Dag 1. Hemorten – Celle
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter och där det finns möjlighet att äta ombord. Framåt kvällen når vi Celle, som ligger i den tyska delstaten Niedersachsenmed, och är känt för sina hundratals gamla korsvirkeshus och medeltida gränder. Här checkar vi in på vårt charmiga hotell, InterCity Hotel. Hotellet har en härlig takterass där man kan njuta av utsikten över staden. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Celle – Fulda
Efter frukost lämnar vi Celle och ger oss av mot Fulda som ligger i östra Hessen mitt i Tyskland, där floden med samma namn flyter genom staden. På vägen gör vi stopp i korsvirkesidyllen Duderstadt över lunch. Vi åker även igenom Werratal, kurorten Bad Sooden-Allendorf och Bad Hersfeld. Väl framme i Fulda checkar vi in på centralt belägna Hotel Lenz, där vi äter en gemensam middag på kvällen. Fluda växte fram runt Benedictine-klostret som grundades på 700-talet, och som var ett av de viktigaste lärosätena i Europa under medeltiden. En av de mest anmärkningsvärda byggnaderna i staden är katedralen som tidigare hörde till klostret.

Dag 3. Fulda – Rothenburg o.d Tauberg – Nördlingen
Efter frukost ger vi oss åter igen ut på de vackra vägarna och gör ett stopp i Rothenburg som ligger i stordistriktet Mittelfranken i Bayern. På Glocke Weigut und Hotel som ligger mitt i Rothenburgs historiska stadskärna deltar vi i en vinprovning och får provsmaka på några utsökta tyska viner. Framåt kvällen når vi Nördlingen där vi checkar in på Hotel NH Klösterle, som är tillbyggt på ett 1300-tals-kloster mitt i Nördlingens medeltida centrum. Nördlingen kallas även för meteoritstaden eftersom staden ligger i en krater som bildades när en meteorit slog ner för 15 miljoner år sedan.

Dag 4. Nördlingen – Sulzberg – Bregenz
Efter frukost ger vi oss ut på vägarna igen och under eftermiddagen kommer vi fram till Österikiska Bregenz, som ligger vid Bodensjöns östra strand. Staden grundades från början som en fästning av kelter, och har sen dess gått igenom många historiska faser. Vi checkar in på fyrstjärniga Hotel Messmer där vi äter en gemensam middag.

Dag 5. Bregenz – Schwetzingen
Vi äter frukost på hotellet och åker därefter vidare mot Schwetzingen som ligger i förbundslandet Baden-Württemberg i sydvästra Tyskland. Här ligger bland annat palatset som var kurfurstarna Karl III Philips och Karl Theodors sommarresidens, allra mest känt är det för sina stora och utsmyckade trädgårdar. Sedan -99 är dessutom palatset och dess välbevarade trädgårdar klassade som världsarv. I Schwetzingen tillbringar vi natten på ACHAT Comfort Hotel, där vi njuter av en god middag på kvällen.

Dag 6. Schwetzingen – Hameln
Efter frukost åker vi vidare norrut och avslutar vår härliga rundresa i Hameln, som ligger i delstaten Niedersachsen i nordvästra Tyskland. Staden är särskilt känd för den medeltida sägnen om råttfångaren i Hameln som med sin flöjt lurade råttorna ner i floden Weser. Här bor vi i ett charmigt korsvirkeshus i hjärtat av den äldre stadskärnan på Hotel Zur Krone. Vi gör en guidad rundvisning i staden under eftermiddagen. Vi avrundar dagen och resans alla intryck, med en sista gemensam middag på hotellet.

Dag 7. Hameln – Hemorten
Vi äter en frukost på hotellet och gör oss därefter redo för hemresa. Vi når hemorten under eftermiddagen.

Ingår: Buss t/r · 6 övernattningar i dubbelrum, 6 middagar, 6 frukostar, utflykter enligt program, reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 375:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Bodensjön

Chur

Tyskland & Frankrike

Jul i Tyrolen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se