Granitens rike

Bohus-Malmön, Smögen och Hunnebostrand

Resan har för tillfället inga planerade avresedatum. Återkom gärna vid ett senare tillfälle.

clock
Avgångstider
06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 07.50 Kungälv och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi gör en dagstur i stenhuggarnas fotspår. Stenhuggarepoken varade en relativt kort period i Bohusläns historia men har satt outplånliga spår i den bohuslänska graniten.

utökaGranitens rike
info
IngårIngårBuss t/r · förmiddagsfika på Malmöns Brygga · lunch på Ramsviks campings restaurang · föreläsning om stenhuggeriepoken · reseledare

4.8/5

Helhetsomdömen från 110 resenärer.

Läs fler omdömen

full star
full star
full star
full star
half star
Erlach A
full star
full star
full star
full star
full star

Reseledaren var tydlig vad som gällde, berättade på ett sätt att man lyssnade hela tiden. Stoppen var mycket bra, god mat och trevliga medresenärer och vädret var fantastiskt. Extra bonus att vi åkte hem gamla vägen. Resan var över förväntan.

Sjögren G
full star
full star
full star
full star
full star

En otroligt välplanerad resa. Hensbacka herrgård o Gerlegården var mysiga fikaställen o Bella Gästis med sin goda mat hade hög mysfaktor. Stenhuggarmuseet var en fin upplevelse som gav en mycket intressant inblick i Bohusläns historia. Ted , guiden på plats,berättade så fascinerande att jag skulle kunnat lyssna många timmar på honom. Christian rattade bussen suveränt på trånga gator. Elisabeth är så duktig ,ambitiös och trevlig. Denna resa ger jag full pott. Jag vill tacka Rolfs resor o speciellt tack till Elisabeth o Christian för en lyckad o fint genomförd resa som jag kommer att minnas med glädje.