tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Boltenhagen
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar strax under 45 minuter. Vi fortsätter sedan till Boltenhagen som ligger mellan Lübeck och Wismar och checkar in på Seehotel Grossherzog von Mecklenburg där vi ska bo i tre nätter. Dagen avslutas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Boltenhagen
Vi börjar dagen med frukost på vårt hotell. Idag får vi möjlighet att bekanta oss med denna härliga badort som är Tysklands tredje största kurort. Här finns en tre kilometer lång vit sandstrand och orörd natur. Under förmiddagen kan man strosa runt bland stadens butiker, kaféer och restauranger. På eftermiddagen gör vi en gemensam båttur som utgår från Boltenhagens pir. Middag på kvällen.

Dag 3. Utflykt med tågtur på Molli och besök i Wismar
Efter frukost beger vi oss till den lilla klosterstaden Bad Doberan. Här ska vi stiga på det ångdrivna tåget som tar oss till badorten Kühlungsborn. Järnvägen Molli är en av de äldsta smalspåriga järnvägarna i världen och den cirka 15 km långa tågresan tar runt 40 minuter. Under vår tågfärd passerar vi små trånga gator, en gammal galoppbana och en vacker lindallé, och vi åker genom Heiligendamm som är Tysklands äldsta kurbadort. Därefter åker vi mot hansestaden Wismar med sin medeltida stadskärna. Här besöker vi Hanse Sektkellerei där vi får provsmaka fyra olika sorters sekt. Efter en innehållsrik eftermiddag i denna trevliga stad åker vi tillbaka till Boltenhagen och vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 4. Boltenhagen – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 15.45, Göteborg 20.00 och Stockholm 20.45.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 575:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Lübeck och Wismar

Wismar

Lübeck

Lübeck

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se