Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 07.00 Kungsbacka, 07.30 Göteborg, 08.00 Bollebygd, 08.15 Borås och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi reser österut till Ulricehamn där vi möter vår guide. Vårt första stopp i Änglagårdsbygden blir på Källebacka säteri som var med i både första och tredje filmen. Vi inleder med en förmiddagsfika och får därefter en guidad visning av den vackra gården. Sedan fortsätter vi genom det natursköna landskapet till byn Liared, som i filmerna hette Yxared. Vi besöker orgelfabriken där man under mer än hundra år tillverkade kyrkorglar till flera kyrkor i Västergötland. På pittoreska vägar längs sjön Jogen åker vi vidare till Årås kvarn där vi intar vår gemensamma lunch.

Vårt nästa stopp har anknytning till den tredje filmen – på Grimstorp gård bodde prästen. Under vårt besök i det pampiga vita huset med tinnar och torn får vi veta mer om filminspelningen. En bit väster om Grimstorp ligger byn Vistorp. Här finns den lanthandel som förekommer i den tredje filmen, och butiksinnehavaren berättar för oss om dagarna med filmteamet. I butiken kan vi köpa juicer, marmelader, kakor, godis och glass från små tillverkare i trakten, innan vi fortsätter till Basta kvarn, vackert belägen vid Ätrans strömmande vatten. Här tar vi en eftermiddagsfika i den gamla 1800-talskvarnens betagande miljö och har även möjlighet att mata fiskarna som simmar runt bland de små gröna öarna i Ätran. Efter ett kort stopp i Ulricehamn återvänder vi till Göteborg som vi beräknas nå cirka 19.00.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika på Källebacka säteri · guidad visning på Källebacka säteri · lunch på Årås kvarn · besök på orgelfabriken i Liared · guidad visning på Grimstorp gård · besök på handelsboden i Vistorp · eftermiddagsfika på Basta kvarncafé · guide
Andra liknande resor:

Slott & smaker

Kobergs slott

Ullared

Ullared shopping

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se