06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 06.45 Bollebygd, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 08.30 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.
Vi reser söderut mot Bjärehalvöns mitt där vi möts av vår
lokalguide som tar oss vidare mot Mäsinge och Ebbessons gårdsmejeri för att få
starta dagen med en provsmakning av deras lokala ostar.
Ebbessons gårdsmejeri har en gedigen passion för ostar. Tidigare har två
av deras ostar deltagit i Svenska mästerskapen i Mathantverk där deras ost Blå
pärlan vann guld 2019 och 2022 tog de hem brons för kittosten Rubin i Nordic
Artisan Food Awards.
Vi fortsätter vår resa vidare mot Östergård’s Bryggeri där vi får äran att
provsmaka Kombucha gjord på lokala råvaror såsom havtorn, humle och
fläder. Efter en smakupplevelse av både ostar och Kombucha fortsätter vi mot
Mat & Möten för att avnjuta en Bjäreinspirerad lunch tillsammans.
Efter lunch beger vi oss vidare mot ett besök i Dalen på Thora Vingård för en
vingårdsvandring och för att smaka på deras lokalproducerade viner, gjorda av
druvor som blivit skördade för hand.
Här väntar inte bara en vinprovning, vi tar oss nämligen vidare med traktor och
får på dagens sista anhalt provsmaka olika sorters Bjärepotatis hos Dalen Potatis AB.
Vi beräknas vara åter i Göteborg cirka klockan 18.30.
Vi reser söderut mot Bjärehalvöns mitt där vi möts av vår
lokalguide som tar oss vidare mot Mäsinge och Ebbessons gårdsmejeri för att få
starta dagen med en provsmakning av deras lokala ostar.
Ebbessons gårdsmejeri har en gedigen passion för ostar. Tidigare har två
av deras ostar deltagit i Svenska mästerskapen i Mathantverk där deras ost Blå
pärlan vann guld 2019 och 2022 tog de hem brons för kittosten Rubin i Nordic
Artisan Food Awards.
Vi fortsätter vår resa vidare mot Östergård’s Bryggeri där vi får äran att
provsmaka Kombucha gjord på lokala råvaror såsom havtorn, humle och
fläder. Efter en smakupplevelse av både ostar och Kombucha fortsätter vi mot
Mat & Möten för att avnjuta en Bjäreinspirerad lunch tillsammans.
Efter lunch beger vi oss vidare mot ett besök i Dalen på Thora Vingård för en
vingårdsvandring och för att smaka på deras lokalproducerade viner, gjorda av
druvor som blivit skördade för hand.
Här väntar inte bara en vinprovning, vi tar oss nämligen vidare med traktor och
får på dagens sista anhalt provsmaka olika sorters Bjärepotatis hos Dalen Potatis AB.
Vi beräknas vara åter i Göteborg cirka klockan 18.30.