tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 07.50 Kungälv, 08.00 Stenungsund och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Färden går norrut längs E6:an. Så småningom viker vi av från motorvägen och passerar Bullaresjöarna på den slingrande trolska ”blå-gröna vägen” mot Bullarebygden. I Östad väntar förmiddagskaffe med goda smörgåsar i församlingshemmet och därefter gör vi ett besök i Naverstads medeltida kyrka. På vackra vägar beger vi oss till gränstrakterna mot Norge för att beundra Bohusläns högsta vattenfall, Älgafallet. Vi får höra om spännande händelser som utspelat sig här och imponeras av fallets höjd på hela 46 meter.

Härifrån går resan vidare mot Daftö Resort där vi blir serverade lunch. Mätta och belåtna fortsätter vi till Tjärnö och Sven Lovén centrum för marina vetenskaper. Marinbiologerna berättar för oss om verksamheten och visar akvarierna. Vår hemresa går längs delar av den vackra kustvägen med sina pittoreska samhällen. I Grebbestad tar vi en kort promenad längs hamnen där man fortfarande kan se de vita fiskebåtarna, och därefter ges egen tid för eftermiddagsfika. Härifrån åker vi mot Göteborg som vi beräknar nå cirka 19.00.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika i församlingshemmet i Östad · besök i Naverstads kyrka · Älgafallet · Sven Lovén-centret med guidning · lunch på Daftö Resort · reseledare

Andra liknande resor:

Kosteröarna

Strömstad Blomsholm

Alaska

Skärgårdskryss

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se