tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Celle
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter med möjlighet att äta ombord. Framåt kvällen når vi staden Celle, belägen i den tyska delstaten Niedersachsen och känd för sina hundratals gamla korsvirkeshus och medeltida gränder. Här checkar vi in på vårt charmiga hotell InterCity Hotel. Hotellet har en härlig takterrass där man kan njuta av utsikten över staden. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Celle – Fulda
Efter frukost lämnar vi Celle och beger oss mot Fulda som ligger i östra Hessen mitt i Tyskland, där floden med samma namn flyter genom staden. Vid lunchtid gör vi ett stopp i korsvirkesidyllen Duderstadt. Vi åker även igenom Werradalen och passerar kurorterna Bad Sooden-Allendorf och Bad Hersfeld. Väl framme i Fulda checkar vi in på centralt belägna Hotel Lenz, där vi äter gemensam middag på kvällen. Fulda växte fram runt ett benediktinkloster grundat på 700-talet och ett av de viktigaste lärosätena i Europa under medeltiden. En av de mest anmärkningsvärda byggnaderna i staden är katedralen i barockstil.

Dag 3. Fulda – Rothenburg ob der Tauber – Nördlingen
Efter frukost ger vi oss återigen ut på de vackra vägarna och gör ett stopp i Rothenburg som ligger i Bayern. På Glocke Weingut und Hotel som ligger mitt i Rothenburgs historiska stadskärna deltar vi i en vinprovning och får provsmaka på några utsökta tyska viner. Framåt kvällen når vi Nördlingen där vi checkar in på Hotel NH Klösterle, som ligger i en tillbyggnad till ett 1300-talskloster mitt i Nördlingens medeltida centrum. Nördlingen kallas även för meteoritstaden eftersom staden ligger i en krater som bildades när en meteorit slog ner för 15 miljoner år sedan. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Nördlingen – Bregenz
Efter frukost är det dags för nya natursköna vägar och under eftermiddagen kommer vi fram till österrikiska Bregenz, som ligger vid Bodensjöns östra strand. Staden grundades från början som en fästning av kelter och har sedan dess gått igenom många historiska faser. Mest berömd är staden för sin musikfestival som varje sommar anordnas vid sjöns strand. Vi checkar in på centralt belägna fyrstjärniga Hotel Messmer där vi äter gemensam middag.

Dag 5. Bregenz – Schwetzingen
Vi äter frukost på hotellet och åker därefter vidare mot Schwetzingen som ligger i delstaten Baden-Württemberg i sydvästra Tyskland. Här ligger bland annat palatset som var kurfurstarna Karl III Filips och Karl Theodors sommarresidens, allra mest känt för sina stora och utsmyckade trädgårdar. Sedan 1999 är palatset och dess välbevarade trädgårdar klassade som världsarv. Vid ankomst har vi fri tid för egna aktiviteter. I Schwetzingen tillbringar vi natten på ACHAT Comfort Hotel, där vi njuter av en god middag på kvällen.

Dag 6. Schwetzingen – Hameln
Efter frukost åker vi vidare norrut och avslutar vår härliga rundresa i Hameln, som ligger i delstaten Niedersachsen i nordvästra Tyskland. Staden är särskilt känd för den medeltida sägnen om råttfångaren i Hameln som med sin flöjt lurade råttorna ner i floden Weser. Här övernattar vi i ett charmigt korsvirkeshus i hjärtat av den äldre stadskärnan på Hotel Zur Krone. Vi gör en guidad rundvisning i staden under eftermiddagen. Vi avrundar dagen med en sista gemensam middag på hotellet.

Dag 7. Hameln – Hemorten
Vi äter frukost på hotellet och gör oss därefter redo för hemresa. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 375:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 27/4 bor vi på Marcure Hotel i Hameln.

Andra liknande resor:

Bodensjön

Cykel Bodensjön

Vandring fyra länder

Berninaexpressen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se