Vi startar resan 08.30 från Göteborg och åker mot utkanten av Slöinge och Berte museum. Här kan man bekanta sig med landsbygdens liv förr i tiden och begrunda utvecklingen fram till idag. Vi inleder med fika samtidigt som museets guide presenterar museet och dess historik. Därefter har vi tid att på egen hand utforska de intressanta föremålen i utställningshallen.

Efter besöket fortsätter vi till Derome Trä- och nostalgimuseum med sin samling av fantastiska skulpturer, installationer och annan konst – naturligtvis i trä. Många av träskulpturerna är snidade på museet under museidagarna av några av Europas bästa träkonstnärer, vilket gör att dessa unika konstverk bara kan beskådas här. Museet har en stor samling av träbearbetningsredskap och även en nostalgiavdelning med många historiska föremål från 1700- och 1800-talet. Under eftermiddagen återvänder vi till Göteborg som vi förväntas nå vid 16-tiden.

Ingår: Buss t/r · fika och rundvisning på Berte museum · lunch och rundvisning på Derome Trä- och nostalgimuseum · reseledare

Andra liknande resor:

Falkenbergsrevyn

Wapnö

Släktforskardagarna

Ullared shopping

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se