Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 07.50 Kungälv och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi startar från Göteborg 07.30 och sätter kurs mot Orust där vi på Tavlebords Honungsgård intar vårt förmiddagskaffe med gott hembakat matbröd. Biodlaren Helge ger oss en inblick i binas värld och berättar om binas fantastiska liv i denna lantliga miljö. Vi kan spana in i gårdens bi-utställning och se hur levande bin arbetar bakom glaset i visningskupan. Här finns möjlighet att handla gårdens produkter från bigården och bageriet. 

Färden går vidare mot Mollösund på sydvästspetsen av Orust, ett av landets äldsta fiskelägen med anor tillbaka till 1500-talet. Huvudnäringen var en gång i tiden fiske med bankskutor och sjöbåtar. Sill var det viktigaste fisket men mellan sillfiskeperioderna fiskade man bland annat torsk och långa. Fisken spilades, vilket betydde att dess sidor spändes ut med träribbor, och hängdes upp på tork. För bara några decennier sedan kunde man se långa hänga på tork på träställningar som klättrade uppför klipporna ute på Mollön. På Långamuseet får vi veta allt om långans färd från Atlanten till julbordet som lutfisk. Vi hinner också med ett besök på ”Siggurdes”, Sigurd Olssons speceri- och diversehandel. Affären lades ner 1966 men lokalen fick stå orörd och varulagret bevarades. Tack vare Föreningen Mollösund har affären förvandlats till museum. 

I Mollösund äter vi vår lunch innan vi åker vidare på små vägar och samhällen mot Pelargonmuseet där vi under en inspirerande visning får information om pelargoner och deras skötsel. I denna gröna oas avslutar vi besöket med en kopp kaffe och god kaka. Vi beräknar vara tillbaka i Göteborg cirka 18.30.

Ingår: Bussresa t/r · förmiddagskaffe och visning av Tavlebords Honungsgård · guidning på Sigurd Olssons speceri- och diversehandel och Långamuseet · lunch på Mollösunds Wärdshus · eftermiddagsfika och visning av Pelargonmuseet · reseledare
Andra liknande resor:

Konstresa Tjörn

Bohuslän

Granitens rike

Hemlig resa Europa

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se