See finns stadens vackra slott. Intill slottet finns Schlossgarten. Det var här som blomsterutställningen Bundesgartenschau arrangerades i samband med att Schwerin firade 850-årsjubileum. Kvällen är fri för middag på egen hand inne i staden.

Dag 3. Utflykt Schweriner See
Frukost och därefter gör vi en båtutflykt på Schweriner See. Sjön är den största av de sju sjöarna i området runt Schwerin. Den är förbunden med Östersjön genom Wallensteinkanalen som grävdes redan på 1500-talet. Båtfärden tar cirka en och en halv timme. På kvällen går vi ut och äter gemensam middag på Altstadtbrauhaus Zum Stadtkrug.

Dag 4. Schwerin – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara åter i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 2 middagar · stadsrundtur · båtutflykt · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 775:-
Resevaluta: Euro
Andra liknande resor:

Schwerin

Wismar

Wismar

Tyska drycker

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se