Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.00 Kungsbacka, 08.30 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi åker söderut mot Halland. Mellan Varberg och Falkenberg ligger Runevads trädgård, där Camilla Runevad har skapat en härlig trädgård med dammar, orangeri, blommor och grönska. Här bjuds vi på förmiddagsfika och en kort visning av trädgården. Vi fortsätter sedan till Halmstad där vi möter en lokalguide som tar oss med på en tur i staden, belägen på båda sidor om Nissan.

Från Halmstad åker vi vidare söderut, in i Skåne och ut på den vackra Bjärehalvön. Några kilometer väster om Båstad ligger Norrvikens trädgårdar, ett grönt paradis med fantastiska vyer över Laholmsbukten. Vi inleder vårt besök på restaurang Orangeriet där vi intar en god lunch tillagad av råvaror från regionen. Därefter har vi tid att på egen hand njuta av de olika stilträdgårdarna, skapade av Rudolf Abelin i början av 1900-talet.

Vårt sista stopp på denna innehållsrika dagstur är vid det unika Unescovärldsarvet Grimeton radiostation som ligger i närheten av Varberg. Här finns världens enda kvarvarande och fullt fungerande långvågssändare från 1920-talet, ursprungligen en del i ett globalt nätverk av långvågsstationer som skulle underlätta förbindelserna mellan människor på varsin sida om Atlanten. Under en guidad visning får vi en inblick i radiostationens historia och kommunikationsteknologins utveckling under perioden efter första världskriget.

Vi återvänder sedan till Göteborg som vi beräknas nå 19.30.  

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika och visning på Runevads trädgård· guidad tur i Halmstad · inträde och lunch på Norrvikens trädgårdar · guidad visning Grimeton radiostation · reseledare
Andra liknande resor:

Släktforskardagarna

Wapnö

Ästad Vingård

Kullahalvön

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se