Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 07.50 Kungälv och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi åker norrut till Bohus-Malmön där vi gör en tur bland de gamla övergivna stenbrotten och intar vårt förmiddagskaffe med en god fralla. Det var på Bohus-Malmön som stenhuggarepoken i Bohuslän startade. Under en 100-årsperiod hördes stenhuggarnas släggor och borrar, och dynamitsalvorna dånade bland bergen längs hela Bohuskusten. Ur råblocken utvanns gatsten och byggnadsmaterial, och det gjordes utsmyckningar av olika slag.

Efter att vi sett oss omkring på ön åker vi mot Smögen och de rosa granitklipporna. En liten promenad på Smögenbryggan hinner vi med innan vi styr kosan mot Sotenkanalen, som byggdes som en säker inomskärsled av arbetslösa stenhuggare och invigdes 1935. Vi tar oss ut på Ramsvikslandet där vi äter en god lunch på Ramsviks campings restaurang och njuter av den vackra utsikten mot hav och glittrande granitklippor. Därefter är det dags för ett besök på Stenhuggarmuseet där vi får reda på hur det gick till att utvinna stenen från råblock till gatsten. Via de gamla stenhuggarsamhällena Ulebergshamn och Bovallstrand tar vi oss tillbaka till Göteborg som vi beräknar nå cirka 18.30.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika på Malmöns Brygga · lunch på Ramsviks campings restaurang · guidad rundtur på Stenhuggarmuseet · reseledare
Andra liknande resor:

Kosteröarna

Konstresa Tjörn

Kobergs slott

Hemlig resa Europa

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se