tid

Avgångstider 07.30 Göteborg, 07.45 Lerum, 08.10 Alingsås, 08.55 Vara, 09.20 Skara och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi reser norrut förbi Alingsås och Skara. I Götene stannar vi för en förmiddagsfika innan vi fortsätter till Husaby kyrka. Kyrkan som är från 1000-talet är en av Sveriges mest kända kyrkor. Det ska ha varit här som Olof Skötkonung döptes av missionären Sigfrid och blev Sveriges första kristna kung. Här möter vi en duktig guide som ger oss en visning av kyrkan och berättar om dess intressanta historia.

Efter besöket åker vi vidare till Hellekis säteri. Säteriet har anor från medeltiden och är vackert beläget vid Kinnekulles fot intill naturreservatet Munkängarna. Här äter vi en gemensam lunch och får därefter en guidad visning av säteriet och trädgården. Trädgården har anor långt tillbaka i tiden och omtalades av Carl von Linné under hans Wästgötaresa 1746. Efter guidningen har vi tid att själva strosa runt i trädgården en stund innan vi återvänder hemåt. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg cirka 18.00.


Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika · guidad visning av Husaby kyrka · lunch på Hellekis säteri · guidad visning av Hellekis säteri · reseledare

Andra liknande resor:

Vandring Kinnekulle

Läckö slott

Historiska Varnhem

Slott & smaker

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se